Založ si blog

No. 1 6 – Druidská brána na slovenský spôsob. . .

Matovič dnes u mňa zabodoval – tak o tom poviem. Aj o amerických seriáloch, hlavne o jednom z nich teraz niečo prezradím – a čo z neho by sme mohli na Slovensko preniesť. Aj o tom, prečo by sme sa mali spoločne modliť alebo kričať hopsarabunda.

 

Čítali ste knihu od Hohlbeina Druidská brána? Jej obsah v skratke – zmena sveta nastávala, otvárala sa brána medzi svetmi. Druidi sústredili spoločne sily energeticky celosvetovo a bránu, cez ktorú už začali prenikať sily zla, opäť uzavreli. Poviem  otvorene, mala som dnes podobný pocit, akoby sa brána zla otvárala, keď som počula ten úžasný návrh Sulíka, že on prevezme rezort zdravotníctva.

Matovič preto u mňa zabodoval, že sa postavil Sulíkovi. Má pravdu v tom, že Sulík ako minister zdravotníctva nie, je to i pre mňa desivá predstava. Je neempatický a nemá súcit s ľuďmi, pod jeho vedením by sa zdravotníctvo akurát tak doprivatizovalo do poslednej omrvinky, vrátane VšZP a potom by bez mihnutia oka pozeral ako ľudia na ulici mrú. Nedramatizujte to, skrátka prirodzené sprievodné príznaky privatizovania sú to, dodal by bez mihnutia oka. Tomu pánovi skrátka neverím.

Preto by sme mali zjednotiť všetky sily, aby sme odvrátili zlo v podobe Sulíka ako ministra zdravotníctva.  Vytvorme „druidskú bránu“. Mali by sme sa spoločne modliť, alebo trebárs meditovať, privolávať  strážnych anjelov, či pre mňa za mňa hoci aj pokrikovať hopsarabunda, alebo akokoľvek inak. Mali by sme zjednotiť sily pre dobrú vec – priať dobro svetu a priať dobro Slovensku – nielen priať dobro sebe a priať dobro tej správnej strane.

 

Som už konečne doma, najmladšej dcére skončila karanténa. Počas tých troch týždňov „dočasného bezdomovectva“ v meste u najstaršej dcéry  sme spolu pri jedle pozerali americké seriály. Jasné, naše obľúbené predaje skladov sem-tam dieťa nahralo a tak sme sa pri jedení francúzskych zemiakov nadchýnali predstavou, ako by sme my rozbehli práve takú kariéru nakupovačiek skladov. A potom sme sem-tam pozerali i seriál extrémnych nakupovačiek.  Podstatou bolo, že zbierali kupóny z kadejakých letákov a ich kombináciou získali veľmi vysoké zľavy na nakupované tovary. Uvažovala som pri tom seriáli o tom, ako každý náš krok prezrádza, kto naozaj sme.

Lebo – úprimne – niektoré z tých nakupovačiek napchali sklady pre seba a svoju rodinu. Mali kvantá vecí, ktoré časom budú starnúť a nevyzeralo to, že by ich do konca záruky dokázali reálne spotrebovať. Pôsobilo to na mňa až dusivo, hromadili ich a kopili. A potom boli iné – jedna dvojica nakúpila takto potraviny na svoju  svadobnú hostinu. Páčila sa mi pani, ktorá pomohla spraviť extrémne nákupy i pre svojich známych, ktorí zjavne nemali dostatok peňazí a bola to pre nich životná pomoc. Viacerí z nich, keď zistili že za nákup v hodnote 800 či 900 dolárov platia len 6 či 15 dolárov  ju objímali a plakali.  Najviac sa mi však páčili také extrémne nakupujúce, ktoré nakúpili tie obrovské kopy potravín a drogérie, a odniesli ich do charity, alebo do kadejakých detských klubov. Len tak, nezištne, pre radosť.

Vždy o nás ukazujú stopy na našej ceste, kto naozaj sme. Stačí tak málo, aby sme urobili dobrú vec, aby sme videli aj iných – a nielen iba seba.

Dívala som sa večer potom oknom na mesto a uvažovala som, ako sa nám pospájajú časti skladačky zvláštne v jednej chvíli dokopy. Ako nám pomáhajú zdanlivo nesúrodé kúsky skladačky zmúdrieť  a pochopiť, čo naozaj chceme, vytvoria jeden obraz. Ach, hej, cítila som volanie projektu.

 

A uvedomovala som si, ako málo stačí, ako málo stačí ku kvapke dobra, ktorú môžeme darovať svetu…

 

Elena

 

 

 

 

Ariadna 7. – 20 rokov s NATO. . .

06.05.2024

Dvadsiate výročie nášho vstupu do NATO podaktorí minulý mesiac oslavovali. Odvtedy už prešlo viac ako mesiac, no ja som doteraz uvažovala, čo to vlastne oslavovali. Na nič som neprišla, čo by bolo hodné oslavovania v tejto veci. Dvadsať rokov sme v tom spolku, a čo dobré urobil pre svet? No nič. Zato výčiny, za ktoré by sa od hanby kanálmi plaziť predstavitelia toho spolku, [...]

Ariadna 6. – Choď a dívaj sa. . .

05.05.2024

Ak mlčím, neznamená to, že nemám čo povedať. A už vôbec to neznamená, že veci nevidím, Dnes vám prezradím jednu z vecí, ktoré naozaj sledujem. Tá kopa medveďov. Sú všade, aj tam, kde nikdy neboli. Prečo ich je odrazu tak veľa, keď minulý rok ešte takto všade nepobiehali? A je ich vôbec veľa? Prečo pobiehajú? Akým spôsobom možno medvede dohnať k tomu, aby [...]

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Francúzsko Čína Prezident Návšteva Si Ťin-pching

EÚ sa spolieha na Čínu, Si Ťin-pchingovi dohováral Macron aj Leyenová. Zatlačí Peking na Putina?

06.05.2024 14:25

Von der Leyenová povedala, že EÚ ráta s tým, že Čína zatlačí na Rusko, aby ukončilo vojnu na Ukrajine.

polícia zatknutir naháňačka

Muži a žena. Zadržali páchateľov, ktorí z predajne ukradli trezor s 50-tisícmi eur

06.05.2024 13:19

Lup si odniesli na ubytovňu. Tam prekonali zabezpečenie trezoru a jeho obsah si ponechali.

preukaz, zdravotná poisťovňa, všeobecná, union, dôvera

Dôvera a Union vyplatili akcionárom 24 miliónov eur. Palkovič: Nesprávne

06.05.2024 12:57

Spoločnosť Penta , ktorá je akcionárom Dôvery, podotkla, že zdravotná poisťovňa mala koncom roka 2023 nerozdelený zisk z minulosti vo výške 162 miliónov eur.

Tusk, Leyenová

Leyenová: V Poľsku už neexistuje riziko porušenia zásad právneho štátu. Eurokomisia ruší konanie

06.05.2024 12:50, aktualizované: 13:16

Takzvaná procedúra podľa článku 7 Zmluvy o Európskej únii bola proti Poľsku spustená v roku 2017.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,861
Celková čítanosť: 9034553x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív