Založ si blog

Keď pravda mlčí 10. – Debil z Topoľčianok – pokračovanie príbehu. . .

Ako to povedal Švejk, keď ho viedli tuším že do blázinca? Že sa rád zoznamuje s novými ľuďmi.

Dúfam, že i ten páchateľ z Topoľčianok, ktorý tento týždeň dostrieľal vzduchovkou mačičku čakajúcu mačiatka, sa rád zoznamuje s novými ľuďmi.

Lebo zopár ich teraz určite spozná. Napríklad políciu – dúfam, že budú schopní ho stotožniť A spozná potom aj psychiatra – ak ho teda ešte nenavštevuje. Lebo ako odborník som im odporúčala dať ho aj psychiatricky vyšetriť.

Ach, toto nečakal.

Pomôžte aj vy, prosím, aby prestal vystrájať, kým aj nejakému dieťaťu tam v Topoľčiankach nevystrelí oko.

 

Ak sa zlu prizeráme, zapúšťa korene hlbšie, tak ako nevyšklbaná burina.

Preto som človek činov. Nezachránim celý svet, nie je mojou úlohou riešiť všetky problémy tohto sveta, ani sa o to nesnažím. Ale každá kvapka dobra je dobrá.

Mojou prioritou sú deti s postihnutím a zvieratá. Za nich robím výkopy v mnohých situáciách.

Nemám rada povrchnú a lajdácku prácu, veci robím dôsledne. Napísať blog je jedna vec – ale to by problém určite nevyriešilo. A tak som dnes pokračovala korešpondovaním.

Zaslala som podnet vo veci a trestné oznámenie na neznámeho páchateľa polícii.

Ale prezradím vám, určite ho dostane aj zvieracia ombudsmanka a ministerstvo vnútra čoskoro, taký rozsiahlejší. Lebo zbieram informácie o postupoch polície v týchto prípadoch, keďže toto nie je môj prvý podaný podnet a určite s týmito postupmi oboznámim aj ich inšpekciu. Podala som v priebehu času podnety za viacero utýraných mačičiek, aj psov.

Chcem verejne pochváliť OR PZ Komárno, ktoré vo veci utýranej mačičky postupovalo skutočne kvalifikovane a páchateľov stotožnilo. Niektorým ďalším oddeleniam PZ sa nepodarilo stotožniť páchateľov.  

 

A vy môžete pomôcť tiež.

Prosím, skopírujte si tento podnet a pošlite so svojimi údajmi na tejto stránke krajskému policajnému riaditeľstvu v Nitre – v tom linku im to môžete vložiť priamo do ich správy

https://www.minv.sk/?kontakty-31.

Čím viac nás bude, tým lepšie.

 

Dobrý deň, týmto podávam podnet – trestné oznámenie na neznámeho páchateľa vo veci utýrania zvieraťa.

K udalosti došlo 12.4. 2021 v obci Topoľčianky. Neznámy páchateľ dostrieľal opakovane mačku vzduchovku, navyše mačku ktorá čakala mačiatka.

Domnievam sa, že došlo ku prečinu Týranie zvierat podľa § 378 ods. 1 písm. c), ods. 2 písm. b) Trestného zákona.

O veci som sa dozvedela na facebooku, kde je aj fotodokumentácia – autorka správy na facebooku – link na facebook je v blogu, ktorý udalosť medializuje – https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/04/16/ked-pravda-mlci-7-debil-z-topolcianok/.

Dotyčná pani pozná pani, ktorá priamo našla a nahlásila jej týranú mačičku. Nakoľko som sa z uvedenej správy dozvedela o skutku a každý občan má povinnosť nahlásiť podozrenie o spáchaní trestného činu, nahlasujem vám toto podozrenie.

Žiadam byť ako oznamovateľka tohto činu oboznámená s priebehom i výsledkom postupu polície vo veci.

S úctou
Informáciu o priebehu a výsledku vyšetrovania, prosím, zasielajte na môj mail

Telefonický kontakt v prípade potreby tč

 

Ďakujem vám z celého srdca všetkým, ktorí sa pridáte poslaním tohto podnetu vo vašom mene.

 

Elena

 

K diskusii: ach, Puppuššško, zjavne si nečítal prvý diel  toho príbehu, nejaké resty máš v mojich blogoch. Ako vidíš, to je aktuálny debil…

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Kolumbíjska univerzita

Nepokoje na amerických univerzitách: Polícia zatkla už vyše 2000 protiizraelských aktivistov

03.05.2024 13:35

Vlnu študentského aktivizmu začal incident, keď vedenie Kolumbijskej univerzity v New Yorku poslalo políciu na študentov, ktorí sa utáborili uprostred jej kampusu.

Zuzana Čaputová

Čaputová: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií

03.05.2024 13:27

"Tam, kde je ohrozená sloboda tlače, je ohrozená aj demokracia," uviedla prezidentka.

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,858
Celková čítanosť: 9026097x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív