Založ si blog

Čas šancí 4. – Koniec právneho štátu – dram, dam, dam, dam. . .

Opozícia donútila Fica ustúpiť podľa Šimečku a pokračovanie protestov ohlásil podľa článku v linku

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/694940-opozicia-prinutila-fica-ustupit-tvrdi-simecka-ohlasila-dalsie-protesty-proti-promafianskemu-balicku/

 

Koniec právneho štátu nastane, ak zrušíme špeciálnu pokuratúru a jej jedinečného predstaviteľa Lipšica – pokrikovali postávači v uliciach.

Veď hej, nastal by koniec právneho štátu, prisvedčím im otvorene – keby tu nejaký právny štát bol býval.

Ten u nás skončil prinajmenšom vo chvíli, keď minulá vláda pokrivila zákon, aby sa Lipšic ako právoplatne odsúdený človek mohol stať špeciálnym prokurátorom.

Teda nie že by nebol špeciálny, ja mám u neho výhrady len voči druhej časti toho pojmu.

 

O jeho špeciálnosti pochýb nieto – je tých jeho špeciálností viac ako dosť – hovoril o nich aj Zoroslav Kollár

https://www.youtube.com/watch?v=OoXISWgU0KI&t=1s

a to ešte zďaleka nie všetky popísal. Keď som videla, ako prebiehalo podľa jeho popisu riešenie prípadu, kde Lipšic usmrtil pána pri autonehode, tak ma neskutočne prekvapila slovenská justícia.

Myslela som, že hlbšie dno, ako som o nej dovtedy vedela, už nemôže dosiahnuť – a ako vidíme, veru ešte stále môže.

 

Nuž, poviem vám pravdu, ja by som od človeka s takým renomé ako má pán Lipšic ani handru na vytieranie podlahy či kôš na smeti nekúpila, keby robil predajcu. A podaktorí  – bum, bác – vraj za nich bojuje proti mafii.

Počúvajú Naďa, ktorý im tlačí kaleráby do hláv, zjavne nestačili pochopiť doteraz čo je ten pán zač.

A nakoniec ma rozosmialo v článku v tom linku vyjadrenie Šimečku – mimoriadne výstižné bolo.

„Musíme tiež zabrániť tomu, aby v dvoch tohtoročných voľbách vyhrali zástupcovia vládnej koalície, pretože nemôžu mať všetko,” vyhlásil Šimečka.

Veď presne o tom aj je celá ich politika – o boji a snahe „mať nejakú moc“. Koalícia predsa nemôže mať všetko. No spánombohom aj s batohom, keby tento človek mal možnosť o niečom rozhodovať, to by sme dopadli skutočne zúfalo.

 

Viete, na týchto dvoch spomenutých opozičníkoch sa viem i zasmiať. Ale z Lipšica mi je nevoľno, je mi skutočne fyzicky zle z neho ako z človeka. A to len pár vecí Zoroslav Kollár vytiahol – zrejme nie tie najhoršie zatiaľ, veď uvidíme.

Nedokážem uveriť, ža niekto sa celkom vážne ide dobrovoľne postaviť na ulicu a pokrikovať, aby ten človek zostal vo funkcii špeciálneho prokurátora.

 

Elena

 

K diskusii   mirius   iste, iste, Kollárove povedačky sú malým zdrojom – studňu poznania môžu vyhĺbiť samotní menovaní v tých jeho povedačkách. Podajú trestné oznámenia na neho, policajti popreverujú, my sa dozvieme pravdu – a oni pôjdu sedieť…

Spravodlivo 6 . – Zbierka na zbrane pre Ukrajinu – a čo ste o nej nevedeli. . .

14.05.2024

Vyzerá to tak ušľachtilo – keď sa skladáte na nákup munície pre hrdinov na fronte. Skoro ako by ste sami bojovali. Zbierka pre Ukrajinu sa rozbehla, vraj na muníciu. Naivne sa do nej podaktorí pozapájali. Lebo vraj vďaka tomu určite Zelenskyj Rusko porazí a mier vybojuje. Vyše 4 milióny eur na Slovensku vyzbierali – a nejdem sa rozpisovať, čo užitočné a [...]

Spravodlivo 5. – V prípade útoku treba chrániť. . .

12.05.2024

Niektoré deti plakali v situácii , keď ich evakuovali zo škôl kvôli výhražnému mailu. Píše to článok v linku https://tvnoviny.sk/domace/clanok/894200-pre-hrozby-na-skolach-niektore-deti-plakali-a-bali-sa-psychologicka-radi-ako-im-mozete-doma-pomoct a ja nemám rada, keď niekto deti rozplače. Páchateľov ubližujúcich deťom by som pokojne nechala zeutanazpovať. Navyše som si [...]

Spravodlivo 4. – Čas medveďov

11.05.2024

Rozumiem strachu všetkých, ktorí sa u nás boja medveďov, pobiehajúcich dedinami a aj mestami. Nedávno som dala blog o medveďoch, len s otázkami, aby sa vám vynárali odpovede k nim Dnes vám prezradím niečo z mojich odpovedí. Ibaže tie pobiehajúce medvede – nikdy ich toľko nepobiehalo dedinami a mestami. Odkiaľ sa tak náhle vzali a prečo ich odrazu také kopy [...]

Migranti, utečenci

Maďarsko nemieni akceptovať kvóty na prijímanie migrantov

14.05.2024 22:39

Maďarsko neakceptuje nanucovanie kvót na prijímanie migrantov a spolu s ďalšími krajinami nevykoná opatrenia migračného paktu.

fico, žiga, danko, taraba

Zákon o FPU prešiel, aj keď nie je dohoda. Medzi Hlasom a SNS to iskrí: Danko chce koaličnú radu, Žiga napomenul Michelka

14.05.2024 19:15

Líder SNS Andrej Danko chce zvolať koaličnú radu o tom, ako bude koalícia fungovať po odchode Petra Pellegriniho. Je nespokojný, že nevie meno jeho nástupcu.

Polanski, Lewisová

Francúzsky súd oslobodil režiséra Polanského v kauze ohovárania

14.05.2024 17:54

Polanski sa podľa žalujúcej herečky dopustil ohovárania tým, že ju v roku 2019 v rozhovore pre médiá označil za klamárku, pretože ho v minulosti obvinila zo znásilnenia.

Kráľ na ťahu, relácia, ta3

Král na ťahu na ta3: V dueli sa stretnú zástupcovia Smeru a SaS

14.05.2024 17:38

V utorok 14. mája o 21.00 h bude ďalšia časť relácie Král na ťahu s Braňom Králom. Ostrú debatu si môžete pozrieť už večer na ta3.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,871
Celková čítanosť: 9065228x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív