Založ si blog

Iba 9. – Iba pravdu. . .

Je načase otvorene hovoriť o situácii, do ktorej nás vohnala  naša vláda súcitiaca viac s Ukrajincami, ako s vlastným obyvateľstvom.

Ako píše článok v linku
https://ereport.sk/hrozi-drsny-boj-medzi-europou-a-aziou-gazprom-si-nerezervoval-kapacitu-na-tranzit-plynu-do-europy/

Rusi si nerezervovali na ďalší rok tranzitnú kapacitu od októbra 2022 plynovodom Jamal-Európa, ani ukrajinskou stanicou Sudža, ani  cez Veľké Kapušany.

Pochopili ste, čo to pre nás znamená? 

Ako to bude s pohonnými látkami, a ako  to bude s vykurovaním? Nie je realistická predstava, že by sme mali uberať na kúrení, aspoň v horách, kde ja žijem určite nie. A rovnako nie je reálne nahradiť naše kúrenie probugasom v zime elektrickým kúrením trebárs. Lebo nám to ani bytovka fázovo neutiahne, a akurát budeme vyhadzovať elektriku celej bytovke zbytočne dookola. A podobne sú na tom iste ľudia aj na iných miestach Slovenska. Treba o tom hovoriť otvorene, a čím skôr – lebo zima sa blíži míľovými krokmi.

Otvorene vyzývam, aby sa vláda vyjadrila k tomu, čo budeme robiť v zime, ako nám zaistí dostatok plynu na vykurovanie a pohonných hmôt.

Celkom verím tomu, že sa  schyľuje ku predčasným voľbám.

Lebo to by bolo najjednoduchšie riešenie pre nich. Nová vláda by sa tvárila, čo my s tým – oni nás do toho dostali, teraz to musíme nejako zvládnuť.  A nie, nie som za predčasné voľby, keď vidím tie preferencie.  Podľa mňa by koalícia Hlas, Progresívne Slovensko a SaS bola cestou do pekla…

 

A v tejto situácii by sme mali budovať nové domy na Ukrajine Ukrajincom?

Dobre sa pozrite na včerajší preslov Zelenského. Ten chlap čo slovo, to perla – vyzval, aby sa s obnovou zničenej infraštruktúry jeho krajiny nečakalo na koniec ruskej invázie. Samozrejme, oni budú ničiť – a my budeme živoriť a skladať sa im na pohodlný život a dookola „budovať“. Akú motiváciu by mali ukončiť takú vojnu???!!!

Ako uvádza článok v linku

https://ereport.sk/zelenskeho-apel-obnova-ukrajiny-musi-zacat-uz-teraz-nemozno-cakat-na-koniec-vojny/

je tiež potrebné už teraz začať prípravy na zimu, okrem iného z hľadiska zaistenia bezpečného zásobovania energiami. Veľké časti ukrajinského hospodárstva sú v dôsledku bojov ochromené a tisíce podnikov zastavili prevádzku, uviedol Zelenskyj v príhovore.

Poviem to jasne – máme dosť problémov sami. Som skutočne zvedavá, či budú mať tú drzosť naši „lídri“ nútiť nás dávať peniaze Ukrajine – ktorej vlastní občania sú u nás namiesto obrany a budovania vlasti. Mohli z vojnou zasiahnutých území ísť inam na Ukrajine – a byť svojej vlasti užitoční. Jasné, že chýbajú v podnikoch ľudia  ktorí poodchádzali do iných krajín. Mali by pracovať v tých závodoch doma – namiesto toho za niekoľkonásobok ukrajinskej mzdy si „zachraňujú svoje holé životy“ u nás.

No ako to Zelenského uvažovanie slušne nazvať? To je skrátka príživník storočia.

 

Elena

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

Joe Bide, stav únie

Bidenova administratíva pripravuje odovzdanie moci bez ohľadu na výsledok volieb

30.04.2024 06:09

Administratíva prezidenta USA Joea Bidena začína pripravovať odovzdanie úradu a agendy Bieleho domu.

Robert Fico, Peter Pellegrini, Andrej Danko

Hlas získal na úkor Smeru. Voliči však vládny valec oceňujú: PS získalo nových voličov, opozícia musí zabrať

30.04.2024 06:00

Aj keď sa Progresívnemu Slovensku podarilo získať aj nových voličov, s ostatnými lídrami opozície si ich medzi sebou len prelievajú. Kým koalícii to stačí, opozícia musí vyriešiť svoju budúcnosť.

Lotyšsko, NATO

Príprava na Rusov? Lotyši majú z pivníc urobiť protiletecké kryty

30.04.2024 06:00

Na čo sa dá využiť jarné upratovanie? Na prípravu protileteckých krytov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9017419x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie