Založ si blog

V mene Loly 3. – Tento štát je na nich prikrátky?

Včera popoludní na fb video šteniatka s polámanou chrbticou z osady od Michaloviec. 

Predvčerom ryšavý kocúrik s rozmlátenou hlavou v jednom mestečku – bojím sa, aby neublížili potom mojim deťom, žijú naproti nás, povedala žena, ktorá zvieratko pochovala na moju otázku prečo nezavolala políciu ku prípadu brutálne ubitého zvieratka.

Aj vyšetrovanie smrti šteniatka Loly – dnes vám prezradím, že ide o prípad zo Železníka – ešte stále štátnym orgánom trvá. 

 

Legislatíva tohto štátu je na takú zberbu, ktorá týra zvieratá, zjavne prikrátka a chýba ochota tých, ktorí by mali tento štát riadiť, urobiť poriadok s „chovom zvierat“. Človek, ktorý sa nedokáže postarať sám o seba a skladáme sa na jeho život my  ostatní tým, že robíme i na neho za neho a jeho rodinu, taký veru nemá čo „chovať zvieratá“.

Stačí jediné opatrenie, aby človek musel preukázať, že má z čoho zviera správne chovať a poskytovať mu potrebnú starostlivosť – t. j. mať vlastný stabilný príjem z riadnej práce. Dávky v hmotnej núdzi nie sú určené na chov zvierat, ani detské prídavky nie. 

 

Ako empatik cítim zakaždým bolesť, keď vidím utýrané zviera. Mám skutočne výhradu svedomia, aby som  sa nútene skladala na život kadejakým zrúdam, ktoré ubližujú zvieratám. Čoraz viac sa mi preto hnusí solidárny systém – nedala by som nikomu, kto ublíži zvieraťu, dobrovoľne ani cent na jeho život.

Tak prosím Zámer sveta, z celého srdca ho prosím, aby každého, kto nejakému zvieratku ublížil, zložil z nášho krku navždy.

 

 

Elena

 

P.S.: Pol hodiny som strávila hľadaním toho videa – pozrite

https://www.facebook.com/100069141900506/videos/1590395894783100

 

Som ochotná ísť do verejnej diskusie s nejakým ekonómom zo štátnych inštitúcií v televízii. Nech spolu prerátame, koľko z mojich daní a odvodov každý mesiac dávam na ľudí, čo si to nezaslúžia. Márnosť – viac ako tri dni každý týždeň robíme na „solidárno“ a necelé dva dni na seba a svoju rodinu. Tak hovorme otvorene a verejne o tom, komu a koľko dávame..

 

 

Lebo 2. – Harabin má pravdu. . .

18.05.2024

Harabin navrhol rozpustiť Progresívne Slovensko. Pokladám ho za múdreho a rozhľadeného človeka, na rozdiel od mnohých iných má schopnosť anticipovať. Plne sa stotožňujem s jeho návrhom. Návrh na rozpustenie strany by mal podať generálny prokurátor, takže Žilinka by sa mal rozhýbať k činu. Šimečkov včerajší preslov o atmosfére v spoločnosti je falošný [...]

Lebo 1. – Taký milý a tichý pán. . .

17.05.2024

Ako to už býva, zmäť informácií sa objavuje aj v prípade páchateľa atentátu proti premiérovi. Nejdem osobnosť páchateľa rozoberať zoširoka, len na pár aspektov situácie poukážem. Prekvapenie susedov a jeho blízkych ma prekvapuje. Vraj milý a tichý pán to bol – no tak o ňom veľa nevedeli, akoby sa o neho zaujímali len tak povrchne. Zato jeden z jeho známych [...]

Cesta duše 11. – Nájsť sa môžeme, len keď sa stratíme. . .

16.05.2024

Po nepohode posledných hodín, spojenej s útokom na premiéra, som sa spomienkami vrátila do okamihov pohody. Nedeľa bola sladká ako jahody s medom. Kopce a svahy sa zeleneli v mnohorakých odtieňoch. Vietor v jednom okamihu prudko kýval koruny stromov, potom zasa chvíľu hnal drobné biele obláčiky ako poskakujúce kozliatka kamsi za obzor šírou pláňou belasej oblohy. Vzduch [...]

atentát Fico nemocnica rooseveltova

Schvaľoval atentát na Fica. Muža odsúdili v superrýchlom konaní

19.05.2024 18:19

Informoval o tom na sociálnej sieti generálny prokurátor Maroš Žilinka.

Kaliňák, Šutaj Eštok,  Gašpar

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

19.05.2024 16:38, aktualizované: 17:50

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach.

irán.  Ebráhí Raísí

V Iráne havaroval jeden z prezidentských vrtuľníkov, pátrajú po ňom

19.05.2024 16:04, aktualizované: 18:12

Spolu s Raísím cestoval aj iránsky minister zahraničných vecí a ďalší predstavitelia. Ich stav je nejasný.

danko, majerský

Danko: Za okrúhly stôl by si mali sadnúť médiá a vládna koalícia. Líder KDH avizuje nové pravidlá aj mediálny úrad

19.05.2024 15:30, aktualizované: 17:20

Podľa lídra KDH Milana Majerského by sa nad sebou mali zamyslieť aj novinári, no „zošnurovať“ médiá podľa neho nie je najlepší spôsob.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,875
Celková čítanosť: 9081730x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie

Archív