Založ si blog

O časoch 2. – Niť dobra. ..

Vo chvíľach, keď mi je ťažko, snažím sa sledovať kvapky Dobra. Pripomenúť si, že sú ľudia, ktorí robia dobré veci nezištne a láskavo. Vietor rozvieva ich skutky ako semienka púpav, hovorím si. Som už raz taký naivný idealista, ktorý si praje, aby sme sa všetci správali čestne, aby svet bol bezpečným a láskavým miestom pre všetkých.

Aby Dobro vo svete vyhralo nad Zlom.

 

Nuž, útok vo Viedni je hodne zlá vec – je desivý pocit, že vášho blízkeho ktosi brutálne zabije na ulici, len tak, lebo je bláznivý fanatik. Panebože, toho gaunera, čo mu tu na Slovensku údajne predal strelivo (a vraj tu kúpili strelivo i na ten francúzsky útok v Charlie Hebdo!), by som zavrela do cely bez jedla a vody. No je len jednou z kvapiek zla, ktoré sa tu v týchto dňoch rozprskli. 

Ešte v nedeľu popoludní mi volala kolegyňa s plačom- čierna mačička je mŕtva. Jedna z dvoch túlavých mačiek, ktoré sme pri pracovisku kŕmili –  našla ju pri lavičke a mala podozrenie, že ju ktosi musel kopnúť. Ľadový chlad ma oblial, navonok v takých situáciách extrémneho súcitenia pôsobím pokojne, naučila som sa navonok maskovať, ale vnútorne cítim intenzívnu bolesť. K tomu to násilné testovanie, potom viedenský útok. Pred chvíľou som objavila desivú správu

https://ereport.sk/v-prievidzskom-domove-potvrdili-tyranie-starcekov-privazovali-plachtou-a-fackovali/https://ereport.sk/v-prievidzskom-domove-potvrdili-tyranie-starcekov-privazovali-plachtou-a-fackovali/a, ktoré tu teraz privialo. 

To vážne niekto toto dokáže urobiť? – hovorila som si zúfalo. A tak som sa snažila prekloniť, uvažovala som o hroboch a nádhernom príklade v Starej Ľubovni, kde mesto zapálilo na hroboch sviečky namiesto ľudí. Páči sa mi aj akcia istého obchodného reťazca na darovanie potravín tým, ktorí to potrebujú. Včera ku mne priplávala aj informácia o nádhernom obchodíku v Prahe s názvom Boruvka (v preklade Čučoriedka) – pomáhajú ľuďom s postihnutím a robia prekrásne veci.  Hneď som si s nimi písala, tak nejaké darčeky k Vianociam odtiaľ objednám. Stačí niekedy tak málo, aby sme šírili dobro, nemusia to byť veľké veci, ide o úprimnosť presvedčenia.

 

Keď sa pozorne dívaš, zistíš k čomu ťa vediem…

Môj dnešný dialóg so Zámerom sveta bol zvláštny. Občiansky preukaz som stratila cestou z toho nedeľňajšieho testovania – nepôjdem tam predsa s kabelkou, aby som ju nemusela dezinfikovať, povedala som dieťaťu, keď sme vyrážali. Ibaže mikroténové vrecko s občianskym mi vypadlo z vrecka cestou domov, zistila som to v pondelok. Nahlásiť stratu  občianskeho je v tomto štáte príbeh bez konca, lebo na úrade odo mňa chceli rodný list. Je jednoduchšie si ho vybaviť  ako cestovať poň domov, pomyslela som si. Lenže na matrike k vybaveniu rodného listu chceli občiansky preukaz. Po upokojení mi to zrazu došlo – ty nechceš, aby som ten občiansky vybavovala, povedala som Zámeru sveta. Díval sa pobavene. Ach, tak, nepotrebujem ho vybavovať, však?

Zavolala som dieťaťu domov, či niekto ten preukaz doniesol. Nikto. Zneistela som. Ak ťa niekam vediem, tak ťa tam dovediem, zašepkal Zámer sveta tíško, zapamätaj si to. No áno, občiansky sa popoludní ku mne vrátil. Silná lekcia, a zďaleka sa netýkala len dneška, viem to, hoci tomu celkom nerozumiem, kam ma ťahá.

 

 

Elena  3.11.2020

Lebo 2. – Harabin má pravdu. . .

18.05.2024

Harabin navrhol rozpustiť Progresívne Slovensko. Pokladám ho za múdreho a rozhľadeného človeka, na rozdiel od mnohých iných má schopnosť anticipovať. Plne sa stotožňujem s jeho návrhom. Návrh na rozpustenie strany by mal podať generálny prokurátor, takže Žilinka by sa mal rozhýbať k činu. Šimečkov včerajší preslov o atmosfére v spoločnosti je falošný [...]

Lebo 1. – Taký milý a tichý pán. . .

17.05.2024

Ako to už býva, zmäť informácií sa objavuje aj v prípade páchateľa atentátu proti premiérovi. Nejdem osobnosť páchateľa rozoberať zoširoka, len na pár aspektov situácie poukážem. Prekvapenie susedov a jeho blízkych ma prekvapuje. Vraj milý a tichý pán to bol – no tak o ňom veľa nevedeli, akoby sa o neho zaujímali len tak povrchne. Zato jeden z jeho známych [...]

Cesta duše 11. – Nájsť sa môžeme, len keď sa stratíme. . .

16.05.2024

Po nepohode posledných hodín, spojenej s útokom na premiéra, som sa spomienkami vrátila do okamihov pohody. Nedeľa bola sladká ako jahody s medom. Kopce a svahy sa zeleneli v mnohorakých odtieňoch. Vietor v jednom okamihu prudko kýval koruny stromov, potom zasa chvíľu hnal drobné biele obláčiky ako poskakujúce kozliatka kamsi za obzor šírou pláňou belasej oblohy. Vzduch [...]

Benjamin Netanjahu / Benny Ganc /

Ganc dal Netanjahuovi ultimátum, požaduje do 8. júna plán pre Gazu

18.05.2024 22:05

Premiér jeho návrhy označil za eufemizmy, ktoré predznamenávajú porážku Izraela.

tbilisi, gruzínsko, protest

Gruzínska prezidentka vetovala sporný zákon o zahraničnom vplyve

18.05.2024 17:08

Vládna strana Gruzínsky sen má však v parlamente dosť poslancov, aby veto hlavy štátu prehlasovala.

handlová, fico, atentát

NAKA obvinila osobu, ktorá sa mala vyhrážať ministrovi a poslancom cez sociálnu sieť

18.05.2024 15:10

Prokurátor sa stotožnil s podnetom polície na vzatie obvineného do väzby, rozhodne o nej súd.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,875
Celková čítanosť: 9080292x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív