Založ si blog

Vykročenie 3. – Bizóny víriace prach. . .

Ako žaba na prameni sedíš na minulosti, pusť sa jej konečne – zasyčal Zámer sveta. Boli to posledné slová, ktoré som počula, kým som zaspala. O pol piatej popoludní.

Prebralo ma o dve hodiny zvonenie telefónu. Automaticky som dala meno a strohé prosím. Čo robíš, nikde ťa nieto – ozvalo sa skúmavo dieťa. Spím – povedala som vyčerpane.  Aha, zahlásilo dieťa, tak dobre, spi.  Hej, umyjem sa a idem spať, ahoj, zaševelila som.

Musím ešte odniesť túlavému kocúrovi jesť, uvedomila som si už navlečená v nočnej košeli. Predstava hladného zvieraťa, v tme a zime vonku čakajúceho na trochu súcitu a jedla, ma zmobilizovala, a bežala som s miskou granúl ku bytovke. Snehové vločky sa mi lepili na mokré vlasy a mrazivý dych večera mi prenikal na kožu.

Neviem veru, čím si ešte podvečer pokračoval, sekla som Zámeru sveta po návrate,  zakrývajúc sa teplou dekou

Čím jedovitejšia reakcia, tým presnejšia pravda, odpovedal pokojne.

Veď hej, dodala som krotko. Mal predsa pravdu. Snažím sa byť láskavejšia a trpezlivejšia. Aj pokornejšie vnímať svet, dávať sa viac na kolená, lebo nie z výšky, ale len na kolenách vidíme veci zmysluplne.  Priznávam si svoje chyby a uvažujem o nich pravdivo, úprimne sa o to snažím. No cítim v sebe rany z minulosti, to je fakt.

Neveríš nikomu, v tom je problém, nedal sa vyrušiť v analýze.

Sú chvíle, kedy nemám rada tie jeho dobre mierené pravdy, lebo mieria presne. A tlačí nimi na mňa posledné dva týždne moc a moc. Lenže komu dnes možno veriť, tak naozaj? To nie je len tak, dôverovať niekomu.

Musíš urobiť ten krok, musíš byť ochotná dôverovať – počula som jeho tichý šepot. Zabudla som, ako sa to robí, odpovedala som mu v polospánku a pred  očami sa mi mihali bizóny bežiace prériou a víriace prach, kým všetko pohltila tma…

 

Elena

 

Ariadna 10. – Ako som na umenie skoro zanevrela. . .

07.05.2024

Poviem vám, teda, plánovala som sa popri písaní aj inak umelecky rozvíjať. Maľovanie ma láka, keď budem mať chvíľu voľného času. No ale šok z umenia som zažila v tomto týždni, tak nad prínosom niektorých foriem umenia v tejto chvíli dumám. Umelecké vystúpenie pražskej umelkyne ma ohúrilo, ako píše článok v linku [...]

Ariadna 9. – Jeho matka mala radšej potratiť. . .

07.05.2024

Dnes zasa bombový deň mali vo VUB-ke celoslovensky, a aj v základných školách piatich krajov https://myzahorie.sme.sk/c/23326738/vo-viacerych-skolach-opat-nahlasili-bombu.html?ref=najcpodcl Tak už šiestich https://www.startitup.sk/aktualne-na-skolach-v-siestich-krajoch-slovenska-su-desiatky-policajtov-evakuuju-pre-bombovu-hrozbu/ Bombová hrozba bola skúmaná aj v Žiari nad Hronom, kde [...]

Ariadna 8. – Chcete robiť starostu v Telgárte?

07.05.2024

Ako píše článok v linku https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/708836-zahadna-abdikacia-starostu-svoj-koniec-oznamil-v-liste-dovod-vraj-neuviedol/ starosta v Telgárte vraj záhadne abdikoval. No tak sa na to pozrime. Pravdu poviem – starosta Telgártu ma zaujal už pred časom pri reportáži, kedy vykladal ako dostali 6 stanov pre 102 ľudí, a tak sa v jednom stane tlačí 30 [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,864
Celková čítanosť: 9039720x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie

Archív