Založ si blog

Ťažké časy 4. – Slovenskí zbohatlíci a la Pellegrini. . .

Počkajte, nie ja vám ich idem teraz odhaliť.

Už sú odhalení – Pellegrini to zariadil.

 

Vo svojom najnovšom návrhu Pellegrini žiada, aby vláda pomohla ľuďom.

Samozrejme nie všetkým, tak ako v Rakúsku napríklad. Ale iba tým „chudobným“ – ide podľa jeho predstavy o rodiny, ktoré majú príjem nižší ako 2000 eur mesačne. V hrubom, pravdaže.

V krajine, kde minimálna mzda je 649 eur a priemerná mzda je 1295 eur.

 

Predstavte si, že rodina platí byt a energie  Často je to u nás o dosť viac ako tých mizerných 120 eur, ktoré platí NIcholsová v Bruseli – a z úplne iného príjmu ako sú slovenské platy. Lenže rodina platí aj cestu do práce, náklady študujúcemu dieťaťu. A hypotéku alebo pôžičku, takže na bežné výdavky im mesačne zostane nejakých 300 eur.

To si žijú, zbohatlíci, čo?

Stačí ísť raz k zubárovi, či mať nejaký iný neplánovaný výdavok. Nehovoriac o tom, koľkí pracujúci si nedovolia zostať na PN ani pri chorobe, aby poplatili svoje mesačné výdavky. Takže drú ako kone, kým im neodíde zdravie.

Na margo solidarity dodám, že keď začali vyťahovať bumažky Ukrajinci v busoch a cestovali zadarmo, prerátala som si, že ak by som nerobila tie tri dni týždenne kedy robíme na iných, tak by som na cestovnom ušetrila ročne vyše šesťsto eur. Zrátajme si krát minimálne 40 rokov – to je riadna investícia do „solidárna“.

 

Samozrejme podľa Pellegriniho treba pridať hlavne  nezamestnaným, ktorí sa v čase odchodu týchto „zbohatlíkov“ do práce iba sladko prevaľujú v posteli na druhý bok.  Nechápem prečo vôbec sú u nás toľkí nezamestnaní, však pri príchode Ukrajincov k nám sme mali mať desaťtisíce voľných pracovných miest. No a neobstojí u mňa ani argument, že mnohí nemajú pracovné návyky. Predstavte si, pracovné návyky sa získavajú prácou. 

 

Každopádne, toto je veľmi poučná situácia. Zapamätajte si, pracujúce rodiny, aká je predstava Pellegriniho, a koho on osobne „vidí“.  Toto by nás čakalo aj po voľbách – takže, prosím, veľmi, veľmi dobre zvažujte, komu dáte svoj hlas –  Pellegriniho Hlas by to zjavne byť nemal…

 

Elena

 

K diskusii  ach, obaja diskutéri, ste zjavne ťažkí intelektuáli, keď ste doteraz nepochopili,že ja nekopem za jednu konkrétnu stranu –  ale za spravodlivosť, čestnosť, zodpovednosť v spoločnosti. Nič by ma nepotešilo viac vo vzťahu ku politike ako to, že by dokázali slušne a zmysluplne spolupracovať všetky politické strany pre DOBRO OBČANOV.

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,859
Celková čítanosť: 9030395x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie

Archív