Založ si blog

Bez 11. – Ak vám chlap povie, že. . .

Ach, ženy, ak vám chlap povie, že i vo filme vystupoval – dajte si pozor, aby to nebol film „V sieti“.

 

Hm, po dlhej dobe som dnešný večer pri televízii s dcérou strávila. A potom som sedela a hľadala v sebe slová, aby som ten ťaživý pocit dala preč.

Film „V sieti“ a jeho nelichotivá bilancia – jeden, jediný normálny chlap z 2 500 korešpondujúcich, s ktorými si tie „akože 12-ročné dievčatá“ písali. Ostatní ich vulgárne obťažovali. Davy úchylných, patologických a kadejako pokrivených.

Iste, to bola vzorka tých sociálno-sieťových. A sú aj takí, ktorí na sociálnych sieťach nie sú, našťastie. No i tak je to smutná výpoveď o našej spoločnosti, jej morálnych hodnotách. I o neschopnosti či neochote mnohých niesť zodpovednosť za svoje vlastné správanie – veď to je predsa normálne sa takto správať, nie?

Málo zrkadlíme, že sú veci, ktoré nie sú normálne a ani prípustné. Pletieme si láskavé správanie, ktorým prijímame ľudské chyby svoje aj iných s bezzábranovosťou a amorálnosťou, ktorej nečelíme. Kedysi boli klietky hanby a všeobecné odsúdenie určitého správania. Dnes tie mantinely nie sú pevné a jasné, a tak sa podaktorí posúvajú ďaleko, ďaleko za ne. A keď posúvačov pribúda, posúvajú sa i naše hranice normality – veď keď to robia toľkí, tak je to normálne, nie?

 

Elena

 

 

K diskusii:  lavida, nič v zlom, ale si si istá, že Tvoje hodnoty nie sú posunuté tak ako to píšem v blogu?

Lebo podľa mňa normálne a morálne nie je a nikdy nebude, aby ten kto má vzťah s niekým, balil kohokoľvek iného. Nie je to dospelé a zrelé správanie. Ani aby ktosi balil dievča vo veku jeho dcéry či dokonca vnučky.

Áno, v histórii rodu Homo sapiens sme mali i Caligulu, Nera či Hitlera, Herodesa aj Hérostrata. Ale norma to rozhodne nebola. A len bagatelizovanie nenormálneho správania posúva hranice spoločnosti, lebo veď to je také prirodzené…

A btw,  vidieť vzťahy ako „balenie mladého mäska“ – nuž, aj to o niečom vypovedá…

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9021434x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie