Založ si blog

Čooo 4. – Drahá vláda, čí je to bordel?

Stačí pozrieť na facebook a človek rýchlo pochopí, že nie je jediným naštvaným poistencom Sociálnej poisťovne a občanom.

Rodičovský dôchodkový bonus úradníci tohto štátu dobabrali, pretože niektorí rodičia dostali potvrdený tento bonus len na niektoré svoje deti, hoci ostatné ho tiež chcú poskytovať.

 

Márnosť, zavoláte do Sociálnej poisťovne a dozviete sa, že vraj máte doniesť na pobočku svoj rodný list, aby si overili, že chcete dať bonus svojej vlastnej matke. A tiež to rozhodnutie, ktoré jej pôvodne Sociálna poisťovňa doručila.

Takže v mojom prípade by moja mama mala cestovať do mesta prefotiť to ich pôvodné blbé rozhodnutie, v ktorom zahrnuli iba platbu od mojho brata. Potom by mala zájsť na poštu a poslať mi ho. Ja by som mala zájsť v rámci mojej dovolenky na poštu po ten list, potom na matriku vybaviť si rodný list, a potom s ním  doputovať na overenie na pobočku Sociálnej poisťovne.

No a tak sa verejne pýtam – načo potom máme tie desiatky či stovky miliónov stojace elektronické prepojenia štátnej a verejnej správy, ak nie sú schopní si cez ne úradníci Sociálnej poisťovne overiť ani takú základnú vec, či som dieťa mojej mamy.

No hlavne že facebookovú stránku si Sociálna poisťovňa prevádzkuje – akí sú moderní, však?

 

Ale aby sme pravdu povedali – žiadnu chybu si nepriznávajú.

Údajne nesprávne údaje dostali z Ministerstva vnútra SR z ich Registra osôb, ako tvrdia na tej fb stránke https://www.facebook.com/socialna.poistovna.official.

Pýtam sa verejne – kto teda urobil chybu a ako ju štátne orgány napravia?

Lebo nepokladám za správne riešenie problému, aby si stovky pracujúcich brali dovolenky, ich rodičia posielali doklady a oni putovali na úrad s rodným listom, aby si tam úradníci odfajfkli, že sú deťmi svojich rodičov.

 

Položím otázku jasnejšie – KTO svojim nesprávnym úradným postupom spôsobil problémy stovkám pracujúcich a ich rodičom? Lebo ten by podľa mňa v plnom rozsahu mal hradiť všetky náklady, ktoré týmto ľuďom vzniknú pri oprave chýb úradníkov štátu.

 

 

Elena

 

P.S.: NO a to som sa ešte dostala k článku v linku

https://e.dennikn.sk/minuta/3376954

kde Sociálna poisťovňa poučuje lekárov, ako majú vypisovať elektronické PN od 1.6.2023. vraj aké to bude ľahké, jednoduché a efektívne.

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9014785x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie