Založ si blog

Pravdu na stôl 4. – V tomto štáte je toľko bordelu, že až. . .

Prezradím vám teraz ďalšiu darebáčinu tohto štátu.

Cesta za spravodlivosťou v tejto spoločnosti vyzerá, akoby ju budovali Pat a Mat. Alebo akoby vznikla omylom, lebo ku spravodlivosti veru nevedie.

Veď pozrite.

 

Predstavte si, že niekto vezme život vášmu blízkemu – úmyselne alebo neúmyselne ho usmrtí. Popri bolesti musíte zápasiť aj s praktickými otázkami, ako ho pochováte, a aj za čo, lebo aj hodne pracujúcich rodín dnes žije od výplaty k výplate.

No a tu štát vyrobil ďalšiu nespravodlivosť. Lebo vytvoril dve skupiny obetí. Tá jedna dostane na pohrebné náklady 3643 eur – to v prípade, ak váš blízky zomrie napríklad na pracovný úraz.  Tá druhá skupina obetí, ak vášho blízkeho v dôsledku pochybenia alebo zámerne usmrtil niekto iný,  musí na zaplatenie hrobového miesta a pomníka zaplatiť najviac  663,88 eur ako náklady na pohreb a hrobové miesto, vrátane pomníka.

Kto z tých 663,88 eur dokáže náklady pokryť, a prečo je taká nespravodlivosť?

Prečo dve kategórie obetí, a natoľko nepomerne rozdielne sumy?

Prečo si niektoré obete nezaslúžia dôstojné miesto odpočinku?

Je to zjavná nespravodlivosť, ktorá nie je vysvetliteľná ani obhájiteľná, a je diskriminujúca.

No čo na to dodať? Začnime spoločne s vymetaním chlieva v tejto spoločnosti od špiny a bordelu.

 

Preto v tejto chvíli zverejňujem výzvu, aby sme aspoň niečo z toho bordelu v tomto štáte odstránili spoločnými silami. 

Ako občania  v nej poukazujeme na nespravodlivosť, vyplývajúcu z toho, že Vláda Slovenskej republiky v roku 1995 nastavila nariadením vlády 87/1995  Z.z. výšku nákladov na zriadenie hrobového miesta na 20.000 slovenských korún. Táto náhrada nemá zabudovaný mechanizmus automatickej valorizácie, na rozdiel napríklad od náhrad, ktoré vyplývajú zo zákona o sociálnom poistení.

Je zjavné, že 663 eur v dnešnej dobe sotva postačuje na obstaranie, zriadenie hrobového miesta a dôstojného pomníka.

Touto výzvou  žiadame, aby vláda zmenila Nariadenie vlády č.  87/1995 Z.z. tak, aby odstránila túto neprípustnú deformáciu, diskrimináciu a ignorovanie vývoja cenových pomerov, ktorá poškodzuje aj obete trestných činov a protiprávneho konania iných osôb.

Poukazujeme aj na rozhodnutia súdov, ktoré sa pri priznávaní nárokov striktne riadia Nariadením vlády, a tak nepriznajú pozostalým viac ako  663,88 eur, bez ohľadu na skutočne vynaložené a riadne preukázané náklady.

https://www.peticie.com/vyzva_obanov_sr_za_zmenu_nariadenia_vlady_sr_871995_zz

 

Svojim podpisom môžete pomôcť ľuďom, ktorí sa ocitnú v tomto štáte v situácii, že ich blízkemu ktosi vezme život. Všetci, ktorí podpisujete, ďakujem v mene tých, ktorým tým do budúcna pomôžeme. Sledujte si, prosím mail, lebo podpis je nutné potvrdiť, inak je neplatný.

Veru, ktosi by sa v tomto štáte mal hanbiť – všetci, tí, ktorí berú z našich daní peniažky, a nie malé, za „budovanie cesty spravodlivosti“. Čo za fušeri to zostavujú zákony pre nás?

 

Elena

Cesta duše 11. – Nájsť sa môžeme, len keď sa stratíme. . .

16.05.2024

Po nepohode posledných hodín, spojenej s útokom na premiéra, som sa spomienkami vrátila do okamihov pohody. Nedeľa bola sladká ako jahody s medom. Kopce a svahy sa zeleneli v mnohorakých odtieňoch. Vietor v jednom okamihu prudko kýval koruny stromov, potom zasa chvíľu hnal drobné biele obláčiky ako poskakujúce kozliatka kamsi za obzor šírou pláňou belasej oblohy. Vzduch [...]

Spravodlivo 7. – Atentát na premiéra Fica ukázal ako výrazne je narušené duševné zdravie podaktorých Slovákov. . .

15.05.2024

Nie je normálne strieľať po nikom. Pozrime sa na niektoré aspekty toho činu. Je vyustením toho, čo sa v tomto štáte deje dlhodobo. Začali s tým predstavitelia minulej vlády podaktorí, kecami o dezolátoch. Dehumanizovali ľudí, ktorí s ich vyčínaním nesúhlasili. Varovne som na to opakovane upozorňovala, že to v spoločnosti paseku narobí. Prevzali to po nich ich fans, [...]

Spravodlivo 6 . – Zbierka na zbrane pre Ukrajinu – a čo ste o nej nevedeli. . .

14.05.2024

Vyzerá to tak ušľachtilo – keď sa skladáte na nákup munície pre hrdinov na fronte. Skoro ako by ste sami bojovali. Zbierka pre Ukrajinu sa rozbehla, vraj na muníciu. Naivne sa do nej podaktorí pozapájali. Lebo vraj vďaka tomu určite Zelenskyj Rusko porazí a mier vybojuje. Vyše 4 milióny eur na Slovensku vyzbierali – a nejdem sa rozpisovať, čo užitočné a [...]

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

Čaputová, Pellegrini, Fico, vyhlásenie, atentát

Atentát ako dôsledok polarizácie? Nájdeme cestu k upokojeniu a nie k zhoršeniu situácie?

16.05.2024 19:00

Najvyšší čas zatiahnuť ručnú brzdu. Atentát na premiéra Roberta Fica otriasol spoločnosťou a jej súdržnosťou. Bude to pre nás budíčkom? Upokojujme napätie slušným dialógom.

Ararat Mirzoyan, Džejhun Bajramov, arménsko, azerbajdžan

Arménsko a Azerbajdžan sa dohodli na sporných úsekoch spoločnej hranice

16.05.2024 18:50

Cieľom dohody je vytýčenie hranice na sporných úsekoch s "právne platnou medzirepublikovou hranicou, ktorá existovala v Sovietskom zväze v čase jeho rozpadu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,873
Celková čítanosť: 9071218x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie

Archív