Založ si blog

Tíško 1. – Jakubko. ..

Hovorím si, budem silná, nebudem plakať, nebudem sa hnevať, nebudem zúriť, nebudem mat chuť rozbiť čo mi príde pod ruku od zlosti – napísala dnes Dada.
Plávali mi tie jej slová  v hlave cestou k busu včasránom. Chladný vietor rozvieval dlhú sukňu mojich šiat i slzy z tváre.
Viem presne, ako sa Dagmara cíti. Koľkokrát som ja zažívala po smrti môjho dieťaťa zúfalstvo, až som nevládala dýchať. O pár dní je výročie smrti môjho syna –  cítila som na peciach ťarchu spomienok.
.
Áno toto je môj synček JAKUBKO, narieka Dada, Jakubka usmrtili pred 3 rokmi 4 mesiacmi 112 dňami v slovenskom zdravotníctve…
nebudem hľadať odpoveď na otázku Prečo mi zabili synčeka?
Prečo vinník smrti môjho synčeka chodí po slobode? Zneužíva Jakubkove údaje!!!!!
No a potom príde len jedna jediná myšlienka ako Jakubka mučili a je to v kýbli, lebo zlosť a nenávisť voči tým dotyčným ženám, ich nepochopenie mojej bolesti, ktorú spôsobili, je väčšia ako chuť odpustiť. Možno by to bolo iné, keby sa postavili čelom k tomu a možno nie, kto vie..
Srdiečko moje, tak moc mi chýbaš
Na obrázku môže byť dieťa
Kubkovu fotku uverejňujem so súhlasom jeho mamy.
Veľmi dobre tomu rozumiem, tým jej pocitom. Ten pocit viny, že ste svoje dieťa nedokázali uchrániť. Ten pocit hrôzy, že vaše dieťa zomieralo bolestne niečou vinou, že trpelo. Ten pocit hnevu, že človek, ktorý to všetko zavinil, sa ani len neunúva povedať „je mi to ľúto.“
Snažíte sa žiť ďalej, ale vyšetrovanie prípadu a súdne konania sa vlečú a jatria dookola vaše rany. A  páchateľ si žije, akoby sa nič nestalo. Myslím, že tie slová „je mi to ľúto, spravila som chybu a neviem to napraviť“ by pomohli. No viem, že to nie je ľahké povedať, lebo tým i vinník spustí pocit viny silnejšie, keď si prizná, že spôsobil takú hroznú vec. Je jednoduchšie si to nepriznať i sám sebe.
Naozaj si myslím, že zdravotníci robia chybu. Že tým prekrúcaním pravdy a neospravedlnením sa obetiam len priťažujú. Mali by ich učiť na vysokej škole, že sa môže stať nejaké nedopatrenie, omyl, zlyhanie z ich strany – a ako by sa potom mali zachovať.
Lebo nie je správne, ak si po chybe nepriznajú vinu a namiesto aspoň zmiernenia bolesti obetiam svojim správaním tú bolesť iba zväčšujú.
Nie, nie je to správne.
Elena

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,859
Celková čítanosť: 9027465x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív