Založ si blog

Poriadne nahlas 4. – Výnimoční, stačilo. . .

Zaujímavú správu dávam do pozornosti

Minister zdravotníctva SR Krajči aktuálne informoval aj o nutnosti pravidelného testovania Slovákov a nielen v rámci regiónov. Rovnako podľa neho budú Slováci nútení strpieť mimoriadne opatrenia ešte poriadne dlho

https://aktualizovane.sk/horuca-sprava-krajci-informoval-o-dlhodobom-trvani-lockdownu-a-nutnosti-casteho-testovania/?fbclid=IwAR0kKx2TnqVHUF3hcl9w-8zyHoGHKmbBd-d2apHeo8uh5KpLjzFb34bHgvE

Je nehorázne, že ktosi zatiaľ neidentifikovaný nám tu svojimi nápadmi, o ktorých odbornosti silne pochybujem a vznášam voči nim verejne výhradu, ohrozil verejné zdravie a spôsobil škodu veľkého rozsahu bez toho, aby za to niesol trestnoprávnu zodpovednosť.

 

Pripomeňme si …

Už vieme, že vekslovanie sa na výnimky bolo do konca októbra minulého roku bez platnej vyhlášky.

Už vieme, že výnimky neslúžia na to, aby ľudia cestovali, ale vďaka nim sa nám hŕby ľudí prevláčajú na Slovensko bez testov a karantén. Hoci situácia je v súčasnosti u nás zúfalá, a my všetci musíme znášať nepríjemné obmedzenia. Aj napriek tomu tu máme skupinu „Výnimočných“, ktorí sú zvýšeným rizikom len preto, lebo im je to pohodlné takto – a naše životy a zdravie a všetky dopady na nás spojené s koronou sú im ľahostajné.

Už vieme, že zákon 355/2007 Z. z. v ods. 2 vymedzuje ohrozenia zdravia II. stupňa, pritom UVZ SR nariaďuje aj potrebné opatrenia. Aj povoľovanie a rušenie výnimiek podľa § 5 písm. m) zákona 355/2007 Z. z. spadá do kompetencie hlavného hygienika. Nemusí teda čakať na žiadnu seansu Ústredného krízového štábu, ale mal by konať bezodkladne a jednoznačne.

 

Opatrenia pre nás čoraz viac pritvrdzujú,

no naši Výnimoční sa stále prevláčajú cez hranice bez testovania akoby nechumelilo. Veď azda by sme nechceli, aby sa museli pravidelne testovať a nebodaj podaktorí potom zostať v karanténe?

Nuž, ja by som presne to chcela.

 

Ako sa veci pohnú?

Kto za tie dopady a dôsledky bude niesť zodpovednosť? Zasa iba my občania tu žijúci a pracujúci na to doplatíme, namiesto tých, ktorí by ju mali niesť? Budú nás nútene testovať dookola, nútene očkovať a budeme nútene znášať všetky tie nepríjemnosti, len kvôli malej skupine nezodpovedných a sebeckých spoluobčanov?

Lebo aby bolo pohodlne pár tisíc jedincom, ktosi tu ohrozuje päť a pol milióna ostatných na zdraví, živote, aj existenčne.

Nevidím dôvod, aby v súčasnej situácii na Slovensko ktokoľvek prichádzal bez testovania.

Stačilo, „Výnimoční“.

 

Elena

 

K diskusii  54majko, presne na to poukazujem v týchto troch blogoch o téme, že tu máme Ligu výnimočných. Kým my sa tu máme povinne testovať, znášať všakovaké obmedzenia a ktovie či nie s povinným očkovaním vybehnú, tak ľudia prichádzajúci sem spoza hraníc spokojne bez testov idú.

Je to scestný prístup, táto filozofia výnimiek.

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 11:32

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,858
Celková čítanosť: 9026010x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív