Založ si blog

A veď hej. . . 4. – Aj nočné by mohli ťahať v justícii. . .

Poviem vám, vyšetrovatelia, prokurátori a sudcovia by mohli svoje stavy zdvojnásobiť, ak nie rovno strojnásobiť teraz. Lebo špinavostí a ľavôt sa valí kadejakých toľko, že i nočné môžu ťahať.

O tom v tejto chvíli pouvažujme spolu.

 

Nemyslím teraz tie kauzy, ktoré sa prevaľujú o ryžoviskách papalášov všetkého druhu. To sú podľa mňa len hry červení a čierni, a ukazujú akurát tak na ich kadejaké vzájomné prepojenia, takže o zhabaní celých majetkov a definitívnom porazení chobotnice nemôže byť ani reči.  Zaistenie milióna v hotovosti prezentujú ako úspech  – to azda nemôže byť ani pravda… To je i strata času riešiť.

Ja teraz radšej pouvažujem o tom, čo sa deje v hlbšej rovine spoločnosti. Tam je korona a jej dosah na naše životy. Takže teraz uhol pohľadu, aký sme ešte neriešili.

Budeme hovoriť o darebáčinách s ňou prepojených.

 

Ak si naivne myslíte, že najväčšou darebáčinou je vo vzťahu ku korone dovláčanie testov neznámou – vlastne už známou – firmičkou z Trnavy, tak podľa mňa nie. Mimochodom, neviem či ste postrehli, že stanovili limity na preplácanie PCR testov na maximálne dva razy mesačne a nahradili ich antigénmi, respektíve platením (táto informácia ma skutočne zaujala, to koľko krát mesačne platíme teraz niektorým PCR test?!!!)

https://www.ta3.com/clanok/1201866/na-preplacanie-pcr-testov-stanovili-limit-nahradou-ma-byt-antigen.html

Článok tiež uvádza ďalšiu zaujímavú informáciu, že

Pri príchode občana na Slovensko, po registrácii prostredníctvom e-hranice bude odporučené osobe zostať desať dní v karanténe. V prípade, že by takáto osoba chcela na piaty deň PCR test, musí si ho zaplatiť alebo ísť na antigénový test, dodalo MZ SR.

Pri príchode na Slovensko bude prichádzajúcim cez hranice ODPORÚČANÉ ostať v karanténe – a nám Matovič ZAKAZUJE ísť do práce netestovaným.

Vyplýva z toho, že ak chcete voľný pohyb, choďte za hranice a potom sa vráťte – ODPORÚČANIE karantény  nemá žiadnu právnu záväznosť.

Ale to ešte stále nie je najväčšia darebáčina.

Nuž, a k tomu predĺženiu uzávery – ak ste si niektorí mysleli že preháňam v mojom nedávnom blogu o korone, kde som uviedla že do konca školského roka vyučovanie v školách reálne nevidím, tak nepreháňam. Ide o zdravotné riziká pre deti, nemocnice by sme povalili raz-dva záľahou chorých. Nehovoriac o rizikách pre učiteľov, ktorých veľa je v rizikových skupinách vekom i zdravím. A ČT priniesla dokument o situácii v Peru, tam chorí sú vonku – u nás by to v tomto rozbehu zimy veru možné nebolo,

tak pre zvýšenie ohľaduplnosti by bolo prospešné vidieť to

https://www.facebook.com/CT24.cz/

 

O ďalšej darebáčine  hovorí článok analytika Juraja Mesika – ja osobne som mu aj poďakovala v diskusii pod ktorýmsi z článkov, že to pre nás všetkých robí, že otvorene hovorí o týchto veciach

Analytik Mesík: Ivermectin musí byť dostupný v každej lekárni za tri eurá, všetko nad je zlodejstvo!

A pán Mesik má pravdu, hovorí v článku

Na Slovensku bude vydávaný na lekársky predpis. Ako je to v iných krajinách? Je bežne dostupný bez lekárskeho predpisu?

V krajinách ako Francúzsko, Nemecko alebo Rakúsko je na predpis. V Egypte si ho každý občan môže kúpiť v lekárni a najväčšom štáte Indie, 200-miliónovom Uttarpradéši, ho zraniteľným ľuďom distribuujú zadarmo v balíčkoch aj s kľúčovými vitamínmi a antibiotikom. Tomu zodpovedajú aj výsledky pandémie: vo Francúzsku mali včera 1 150 mŕtvych na milión obyvateľov, v susednom Rakúsku  850, v bohatom Nemecku 670 mŕtvych na milión –  a naopak v chudobnej a preľudnenej Indii ich bolo 110, v Egypte 90 a v Bangladéši,  kde žije hlava na hlavu natlačených 165 miliónov ľudí, je obetí 50 na milión. Hlavný dôvod toho priepastného rozdielu je dostupnosť ivermectinu a zrejme aj hydroxychlorochínu.

Áno, ryžovačka na Ivermectine bude veľká darebáčina na Slovensku zrejme.  Ľutujme, že nežijeme v Indii – lebo to by ste namiesto blbých antigénových testov, ktoré  nútene absolvujeme dookola a ešte aj výskumnú štúdiu si na nás podaktorí robia drzo – v Indii by sme dostali potrebné vitamíny, antibiotiká a Ivermectin. 

Ani to však nie je najväčšia darebáčina.

 

Je toho už dosť v tejto chvíli – tak pokračovať budeme v budúcom blogu.

 

Elena

 

 

Ariadna 6. – Choď a dívaj sa. . .

05.05.2024

Ak mlčím, neznamená to, že nemám čo povedať. A už vôbec to neznamená, že veci nevidím, Dnes vám prezradím jednu z vecí, ktoré naozaj sledujem. Tá kopa medveďov. Sú všade, aj tam, kde nikdy neboli. Prečo ich je odrazu tak veľa, keď minulý rok ešte takto všade nepobiehali? A je ich vôbec veľa? Prečo pobiehajú? Akým spôsobom možno medvede dohnať k tomu, aby [...]

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

filipíny, juhočínske more

Filipíny chcú riešiť konflikty v Juhočínskom mori diplomatickou cestou

06.05.2024 10:22

Čína nasadila proti filipínskym plavidlám vodné delá. Filipínsky prezident uviedol, že útok nebudú opätovať.

Russia US Nuclear Treaty

Západ nás provokuje: Rusi nacvičujú odpálenie jadrových zbraní na hraniciach Ukrajiny, nariadil to Putin

06.05.2024 10:20

Cvičenie nariadil prezident Vladimir Putin a zúčastnia sa na ňom najmä sily rozmiestnené blízko Ukrajiny.

suchoba

Podplácal Makóa. Suchoba sa zatiaľ väzeniu vyhol, musí však zaplatiť 90-tisíc eur

06.05.2024 10:20

Podnikateľ dostal za podplácanie peňažný trest.

Taliansko Vatikán polícia

Vo Vatikáne zadržali českého farára ozbrojeného pištoľou i nožmi

06.05.2024 10:10

Farár sa ospravedlňoval tým, že zbrane sú určené pre osobnú obranu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,860
Celková čítanosť: 9033497x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie

Archív