Založ si blog

Otázka dňa 8. – No hej, aj ja by som nakupovala. . .

Čo všetko nakúpil minister Naď som v minulom blogu dala – presnejšie, ani zďaleka nie všetko, len malú časť toho, čo v tomto roku nakúpil.

Ej, Ej, tvári sa tá Elena, že ona by nenakupovala – povedia si podaktorí…

Nie, kdeže, úprimne priznávam, že i ja by som nakupovala.

Pravdaže, úplne iné veci ako minister Naď.

 

Vitamínový balíček pre každého občana – sadu vitamínov na 4 mesiace by každý dostal k Novému roku. 

Prístroj point-of-care ultrasonografiu (POCUS) do každej nemocnice, aj každému ambulantnému lekárovi bezplatne – lebo by vďaka tomu prístroju mohli urobiť naozaj veľa dobrých vecí pre ľudí.

Týždenný rekreačný pobyt rodinám s postihnutým alebo inak vážne chorým členom  bezplatne v slovenskom rekreačnom zariadení.

 Bezdomovcov by som zatiahla do dobrovoľníckych aktivít – za účasť v nich by mali bezplatne celodennú stravu i ubytovanie.

 

Ale čo budem klamať, minula by som mojimi nákupmi určite viac peňazí ako minister Naď  za tento rok nazbrojil.

Lebo ja by som nakúpila pre ľudí kvalitnú zdravotnú starostlivosť. Nemocnicu v každom okrese – s plným a kvalitným vybavením, doplnila by som počty zdravotníkov štúdiom systematicky s plánovitou generačnou výmenou. Žiadne že tam vás dovezú do toľko  a hentam do toľko a žiadne doliečováky z nemocníc v okresoch. Áno, stálo by to viac – ale nezabúdajte, že ja by som mala tie miliardy zo zbrojenia, na ktoré by som dala presne 0, 00 eur. Lebo keby nás naozaj Rusi chceli napadnúť, tak tých 14 amerických  krápov by nás nezachránilo. Sú to skrátka zbytočne vyhodené obrovské peniaze.

Tým vzdelávaním zdravotníkov rozsiahlo by sa pozdvihlo aj školstvo – lebo pribudli by školy, pribudli by počty študentov i odbory na vysokých školách. Tie školy by mali pobočky i v regiónoch – zdostupnila by som vzdelávanie na jednej strane, a na druhej strane by som vdýchla život regiónom. Lebo mladí ľudia často odídu kamsi študovať, a už sa nevrátia domov. Takto by časť z nich v tom regióne študovala, a potom i zapustila korene.

No bolo by ešte o čom písať – veru i tých osem či desať miliárd, či koľko to vláda minula, by som vedela zainvestovať do nákupov. Príjmy ľuďom na dôstojný život, zeleň a kvety v prostredí, sebestačnosť potravín.

Bolo by do čoho tie peniaze dať.

Veru bolo…

 

 

Elena

 

 

K diskusii idemzvracat   Ďakujem za ponuku, no ja som už kedysi v úvode môjho blogu jasne dala hranicu, že na rozdiel od mnohých nemám bočné úmysly zviditeľniť sa a pobehnúť za korytom, a že jediné, čím sa riadim, je moje vlastné svedomie. Netúžim po moci a postavení, lákajú ma úplne iné veci.

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25, aktualizované: 09:56

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9015168x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie