Založ si blog

Za slovami 10. – NAKA by mala urobiť poriadok. . .

Veľkopodnikateľ Rattaj vykladal o násilnom očkovaní ľudí – samozrejme opozičných politikov – dokonca pred kamerami

https://www.facebook.com/100001972399716/videos/438547587676281

A v origináli je tu

https://video.sme.sk/c/22794982/i-rattaj-neockovany-je-mi-ukradnuty-ale-nech-mi-necha-volne-nemocnice-na-operaciu.html?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1638441331

Zvážte,či tiež nenahlásite na fb príspevok ako nenávistný – čím viac nás bude, tým väčšia šanca, aby sa fb zamyslel a konal voči tomuto nenávistnému prejavu.

 

O nenávistnosti prejavu nemožno pochybovať, dokonca samotný Rattaj ten čin,na ktorý nabáda, prirovnáva ku stredovekým popravám.

Nenávistné prejavy voči neočkovaným nie sú v tomto štáte zatiaľ trestané – a povedie to ku sociálnym problémom nepochybne.

O tom pár slov v tejto chvíli…

 

Generálna prokuratúra by v rámci verejného mediálneho monitoringu mala okamžite zasiahnuť.

Verejne poukazujem ako tým, že nebol za svoje nenávistné vyhlásenia voči neočkovaným ľuďom stíhaný  a potrestaný  redaktor Schutz, bolo umožnené denníku SME pokračovať v rozdúchávaní nenávistnej kampane.  Nepotrestané násilie jednoducho narastá.

A ak nezmobilizuje Generálna prokuratúra sily a nezačne podobné nenávistné prejavy tvrdo postihovať, tak sa tu podľa mňa spustí spoločenská tragédia. Lebo nenávistné prejavy fašizujú spoločnosť – o tom sa mohlo ľudstvo už opakovane presvedčiť.

 

Nuž, nahrávka je to veru dobrá aspoň v tom, že si môžeme urobiť úsudok sami z priamej komunikácie toho pána, na akej intelektuálnej,  duševnej, emocionálnej a duchovnej úrovni je. A  tiež si uvedomiť, aké  politické, ekonomické, intelektuálne a kultúrne „elity národa“ priniesla táto doba.

V porovnaní s takým Dobšinským, našim posledným polyhistorom Andrejom Kmeťom, či nebodaj majstrom Rúfusom toto pôsobí ako paródia na elity.

 

Občas uvažujem o patologickom posune hodnôt v spoločnosti.

Lebo ako Vodnárovi mi je blízka myšlienka slobody. No to, čo sa vydáva za prejavy slobody v tejto spoločnosti, sa mi s pojmom sloboda nespája. Amorálnosť a sexuálna bezzábranovosť, odklon od morálnych hodnôt a záväzkov, sprimitívnenie – úprimne, niekedy uvažujem, či civilizácia smeruje dopredu alebo regreduje, upadá už nejaký čas a prečo tak zúfalo upadá. Ako napraviť to odstrihnutie od koreňov, ktorými bolo naše svedomie a morálka, úcta k iným a ku sebe samému, ktoré človeku prinášali dôstojnosť a ľudskosť.

Vývoj každého národa je spojený s jeho elitami.

No ak sa nám ako elity mediálne prezentujú ľudia typu pána Rattaja, tak spánombohom Slovensko…

 

Elena

 

 

 

 

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Willy Brandt / Günter Guillaume /

Špión Stasi Guillaume stál pred 50 rokmi za odstúpením kancelára Willyho Brandta

05.05.2024 09:50

Keď 24. apríla 1974 zatkli v Bonne pracovníka úradu spolkového kancelára Güntera Guillauma, jeden z najväčších škandálov v Nemeckej spolkovej republike bol na svete.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Šéfka WFP McCainová: Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor

05.05.2024 08:50, aktualizované: 09:22

Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor, vyhlásila riaditeľka Svetového potravinového programu (WFP) Cindy McCainová.

EÚ / Európska únia /

Anketa s jednotkami eurokandidátok. Dokázali sme sa vysporiadať s členstvom v EÚ?

05.05.2024 08:00

Denník Pravda oslovil s rovnakými otázkami lídrov kandidátnych listín do Európskeho parlamentu, no niektoré politické subjekty neodpísali.

pravoslávny chrám, interiér, Nová Baňa

Pravoslávni kresťania slávia Paschu - Christovo zmŕtvychvstanie

05.05.2024 07:51

Pravoslávni kresťania na Slovensku i vo svete v nedeľu oslavujú najväčší kresťanský sviatok Christovo zmŕtvychvstanie - Paschu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,859
Celková čítanosť: 9030698x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie

Archív