Založ si blog

V mene Loly 4. – Škaredý príbeh o pačmage v Revúcej. . .

Pôjdeme na vec rovno – nejaký psychopat v Revúcej vystrájal  –  dokonca za bieleho dňa a v strede mesta.

No, psychopat ako vyšitý. A ja ako vždy uvažujem v súvislostiach – a tak si kladiem otázku, kto taký nepodarok priviedol na svet a vychoval nám na krk ako bremeno.

 

Poviem vám celý príbeh.

V stredu 28. 6. 2023 okolo 16:00-16:15 hod v okolí predajne Orange v Revúcej bolo vo vode nájdené dostrieľané šteniatko. Voda ho nepriniesla, ale do vody zrejme vbehol ochrániť sa pred cvokom, ktorý do neho strieľal brokmi. Našli sa statočné ženy, ktoré bojovali o jeho život. Boj vyhral.

Psíka pomenovali Oskar.  To je on – foto prevzaté z https://www.facebook.com/photo/?fbid=305945055121173&set=pcb.305945588454453

 

Na obrázku môže byť pes

A keďže v podaní píšu, že kamerový systém je v okolí všade, mala by polícia rýchlo zistiť páchateľa. A v záujme prevencie kriminality aj verejnosti oznamovať, kto je páchateľom takej darebáčiny.

 

Poviem vám, som za to, aby sme upravili solidárny systém. Páchateľ takéhoto činu a jeho rodičia by odo mňa nemali dostať solidárne ani cent. Je mi úplne jedno, či zdochnú v priekope hladom,  alebo hoci aj v tom potoku. Nechcem na takých ľudí robiť a prispievať im. Asi by sme mali začať v spoločnosti otvorene hovoriť o tom, na koho chceme prispievať a vo vzťahu ku komu si uplatníme výhradu svedomia, aby sme ho neživili z našich daní a odvodov. Mne zaberá  veľa času robiť v solidárnom systéme – platím si cestu do práce a ,míňam na ňu čas, berie mi to veľa času života a energiu.

Nevidím dôvod dať sa v solidárnom systéme zneužívať na to, aby som solidarizovala s každým a bezhranične. Lebo takého lumpa, ktorý ublíži bezbrannému zvieraťu, za nijaký prínos pre spoločnosť nepokladám. Nie je hoden toho, aby som na neho a jeho prašivý mizerný život drela a míňala svoju energiu, čas a peniaze. Ja si vážim môj čas a peniaze, a chcem aby si ich vážil aj tento štát – aby nám umožnil vzniesť výhradu svedomia a nemusieť prispievať na živobytie indivíduám, ktoré týrajú zvieratá.

 

Mala radšej taká matka potratiť.

 

Elena

 

P. S.: Tento systém zneužíva tých, ktorí poctivo žijú a pracujú. Pohodlne sa  v ňom pelešia kriminálnici a my doplácame na nich a ich rodiny (lebo niekto musí zarobiť namiesto nich na ich deti a rodičov). Otvorene prehlasujem, že som ochotná ísť do verejnej mediálnej diskusie naživo s politikmi, aby národu vysvetlili či je v poriadku, že na pobyt kriminálnika v base dáme denne viac ako za poctivú prácu pracujúcemu. Nech sa konečne tomuto národu otvoria oči a postaví sa proti takémuto bezbrehému zneužívaniu slušne žijúcich a pracujúcich ľudí.

 

K diskusii

karol4  Môžu sa živiť vlastnou prácou. Ale odo mňa by solidárne dobrovoľne nedostali ani cent. Človek, ktorý ubližuje zvieratám, si moje peniaze, môj čas a moju energiu nezaslúži. Rovnako nemám potrebu súcitiť s lumpami kšeftujúcimi s orgánmi detí, ľuďmi týrajúcimi starých ľudí či deti. Nech žijú, ale žiadny z nich nie z mojich daní a odvodov – ani za cenu, že by skapali hladom v priekope.

Už sa odmietam hrať na falošnú solidaritu, v rámci ktorej táto spoločnosť dáva šance lumpom, ktorí potom ubližujú ďalším a ďalším obetiam, a robia ďalšie a ďalšie darebáčiny.

Neverím, že normálny a dobrý človek takto dostrieľa zviera a díva sa ako trpí jeho pričinením. Čo nabudúce vystrojí takýto cvok – dostrieľa na ulici dieťa, alebo nejakú starenku? Budete potom karol4 plakať pre obete, alebo sa čudovať, že ako sa to len mohlo stať a kto to len mohol čakať, že niečo také páchateľ vystrojí? 

Lebo 3. – Vôbec sa nečudujem, že sa Slováci modlia za Fica. . .

20.05.2024

Veru, životná realita nám náležite odhalí niektoré veci. Tak aj teraz po atentáte na premiéra, Polícia pracuje s verziou, že páchateľ nekonal sám, ako uviedol článok v linku https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/710649-jednou-z-verzii-vysetrovania-atentatu-na-fica-je-ze-utocnik-nebol-osamelym-vlkom/. podľa ktorého facebooková a komunikačná história páchateľa bola [...]

Lebo 2. – Harabin má pravdu. . .

18.05.2024

Harabin navrhol rozpustiť Progresívne Slovensko. Pokladám ho za múdreho a rozhľadeného človeka, na rozdiel od mnohých iných má schopnosť anticipovať. Plne sa stotožňujem s jeho návrhom. Návrh na rozpustenie strany by mal podať generálny prokurátor, takže Žilinka by sa mal rozhýbať k činu. Šimečkov včerajší preslov o atmosfére v spoločnosti je falošný [...]

Lebo 1. – Taký milý a tichý pán. . .

17.05.2024

Ako to už býva, zmäť informácií sa objavuje aj v prípade páchateľa atentátu proti premiérovi. Nejdem osobnosť páchateľa rozoberať zoširoka, len na pár aspektov situácie poukážem. Prekvapenie susedov a jeho blízkych ma prekvapuje. Vraj milý a tichý pán to bol – no tak o ňom veľa nevedeli, akoby sa o neho zaujímali len tak povrchne. Zato jeden z jeho známych [...]

Maturity maturant

Maturanti začali ústnu časť "skúšky dospelosti"

20.05.2024 07:20

Ústna časť "skúšky dospelosti" sa na jednotlivých stredných školách uskutoční v termíne od 20. mája do 7. júna.

Russia Ukraine War Murals Photo Gallery

ONLINE: Posilnili sme svoje pozície v Charkovskom regióne, tvrdí Zelenskyj

20.05.2024 07:00

Podľa hodnotenia ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského sa ruskej armáde nedarí rozšíriť front tak, aby oslabil ukrajinskú obranu.

Laj Čching-te

Nový prezident Taiwanu Laj Čching-te zložil prísahu, Blinken gratuluje

20.05.2024 06:55

Obyvateľom poďakoval za ich "ráznu obranu demokracie" a za to, že sa "nenechajú ovplyvniť vonkajšími silami".

Laj Čching-te, Lai, Taiwan

Vojna s Čínou? Nový prezident Taiwanu skúša na Peking aj dialóg

20.05.2024 06:00

Experti predpovedajú, že Napätie v Taiwanskom prielive bude naďalej rásť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,876
Celková čítanosť: 9084747x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie

Archív