Založ si blog

Dokedy 1. – Ukrajina – pomoc alebo zneužívanie?

Asi by sme mali v tejto spoločnosti začať otvorene hovoriť o tom, komu a koľko chceme a dokážeme dávať.

Lebo podľa mňa v článku v linku Orbán povedal pravdu

https://hnonline.sk/svet/96077755-orban-ukrajina-je-financne-neexistujuci-stat-utlacajuci-madarov-hlavnym-podporovatelom-vojny-su-usa

Európa míňa miliardy dolárov na udržanie Ukrajiny, pričom platia ukrajinské dôchodky, školstvo, zdravotníctvo a štátne inštitúcie. „Toto nemôže pokračovať donekonečna,“ vyhlásil s tým, že „vynaložené financie Európe chýbajú.“

Prečo tam dávame peniaze na všetko – nemôže azda veľká časť Ukrajiny pracovať, aby zaistila tej časti ohrozenej vojnou pomoc?

Prečo im platíme, preboha, celé školstvo, zdravotníctvo, dôchodky, chod štátnych inštitúcií celej krajiny a ponárame sa tak sami čoraz viac do finančných problémov?

 

A podľa tohto zdroja dokonca vraj ručíme aj za ich dlhy a ideme niekoľko rokov namiesto nich splácať úroky za tie dlhy? Je to pravda, alebo je to hoax, čo uvádza tento zdroj?

https://www.facebook.com/photo/?fbid=5831437310315176&set=a.665633396895619

Na obrázku môže byť 2 ľudia a text, v ktorom sa píše „Česká republika bude ručit majetkem za Ukrajinsky dluh soukromym pankám, a bude po dobu nčkolika let misto Ukrajiny splácet úroky z tohoto ukrajinského dluhu soukromym západním bankám. Tento závazek podepsala pred pár dny V Bruselu Fialova vláda, a její ministr financí Zbynek Stanjura byl za tento čin dokonce odmènen portrétni fotografii na čelní strane bruselského oznámení o pujčce 18 miliard EUR (450 miliard CZK) Ukrajine. Slováci maji smulu, jejich vláda to podepsala také.“

 

Nech sa nám k tomu naša vláda verejne vyjadrí. Vy ste im dali k takému niečomu súhlas, aby nás zadlžili na generácie, ručenie majetkom našej krajiny a splácanie úrokov namiesto Ukrajincov?

Výdavky na svoj život a chod svojej krajiny platiť Ukrajinci nedokážu, ani len úroky za svoje dlhy nie, ale futbal hrať stíhajú? 

https://www.flashscore.sk/futbal/ukrajina/

To vážne, v tej ťažko vojnou skúšanej a zničenej krajine spokojne prebieha futbalová liga?

Dobre som to pochopila?

 

Elena

 

K diskusii  Dodo77 no tak začnite tou pôžičkou, za ktorú platíme my za Ukrajinu úroky údajne a pýtam sa v článku, či je to pravda – kto nám tie úroky kompenzuje? Ako? Keby to platila EÚ, nebolo by jednoduchšie, keby to dávali rovno na úroky ako my za úroky a oni nám? Takže, prosím, dajte dôkaz o tom, že nám tie úroky EÚ prepláca.

Lebo 1. – Taký milý a tichý pán. . .

17.05.2024

Ako to už býva, zmäť informácií sa objavuje aj v prípade páchateľa atentátu proti premiérovi. Nejdem osobnosť páchateľa rozoberať zoširoka, len na pár aspektov situácie poukážem. Prekvapenie susedov a jeho blízkych ma prekvapuje. Vraj milý a tichý pán to bol – no tak o ňom veľa nevedeli, akoby sa o neho zaujímali len tak povrchne. Zato jeden z jeho známych [...]

Cesta duše 11. – Nájsť sa môžeme, len keď sa stratíme. . .

16.05.2024

Po nepohode posledných hodín, spojenej s útokom na premiéra, som sa spomienkami vrátila do okamihov pohody. Nedeľa bola sladká ako jahody s medom. Kopce a svahy sa zeleneli v mnohorakých odtieňoch. Vietor v jednom okamihu prudko kýval koruny stromov, potom zasa chvíľu hnal drobné biele obláčiky ako poskakujúce kozliatka kamsi za obzor šírou pláňou belasej oblohy. Vzduch [...]

Spravodlivo 7. – Atentát na premiéra Fica ukázal ako výrazne je narušené duševné zdravie podaktorých Slovákov. . .

15.05.2024

Nie je normálne strieľať po nikom. Pozrime sa na niektoré aspekty toho činu. Je vyustením toho, čo sa v tomto štáte deje dlhodobo. Začali s tým predstavitelia minulej vlády podaktorí, kecami o dezolátoch. Dehumanizovali ľudí, ktorí s ich vyčínaním nesúhlasili. Varovne som na to opakovane upozorňovala, že to v spoločnosti paseku narobí. Prevzali to po nich ich fans, [...]

zlodej, krádež, lúpež, zlodeji, kradnutie

Fontána di Trevi aj Eiffelova veža. Pozrite si rebríček krajín, kde si treba dať najväčší pozor na vreckárov

18.05.2024 06:00

Britskí odborníci zostavili tzv. Európsky index vreckových krádeží. Pri ktorých turistických atrakciách sa najviac kradne?

Erik Kaliňák

Po atentáte na Fica čelia vyhrážkam koaliční poslanci aj minister. Viacerí majú sprísnený režim

18.05.2024 06:00

Vyhrážky smerovali aj na iných poslancov a ministrov.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Zelenskyj: Absurdné, západ sa bojí porážky Ruska, ale nechce ani, aby prehrala Ukrajina

18.05.2024 06:00

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa posťažoval, že Západ Ukrajine zakazuje používať zbrane dodané Európou a Spojenými štátmi k úderom na ruské územie.

múzeum, Krupina

Mučiace nástroje lákajú masy ľudí. Procesy s bosorkami približujú v meste, v ktorom ich upálili desiatky

18.05.2024 06:00

Klietka, v ktorej upaľovali čarodejnice, dereš, drevený kôň a španielska čižma pribudli k lomihnátu či radlíku, teda k náčiniu používanom pri vyšetrovaniach stredovekými inkvizítormi v Krupine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,874
Celková čítanosť: 9075831x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív