Založ si blog

A. . . 1. – Dominika, si veľmi statočná. . .

Dominika, citlivá žena s nádhernými očami a dieťatkom pod srdcom, ktoré už čochvíľa porodí. Tento mesiac, už o pár dní.

Dnes Dominika s dieťatkom pod srdcom bojuje za iné zo svojich detí – za Sebinka.

 

Milujúca mama so svojim synčekom Sebinkom, ktorého už ale nikdy neobjíme.

Hororový prípad z nemocnice: Sebastiánka (†3) náhle hospitalizovali, o pár hodín záhadne zomrel – galéria | Topky.sk

Písala som o Sebinkovi v mojom blogu opakovane, napríklad tu

Ovčania 10. – Pán Šeliga, podajte trestné oznámenie. . .

 

Len aby neporodila dnes v súdnej sieni, z toho všetkého stresu

 – povedala som si ráno v obave o ňu. Lebo Dominika ide v týchto dňoch peklom – jej synček Sebinko zomrel pred 4 rokmi 31.1. a pohreb mal 3.2. To samo osebe je zničujúci čas pre každú mamu – dokáže to pochopiť iba ten, kto vie aká životná strata je smrť dieťaťa. A k tomu práve v tejto chvíli prebieha jej vypočúvanie v rámci súdneho konania, v ktorom sa riešia vinníci smrti jej syna.

 

Na obrázku môže byť text, v ktorom sa píše „Zoznam pojednávania Dátum: 3.2.2021 Pred sudcom senátom: Označenie súdu: JUDr. Dušan Špirek Na čisle dverí:20 20 Okresny súd Nitra Spis. značka 1 Účastníci 6T/22/2020 Trestná vec Silvia Labovská Silvia Miková Marianna Hošeková Ingrid Staneková Hod. Spôsob vybav. Hlavné pojednávanie 6149/1, 6149/2a,b TZ 9:00 V Nitre dña 03.02.2021“

Je mi hrozne, keď ich vidím, napísala zúfalo svojej mame Kajke. Dostala záchvat plaču, keď videla obvinené zdravotníčky, z ktorých dodnes ani jediná neprišla a nepovedala „prepáčte, je mi to ľúto“.

 

Viem presne, ako sa v tejto chvíli Dominika cíti…

Sú v živote situácie, že sa od bolesti nevieme ani nadýchnuť. Byť v súdnej sieni, kde prebieha proces za vaše mŕtve dieťa, ktoré zomrelo v dôsledku pochybenia zdravotníkov, je presne takou situáciou. I v tejto chvíli si dokážem vybaviť úplne presne ten zúfalý pocit, keď som v tej súdnej sieni sedela pre štyrmi rokmi ja v čiernom a vtedy ešte len obvinená páchateľka dokvitla v ružovej blúzke a žltých nohaviciach. Sudca, ktorý viedol pojednávanie, mi zakázal plakať, hoci som plakala úplne potichu, nevedela som v tej chvíli zastaviť príval sĺz.

Moc súcitím v tejto chvíli s Dominikou, a mám strach o ňu i o jej dieťatko.

 

Zažila peklo…

V situácii, keď zomieral Sebinko, bola Dominika tehotná v siedmom mesiaci rizikového tehotenstva. Dokážete si predstaviť, koľko síl musela vynaložiť, aby prežila zvyšok tehotenstva s malou Eliškou? Nepamätám si nič z toho obdobia, nič, vôbec nič, ani asi dva či tri mesiace po pôrode – povedala Dominika, keď sme v skupine spomínali, ako nám smrť dieťaťa vymazala niektoré spomienky v pamäti.

Každá jedna z nás má z tých čias iba úlomky spomienok. A inak dlhé, dlhé mesiace prázdno, nič.

 

A to nebol koniec pekla…

Lebo po Sebinkovej smrti, v situácii rizikového tehotenstva bola Dominika vystavená neľudskému správaniu. Ktosi opakovane zničil hrobček jej synčeka. Bola vystavená osočovaniu na sociálnych sieťach, ktoré ju malo dohnať ku samovražde – nakoniec policajné vyšetrovanie preukázalo, že tam vypisovala dcéra jednej zdravotníčky z toho oddelenia – robila tak  v pracovnej dobe a dokonca z krízovej linky pre obete násilia, na ktorej v tej dobe pracovala…

Malá Eliška namiesto bračeka pozná len jeho hrobček.

 

Nie je k dispozícii žiadny popis.

 

Je ťažké vedieť…

Uvedomovala som si, aký obrovský kus cesty majú všetky tie mamy ešte pred sebou vo chvíli, keď sa preukázalo pochybenie – konečne ho po mesiacoch nekonečného čakania potvrdil Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Vraveli s úľavou – konečne bude už lepšie, keď sa to preukázalo. A ja som vedela, že nie – že to pravé peklo ich v skutočnosti ešte len čaká. Nedokázala som im to v tej chvíli povedať, tak veľa bolesti a utrpenia si už zažili – a ja som vedela, že oveľa, oveľa viac je toho pekla ešte len pred nimi.

Peklo nekonečných súdnych konaní, v ktorých páchateľ má viac práv ako jeho obete a v ktorých prieťahy v súdnom konaní sú bežné a samozrejmé. Obete sú sekundárne traumatizované, a tento štát to účinne nerieši – je to jeho hanebná vizitka, prístupu ku obetiam pochybení lekárov – lebo je amorálne argumentovať zo strany právnika nemocnice či páchateľky, že „VEĎ EŠTE MÁTE ĎALŠIE DETI“. To akože jedno hore – dole? Alebo že postihnuté deti sú bremenom – poviem vám, sudkyňa mala v tej chvíli nariadiť dovyšetrovať motiváciu páchateľky, či moje dieťa nezabila úmyselne.

 

Súdne konanie na Slovensku vystavuje obete týraniu a sekundárnej traumatizácii

– a to nielen zo strany páchateľa a jeho právnika, ale i súdu samotného, či ďalších štátnych inštitúcií.

Dominika dnes bojuje za spravodlivosť pre svoje dieťa.

A ja si kladiem otázku, ako dlho ešte potrvá táto jej cesta peklom za spravodlivosťou pre mŕtveho Sebinka?

 

RODIČIA vs LEKÁRKY: Za smrť Sebastianka (†3) príbuzní žiadajú TREST, zdravotníci vinu odmietajú

 

 

Elena

 

Všetky fotografie v blogu sú prevzaté z rodinného albumu Dominiky s jej súhlasom.

A hej táto fotografia je fotografiou našich detí – ktorých mamy od začiatku nášho spoločného otvoreného listu premiérovi bojujú nielen za spravodlivosť pre svoje mŕtve deti, ale aj za to, aby ľudia v slovenskom zdravotníctve nezomierali zbytočne…

Všetky naše deti chceli žiť…

A chceme, aby žili vaše deti – aby nezomierali zbytočne pre nesprávny prístup zdravotníkov.

 

Ovčania 10. – Pán Šeliga, podajte trestné oznámenie. . . - otvorene - Blog.Pravda.sk

 

 

Ach, áno, to je on, náš otvorený list premiérovi…

 

Fúkanie do púpav 2. – Tretí a posledný otvorený list premiérovi. . .

Cesta duše 11. – Nájsť sa môžeme, len keď sa stratíme. . .

16.05.2024

Po nepohode posledných hodín, spojenej s útokom na premiéra, som sa spomienkami vrátila do okamihov pohody. Nedeľa bola sladká ako jahody s medom. Kopce a svahy sa zeleneli v mnohorakých odtieňoch. Vietor v jednom okamihu prudko kýval koruny stromov, potom zasa chvíľu hnal drobné biele obláčiky ako poskakujúce kozliatka kamsi za obzor šírou pláňou belasej oblohy. Vzduch [...]

Spravodlivo 7. – Atentát na premiéra Fica ukázal ako výrazne je narušené duševné zdravie podaktorých Slovákov. . .

15.05.2024

Nie je normálne strieľať po nikom. Pozrime sa na niektoré aspekty toho činu. Je vyustením toho, čo sa v tomto štáte deje dlhodobo. Začali s tým predstavitelia minulej vlády podaktorí, kecami o dezolátoch. Dehumanizovali ľudí, ktorí s ich vyčínaním nesúhlasili. Varovne som na to opakovane upozorňovala, že to v spoločnosti paseku narobí. Prevzali to po nich ich fans, [...]

Spravodlivo 6 . – Zbierka na zbrane pre Ukrajinu – a čo ste o nej nevedeli. . .

14.05.2024

Vyzerá to tak ušľachtilo – keď sa skladáte na nákup munície pre hrdinov na fronte. Skoro ako by ste sami bojovali. Zbierka pre Ukrajinu sa rozbehla, vraj na muníciu. Naivne sa do nej podaktorí pozapájali. Lebo vraj vďaka tomu určite Zelenskyj Rusko porazí a mier vybojuje. Vyše 4 milióny eur na Slovensku vyzbierali – a nejdem sa rozpisovať, čo užitočné a [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,873
Celková čítanosť: 9071744x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív