Založ si blog

Rázne 3. – Partia. . .

Partia – obvykle sa toto slovo používa v kontexte niečoho, čo má kvalitu, je dobré. Nájdete si dobrú partiu – a sú to kamaráti na celý život.

Podľa Krátkeho slovníka slovenského jazyka to môže byť aj výhodný partner na uzavretie manželstva. Hlavne teda v zmysle majetku to podaktorí chápu. Moje kritériá výhodnosti či vhodnosti sú iné, ale to teraz nie je podstatné. .

Používa sa toto označenie aj ironizujúco v konštatovaní – no to je ale partia. A toto je ten tretí prípad.

 

No to je ale partia – povedala som si pri výroku Šimečku, že jeho neodradí od protestov nič, ani počasie ho nezastaví. Rozosmial ma, pravdaže – lebo nevial tajfún, iba mrholilo. Je to pekné, keď chlap vie ženu rozosmiať – a ja sa pri jeho výrokoch smejem skoro vždy. Najviac sa mi na tom páči, ako sa tvári pri tých hláškach akoby ich vážne myslel. Keby sme zaspomínali na všetky tie jeho hlášky, to už by aj na menšiu knihu vydalo.

O slušnosti progresívcov hahaha. Stačí sa pozrieť na diskusie, a viete jasne povedať veľmi často, kto sú ich fans, lebo neschopnosť slušnej komunikácie je typickým znakom  a obsah ich vyjadrení tvorí hlavne táranie o dezolátoch, prokremeľských agentoch a vulgarity.

O údajnej nepresnosti vyjadrovania jeho podaktorých expertov, ktorí predvolebne vytárali čo nemali ohľadne postojov k dôchodkom a dôchodcom. Ako by to tu vyzeralo v prípade ich vládnutia radšej ani nemyslím, načo si kaziť deň. To by nás veru smiech prešiel.

Och, a to hľadanie expertov pre stranu cez médiá, fakt by ma zaujímalo načo ich hľadali, keď predvolebne boli samý expert – a tiež by mohol zverejniť, že koľkých serióznych expertov do svojich radov našli.

Ozaj, a tá hláška o ich snahe byť konštruktívnou kritikou, ach. Aj to bol riadny fór, keď vyhlásil, že po voľbách chce upokojiť Slovensko – zabudol dodať, že najskôr ho plánuje rozhasiť, aby bolo čo upokojovať.

Okydávanie Slovenska v Európskom Parlamente je už len čerešničkou na torte. Poviem vám, nesvedčí to o bohvieakej inteligencii europoslancov, ak Šimečku za ten čas, čo ako europoslanec v Europarlamente pobýval, nedokázali odhadnúť.

 

No to je ale partia – povedala som si pri pohľade na zábery „demonštrantov proti vláde“. Demokraticky zvolenej väčšinou národa, ktorá veľmi správne tuší ako by to s progresívcami na čele dopadlo. Skutočne netuším, čo tí ľudia chcú – lebo vláda je legitímna. Aj strany v nej sú legitímne, pripomínam, na rozdiel od tej minulej vlády, kde sa kadečo o legitimite niektorých jej strán hovorilo. Aj prieskumy ukazujú, že väčšina ľudí podporuje vládnu koalíciu, takže postávači v uliciach chcú – no čo vlastne chcú? Za každú cenu chcú presadiť svoje menšinové názory – alebo názory tých, ktorí im za postávanie na ulici zaplatia, ako to naznačujú podaktorí v diskusiách?

 

No to je ale partia – povedala som si pri pohľade na to, kto prichádza podporiť davy v uliciach. Argumenty o Lipšicovi a Špeciálnej prokuratúre nejdem opakovať. Ale potvrdilo sa mi moje presvedčenie, že postávajúcim na uliciach nejde o čistý vzduch – a dokonca ani o čisté ruky a charakter. Lebo do partie sa pridal aj bývalý prezident Kiska. Toho času odsúdený, zatiaľ zrejme stále neprávoplatne, za daňové podvody, ako píše článok v linku https://spis.korzar.sme.sk/c/23257332/co-je-v-rozsudku-o-exprezidentovi-kiskovi-sudkyna-vysvetluje-podvod-aj-nizky-trest.html

A tento článok zhrnul oveľa viac kadečoho, čo veru Kiskovi podľa mňa ku cti nesvedčí – to len aby sme nezabudli, aké kadejaké podozrenia okolo neho lietali

https://spis.korzar.sme.sk/c/23257332/co-je-v-rozsudku-o-exprezidentovi-kiskovi-sudkyna-vysvetluje-podvod-aj-nizky-trest.html

Na jeho mieste by som na pódiá nevyliezala, nemyslím si, že ľudia majú takú krátku pamäť…

 

No to je ale partia – povedala som si pri pohľade na pribúdajúce davy v uliciach. Žeby sa nám tu ktosi snažil zorganizovať nový majdan, niečo na spôsob Ukrajina 2014?

Ja plne rozumiem tomu, že silnejú manipulatívne tlaky na vyštvanie tejto vlády akýmkoľvek spôsobom. Lebo ktosi už zistil, že Fico nepokladal niektoré svoje vyhlásenia iba za predvolebné táranie, nad ktorým by teraz mávol rukou – a Ukrajine sa nič z nášho vo vojenskej oblasti posielať nebude. Doparoma – to ani tých 14 stíhačiek by Zelenskyj nedostal? Veď načo je Slovensku 14 stíhačiek, prepánajána? Ani polovicu z nich nevyužijeme. To by sa to rozdávalo, keby boli pri moci tí správni ľudia. Zelenskyj s nimi už skoro rátal, nie? Aj letcov cvičia v Amerike, no tak načo by to robil, keby stíhačky nemal dostať? Azda nechcete, aby ich pre Ukrajinu kupoval? A tak pouliční postávači robia poslušných somárikov, napomáhajúcich snahe zvrátiť chod vecí.

 

 

Elena

 

K diskusii   skutocnýpatriot  Tým právnym štátom, a demokraciou máte na myslí Lipšica na ŠP a všetky tie čachre, ktoré prenikli ne avetlo sveta teraz? Tak to pokojne môžete opustiť ulicu, lebo nie je čo demontovať… A bojovať za ľudské práva pod taktovkou tých, ktorí dokonca petíciu spisovali za povinné vakcinovanie nás všetkých, tak to už chce hodne otrlosti voči faktom…

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

DN - SIAF

Tohtoročný SIAF sa bude niesť v znamení osláv troch výročí i krstu stíhačky F-16

30.04.2024 10:31

Podujatie sa uskutoční na leteckej základni Kuchyňa-Malacky 31. augusta a 1. septembra.

nehoda, priechod, bratislava

Na priechode pre chodcov v Bratislave zrazilo auto 16-ročné dievča

30.04.2024 10:26

Alkohol v dychu vodiča nezistili.

Daniel Lipšic

Lipšic sa mal na generálnej prokuratúre dopustiť protiprávneho konania. Normalizácia pokračuje, reagoval prokurátor

30.04.2024 09:29

Prokurátor tvrdí, že rozhovor absolvoval počas obedňajšej prestávky.

Sopka / Ruang /

V Indonézii opäť vybuchla sopka Ruang, úrady uzavreli letisko v Manade

30.04.2024 09:29

Pri erupcii vychrlila sopka popol do výšky takmer dvoch kilometrov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9017826x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie