Založ si blog

Rázne 2. – Naozaj nechutný príbeh o tom, ako sa za Naďa na obrane nakupovalo. . .

Počas ministrovania Nada sme na Ukrajinu posielali skutočne kadečo.  No a vysvitlo, že to kadečo je zrejme viac kadečo, ako sme si mysleli.

Ako uvádza článok v linku

https://www.hlavnespravy.sk/obrana-za-nada-nakupovala-municiu-za-miliony-eur-do-zbrani-ktore-nema-vo-vyzbroji-nasledne-ju-darovala-ukrajine/3373818

za vlády Eduarda Hegera malo dôjsť rezortom obrany k účelovému nakupovaniu munície v miliónových hodnotách do zbraňových systémov, ktoré v Ozbrojených silách SR (OS SR) neexistujú.

Detaily o tych nákupoch nájdete v článku, nejdem to prepisovať celé, ale je to v prípade pravdivosti naozaj nehoráznosť voči našej krajine a našim občanom zo strany tých, ktorí to tu mali riadiť.

Zaujímavý je aj postup pri tom obstarávaní, lebo vzniká pochybnosť, či sa vôbec ten materiál stal majetkom Slovenskej republiky a rezortu obrany, či s ním mohli teda nakladať.

Podľa toho článku takáto munícia, deklarovaná už ako prebytočná, mala byť následne, bez riadneho prevzatia do zásob OS SR, prevezená vojenskou technikou OS SR na širokorozchodnú železnicu na transport na Ukrajinu. Od súkromných spoločností muníciu nakupovala štátna firma Konštrukta-Defence, a.s. a od nej na základe požiadavky, pravdepodobne obídením zákona o verejnom obstarávaní, Ministerstvo obrany SR.

Kontrolné orgány by podľa toho článku mali hľadať odpovede na štyri základné otázky, a to: Kto požiadal o obstaranie munície, na ktorú OS SR nemajú zbraňový systém? Vydal niekto na takýto postup rozkaz? Kto účelovo zaradil novo obstaraný materiál do prebytočnosti? Akým spôsobom bolo realizované verejné obstarávanie?

 

No tak, vážení, ak sa táto informácia zakladá na pravde, potom by generálny prokurátor mal nabehnúť do parlamentu nielen so správou o reedukačných zariadeniach, ale aj so správou o trestnoprávnej zodpovednosti nákupcov a darovačov takéhoto druhu. A to sú ľudia, ktorí pohoršene pokrikujú, že Danko narazil do semaforu.

Veď môžu, ale pokrikovať o tom by mali už len spoza mreží…

A som skutočne zvedavá, ako sa k tomu veľmi závažnému podozreniu ohľadne poškodzovania Slovenska týmto podvodným postupom – ktorý by som ja kvalifikovala aj ako vlastizradu – vyjadrí prezidentka. Skutočne uvažujem o tom, či o tomto konaní zatiaľ vyšetrovaním nezistených osôb aj ona nevedela.

 

Elena

 

K diskusii anysta Ja predsa nežiadam, aby vinníkov zavreli na základe toho článku, ale chcem, aby sa bezodkladne začalo legitímne prešetrenie veci s následným vyvodením trestnoprávnej aj hmotnej zodpovednosti voči tým, ktorí svojim konaním túto škodu veľkého rozsahu Slovenskej republike a jej občanom spôsobili. .

 

 

Lebo 6. – Upokojovači. . .

21.05.2024

Čo by ste si mysleli o odborníkovi, ktorý by týranej obeti začal vykladať, aby s agresorom nastolila dobrý vzťah, aby s ním uzavrela zmier. Aby už nepripomínala, že jej ublížil a tvárila sa, že to je všetko preč. Asi by ste si poťukali po čele, a pouvažovali, že ktovie ako si ten fušer školu spravil. Situácia v našej spoločnosti je presne taká, ako v spomenutom [...]

Lebo 5. – IDAHOBIT

21.05.2024

Znie to tak lákavo – toto slovo. Aspoň mne teda určite, pripomína mi slovo trilobit, a ja som kedysi dávno chcela byť paleontologičkou. A i dnes som na fb členkou skupiny, v ktorej si ľudia pretŕčajú kto našiel aký kamienok, ale aj skamenenú lastúru dávneho ulitníka, či zub mastodonta. No ale slovo IDAHOBIT sa s paleontológiou spája len zdanlivo. V skutočnosti ide o [...]

Lebo 4. – Nemci rozpútali už dve svetové vojny, chcú aj tretiu?

21.05.2024

Vojnu pokladám za také zlo, že každého jej propagátora, iniciátora a realizátora by mali podľa mňa tvrdo postihnúť. Prináša bolesť a zlo do život obyčajných ľudí. No veru, nápad toho nemeckého vládneho poslanca Weingartena ma naštval. Chce nás zatiahnuť do vojny – nás Slovákov zasa raz. Píše o ňom článok v linku [...]

trump

Trump v newyorskom procese ako svedok obhajoby nevypovedal, súd sa blíži ku koncu

21.05.2024 23:42

Exprezident čelí obžalobe, že sfalšoval tri desiatky finančných dokumentov s cieľom zakryť platbu pornoherečke. Ide o jednu zo štyroch obžalôb.

alkohol, metanolová kauza

Distribútor z metanolovej kauzy je na slobode, odpykal si väčšinu trestu

21.05.2024 23:13

Jiří Vacula v roku 2012 v Česku distribuoval smrtiaci metanol.

Maďarsko Dunaj čln

Po nezvestných po zrážke lodí na Dunaji pátra 95 ľudí s 25 plavidlami

21.05.2024 21:07

Tragická zrážka motorového člna s loďou si v sobotu vyžiadala najmenej dve obete.

SR NRSR 12. schôdza zasadnutie BAX

Upokojiť atmosféru a neeskalovať! Aká je cesta k zmiereniu po atentáte?

21.05.2024 19:00

Zhodne odsudzujeme tých, ktorí cez atentát mobilizujú proti druhému táboru, či tých, ktorí ho ticho schvaľujú. Nájdeme (ďalšie) riešenia? Zapojte sa do pokračovania diskusie!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,879
Celková čítanosť: 9092726x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív