Založ si blog

No. 1 5. – Matovič a more zlých správ. . .

Otvorene a jednoducho:

 

Prvou z radu zlých správ je, že nemusíte dostať lôžko v nemocnici v prípade nutnosti vy či váš blízky – a v takom prípade budete zomierať bez pomoci, píše o tom i článok v linku https://www.hlavnydennik.sk/2021/02/23/kolaps-nemocnic-lekari-uz-musia-rozhodovat-o-tom-komu-daju-lozko-a-komu-nie/

O kolabujúcich nemocniciach hovorí aj príklad z Brezna kde sa stáva, že všetky lôžka na ARO sú obsadené a pacienta nemajú ani kam previezť

Keď som na ten vývoj v čase upozorňovala v začiatkoch pandémie, málokto veril tomu, že tam dôjdeme. Už tam sme.

Lenže ľudia sú naivní, nerozumejú situácii – pozrú sa na počty voľných prístrojov a povedia si „tá Ištvánová ale tára, nie sme na tom tak zle ešte“ – ibaže pozrite sa na počet ľudí, ktorí prístroje vedia obsluhovať – nemáme dosť zdravotníkov zaškolených, a to nehovorím o ODBORNE zaškolených – čo myslíte, prečo nám zomiera na prístrojoch každý druhý pacient?

I spomenutý článok to priznáva

Ministerstvo síce minulý rok zaistilo viac prístrojov, nezaškolilo ale dosť ľudí. Prístrojov máme totiž zatiaľ dosť, lebo deklarovaný počet 550 ventilácií a ani zvýšený stav tisícky ventilátorov z vlaňajška nie je ani zďaleka obsadený.

Naopak, chýbajúci počet zaškolených zdravotníkov, ktorí by vedeli robiť na prístrojoch sa prejavuje aj na štatistikách, keď u nás zomiera každý druhý pacient na ventilácii, pričom v Nemecku je to až každý štvrtý.

 

Druhou z radu zlých správ je, že vznikla stránka COVIDHELPER – radí pacientom s covid, ako sa doma liečiť

https://tech.sme.sk/c/22603091/ako-sa-liecit-na-covid-doma-covidhelper.html

Čo je na tom zlé? – poviete si možno naivne. Znamená to, že padá ambulantná starostlivosť o pacientov – lebo na odborné rady o postupe pri domácej liečbe covidu má predsa každý pacient svojho všeobecného lekára, ten je za to každý mesiac platený poisťovňou.

Ibaže mnohí sa ani len dovolať svojim lekárom nevedia. Čo robiť v takej situácii?  Dám vám radu – napíšte v takej situácii ihneď svojej zdravotnej poisťovni, že vám lekár neposkytuje potrebnú zdravotnú starostlivosť –  určite ho budú kontaktovať, a uvidíte ako rýchlo sa vám pomoci dostane.

 

Treťou z radu zlých správ je, že ľudia zomierajú bez pomoci lekárov

Nie je jasné, koľko ľudí doma zomiera – respektíve niektorých ich nakoniec prevlečú do nemocníc už v zúfalom stave.

Moje dieťa pri covide som nechala doma, a musela som odísť z domova plná zúfalého strachu o dieťa. Lebo pre mňa zostať v karanténe by znamenalo nemať peniaze na platenie našich mesačných nákladov. Preventívne už dlhšie berieme homeopatiká, nosila som jej ku dverám bytu potraviny  i hŕbu vitamínov, protikašľové sirupy a antibiotiká mala od začiatku. No súcitím s tými „doma sa liečiacimi“, ktorí zostávajú bezmocní – lebo nemajú dostatočnú pomoc a dostatok peňazí nakúpiť za desiatky eur lieky  a vitamíny, či dezinfekcie.

Nie, nemám úctu k tým, ktorí sa bezohľadne prevláčajú cez hranice bez testov a karantén po zahraničných dovolenkách a nákazu dovláčali, či pendlujú za prácou s falošným testom.  Napľula by som vám do tváre, každému.

 

V karanténnom centre armády zomrel 35-ročný vojak. Prečo Naď a Matovič zbabelo mlčia?

Smrť v izolácii     Dňa 29. decembra 2020 našli manžela pani Danky o 8.45 na izbe mŕtveho. Celé dni nemal s nikým osobný kontakt. Ako sa ukazuje, ani s lekármi. Jedlo mu nosili ku dverám. Lekárka, ktorá mu predpísala aspoň lieky na bolesť, po úmrtí priznala, že pacienta osobne nevidela ani raz. Koľko dní by trvalo, kým by mŕtveho rotného našli, nebyť toho, že si nezobral spred dverí raňajky? Pitva preukázala, že rotný zomrel na obojstranný zápal pľúc a pľúcnu embóliu. Po úmrtí vdova, samozrejme, žiadala od armády odpovede. Dostalo sa jej len vlažných, bezobsažných fráz.

Je to skutočne nehorázne, aby ľudia zomierali bez pomoci lekárov. Už chápete, prečo upozorňujem, že tá COVIDHELPER stránka, je zlá správa pre pacientov?

Medzitým sa prípadu preto ujal Štefan Harabin a žiada, aby sa úmrtie riadne vyšetrilo. Za týmto účelom zaslal predmetné video, na ktorom manželka informuje v Infovojne o všetkých skutočnostiach, generálnemu prokurátorovi M. Žilinkovi a policajnému prezidentovi P. Kovaříkovi.

„Z obsahu videa obaja, pokiaľ budú chcieť, sa dozvedia o smrti až troch osôb v dôsledku hrubého zanedbania povinnosti konkrétnych páchateľov pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti ťažko chorým ľuďom,“ napísal Š. Harabin na sociálnej sieti.

A koľko je takých ľudí, ktorých by bolo u nás už v tejto chvíli treba pripísať do zoznamu „zomreli pre hrubé porušenie ich práv“?

Akým právom záchranky ľudí usmerňujú zostať doma „kým sa dá“ a vraj nie sú prípad pre nemocnicu – až kým ten človek už kolabuje?

A keď sa už do nemocnice ľudia dostanú, to ešte neznamená, že sa  v nej aj vyliečia, ako už som spomenula – lebo niektorí lekári nevedia správne dávkovať  a niektorí ani nemajú dostupné potrebné lieky.

 

Štvrtou v rade zlých správ je, že zomierajú čoraz mladší ľudia.

I na to som pred časom upozornila v blogu, že dôjdeme k bodu, kedy sa začne „boj o prioritu“ – či zachraňovať starých ľudí, alebo mladých, alebo deti…

Aj tam už nejakú tú chvíľu sme, lebo si všimnite, ako sa očkuje kadekto teraz – prioritné skupiny sa menia rýchlo. Neláka ma vakcína, no všímam si zmeny tých prioritných skupín v rámci vývoja pandémie.

Iba úplný debil chce v tejto chvíli navláčať deti do škôl a škôlok. Lebo podľa mňa tento školský rok o tom netreba ani snívať – prioritou je, aby vaše deti prežili. Je podľa mňa otázkou krátkej doby navláčenie vírusov v nových mutáciách – najmä africkej verzie.

 

Piatou v rade zlých správ je tá o reinfikovaní ľudí, ktorí už prekonali covid.

https://domov.sme.sk/c/22602883/koronavirus-slovensko-covid-automat-opatrenia-minuta-po-minute.html?ref=njctse#hol%C3%BD

Iste, nie je zďaleka jediný. Tí, ktorí covid prekonali, rozhodne nie sú sami pred nákazou v bezpečí a rozhodne sú i možným následným zdrojom nákazy. Tväriť sa, že na základe prekonania covidu nepotrebujú testy a môžu bezpečne chodiť kamkoľvek je verejným ohrozením.

 

Šiestou v rade zlých správ je bezradnosť ambulantných lekárov

Nemajú žiadne inštrukcie ohľadne Ivermectinu,

https://domov.sme.sk/c/22602706/maju-covid-ale-lekar-im-nedviha-on-zas-nema-instrukcie-k-lieku.html?ref=njctse

chýbajú štandardy liečby i dostupné lieky – tie sú len pre vyvolených, ako priznáva i premiér, ona  ministri mali lieky v decembri

https://www.hlavnespravy.sk/premier-sa-vyjadril-ku-chybajucim-standardom-pre-liecbu-pacientom-s-koronavirusom-priznal-cim-sa-v-decembri-liecil-on-a-ostatni-ministri/2446948

 

Siedma zo zlých správ je minister zdravotníctva a jeho fušerský postup.

Minister Krajčí zrejme čaká, kým mu Boh začne nejaké vnuknutie – lebo inak už mal dávno konať.

https://www.hlavnespravy.sk/lekar-v-zastupeni-advokatom-carnogurskym-st-podal-ziadost-ministrovi-zdravotnictva-o-udelenie-suhlasu-na-podavanie-vakciny-sputnik-v/2447660

Advokát JUDr. Čarnogurský st. podal včera z poverenia všeobecného praktického lekára v Bratislave MUDr. Liptáka žiadosť ministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčímu o udelenie súhlasu na podávanie vakcíny Sputnik V

Minister zdravotníctva môže udeliť súhlas na podávanie aj neregistrovaného lieku. Na rovnakom princípe, na základe súhlasu ministerstva zdravotníctva, sa na Slovensku podávajú tisíce neregistrovaných liekov.

Takže čierne na bielom máte fakt, že i Ivermecrin na rovnakom princípe tu mal byť dávno pre občanov, namiesto toho počúvame klamstvá ako ho treba preveriť…

Ako  vždy – výstižne – uvádza doktor Harabín v článku v linku

https://blog.hlavnespravy.sk/25877/zazrak-tisicrocia-bude-ked-ministri-krajci-a-krajniak-pridu-konecne-k-rozumu/

Minister Krajniak nech miesto vytvárania príležitostí na modlenie za zázrak, radšej robí všetko pre to, aby živnostníci dostali kompenzácie a mali z čoho žiť,  lebo zázrak je, že sú ešte nažive.

Minister Krajči nech okamžite zabezpečí liek ivermectín, aby sa chorí mali čím liečiť, miesto nezmyselného a škodiaceho testovania psími testami, nech okamžite udelí výnimku pre ruskú vakcínu pre tých, ktorí sa chcú vôbec dať očkovať. Je ich asi 300 tisíc ľudí,  ktorí podľa ich vlastných prieskumov chcú ruský Sputník V.

Ministri Krajči a Krajniak, toto sú zázraky na ktoré netreba čakať, ale treba ich okamžite vykonať, lebo sú vo Vašej kompetencii.

https://www.youtube.com/watch?v=2_sc8WNim24

https://open.spotify.com/episode/6zw0v74LDkFOfExAuktIoX?si=4MEAPzUuSjulHyvXhd5Auw

 

 

Matovič odborníkov zvoláva – čo mu povedia?

Obávam sa, že vonkoncom nepadnú slová o tom aký je geniálny a ako úžasne to tu viedol, kým sa nezačal tváriť že to tu vedú odborníci a prezidentka.

Lebo práve premiér zrušil  v prvej vlne skutočne úspešný lockdown a pravidlá – to on pustil ľudí cez hranice sa prevláčať bez testov a štátnej karantény a pod nátlakom ich núti sa testovať.

Poviem vám to teraz.

1. oboznámia ho s naivitou jeho predstavy, že to, čo sme tu doteraz prevádzkovali, bol lockdown.

Lebo nebol. Iste, môžeme lockdownom nazvať čokoľvek, ale to neznamená, že sa to stane lockdownom.

2. povedia mu, že namiesto neefektívneho testovania potrebujeme efektívne liečiť

Potrebujeme lieky na prevenciu – Ivermectin funguje, mal by byť voľne zakúpiteľný bez receptu lacno a pre každého prístupne, aby sme nepreťažili lekárov žiadosťami o recept na prevenciu.

3. že úplne znedôveryhodnil políciu v očiach občanov

čo sa podľa mňa ukáže ako veľký problém,

4. prudko znížil životnú úroveň skoro všetkých občanov – i tých pracujúcich, lebo platy neporastú, peniaze na nehorázne hlúposti míňa – na zbrojenie a nevalidné testovanie,

a to sa zvyšuje v tomto roku cena vodného a stočného,

https://www.dnes24.sk/cena-vodneho-a-stocneho-sa-zvysi-o-kolko-viac-nam-ukroja-z-rodinneho-rozpoctu-379811

aj cena chleba a pekárenských výrobkov má stúpnuť,

https://www.dnes24.sk/zla-sprava-chlieb-a-pecivo-budu-drahsie-stat-sa-na-pekarov-vykaslal-nemaju-na-vyber-383237

no a ceny potravín veru porástli v poslednej dobe…

 

A čo dodám záverom?

Hej, odstúpiť by mala nielen vláda, ale i prezidentka, lebo súhlasím s  Blahom

Blaha: Umierajú tisíce ľudí, ale prezidentka hľadá poradcu na boj proti inému názoru

 

Ako sa píše v tom článku – Prezidentská kancelária vypísala výberové konanie na poradcu pre boj proti konšpiráciám (rozumej iným názorom). Takémuto dobrákovi chce vyplácať 1 300 eur mesačne,“ píše poslanec.

Podľa neho tento „lovec bosoriek“ môže dostať ďalších 1 300  eur mesačne ako osobné ohodnotenie. Blaha prízvukuje, že v dôsledku pandémie ostalo množstvo ľudí na dlažbe, no prezidentka ide vyhadzovať na takéto nezmysly peniaze zo štátneho rozpočtu.

Zuzane Čaputovej odkazuje, že potrebuje poradcu pre boj za Slovákov, „lebo to je disciplína, ktorá vám ide zo všetkého najslabšie“.

 

Žiaľ, hlboko pravdivé slová, pán poslanec Blaha. Národ si v týchto ťažkých časoch naozaj zaslúži vládu i prezidenta pevne pri ľuďoch stojacich.

 

Elena

David. C. , keby cez hranice nákazu podaktorí nevláčili, tak by sme nemali všetci rúška, zavreté obchody, kopy mŕtvych, povinné testovania, atď., atď. Predstav si – tam kde nie je nákaza, nerozbieha sa pandémia – a tu nám ju vláčili ľudia cez hranice – dovolenkári,  ľudia pracujúci kdekade v zahraničí i naši drahí „repatrianti“. A prezradím Ti sladké tajomstvo – tí sprostí sa nútene testujú, lebo pobiehajú do práce, aby solidarizovali dvomi tretinami zarobeného s ostatnými.

kľuďas – všetky tie nedostatku  Vami spomínané sú, s tým plne súhlasím, veď o nich píšem – no obvoďák by mal minimálne predpísať antibiotiká, a aspoň stav pacienta – chronika priebežne sledovať. Medzi nami – radiaca stránka je príprava na navelenie ambulantov do nemocníc a doliečovákov, tipujem. Do doliečovákov podľa mňa prehodia ľudí mimo akútnych stavov  a nemocnice nechajú len pre úplných akuťákov. A i lekárom – ambulantom dám radu – píšte ministrovi zdravotníctva  mail  so žiadosťou o bezodkladné zaistenie liekov na adekvátnu liečbu vašich pacientov.

Kontakty:
minister@health.gov.sk
mzsr.podatelna@health.gov.sk

Chýbajúce lieky:
chybajucelieky@health.gov.sk

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986446x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie