Založ si blog

Lebo 9. – Keď má dieťa viac rozumu ako otec. . .

Otvorene píšem  – fakty nepustia. Ako píše článok v linku, 

https://www.noviny.sk/krimi/930070-exkluzivne-tv-joj-sa-podarilo-spojit-s-otcom-maloleteho-ktory-mal-mierit-zbranou-na-dom-petra-pellegriniho

 Reportérovi TV JOJ Andrejovi Zavřelovi sa podarilo spojiť s otcom maloletého dieťaťa, ktoré namierilo atrapu zbrane na dom Petra Pellegriniho. 6-ročný chlapec sa hral v aute.

Nuž, ako sa podarilo vypátrať novinárom toho otca, je zvláštne, že?

Podstata problému je ale inde.

 

Je úplne jedno, či by sa takéto dieťa so zbraňou a kuklou vystrčilo z okna auta pred domom Pellegriniho, alebo trebárs v blízkosti banky, školy, autobusovej zastávky.

Viete si predstaviť, aký poplach by mohol vzniknúť? Koľko ľudí – vrátane detí  – by mohol takýmto sprostým nápadom rodič toho dieťaťa traumatizovať? Lebo za hru 6-ročného dieťaťa zodpovedá rodič. Vystavil svoje dieťa   aj ostatných – riziku. Čo keby sa na ulici niekto okoloidúci zľakol, a dostal infarkt – lebo by v náhlivosti nerozlíšil zbraň hračkarskú a „postavu dieťaťa“, všimol by si len človeka v kukle so zbraňou v okienku auta?

 

A práve tento príklad ukazuje, aký nebezpečný nápad by bol nechať niektorých rádobystrelcov nosiť „skrytú zbraň“ i do škôl a na verejnosti.

Viem si pokojne predstaviť situáciu, že by takíto ľudia začali v tej situácii páliť zo zbrane hlava -nehlava. Som zvedavá, čo by potom vykladal tento vydarený ocko, ak by mu dieťa niektorý z tých ostrostrelcov odstrelil. Lebo riziko útoku na školy je u nás o dosť vyššie ako riziko útoku na prezidenta podľa mňa.

 

Nepočula som mediálne ani pol slova od toho otca o tom, že ho to mrzí. Nijaké ospravedlnenie, nijaká ľútosť, nijaká sebakorekcia, nič. Iba vykrúcačky, že nič zlé neurobil ani on, ani dieťa.  Že veď mierilo kade-tade, nie na prezidentov dom.

Nuž, prevážať dieťa  autom ulicami s kuklou na hlave a so zbraňou – hoci aj hračkárskou napodobeninou v ruke, to chce skutočne žiarivú inteligenciu od otca.

Toto je niekto schopný spraviť a pokladať za normálne nielen v situácii po atentáte na premiéra Slovenskej republiky, ale aj v situácii po hroznom útoku na vysokú školu v Česku, aj po hrozbách na našich školách a ďalších inštitúciách???!!!

To vážne?

Panebože, aká žena si s takýmto chlapom spraví dieťa? 

 

Ja len pevne verím, že sa nenájdu další sprostí, ktorí toto jeho správanie budú napodobňovať.

Mal to byť otec, kto sa mal verejne ospravedlniť a povedať, že si uvedomil nevhodnosť takej hry, a že sa to už určite nebude opakovať.

Je smutné, že dieťa má viac rozumu ako jeho rodič, lebo sa údajne zľaklo a už takúto hru nechce prevádzať.

 

Elena

Blýskanie na časy 1. – Gratulujem Američanom k nevydarenému obchodu

07.09.2024

Poviem vám, kadečo som si o Američanom myslela – ale predpokladala som, že aspoň biznis im nejako ide. No ale ukázalo sa, ako hlboko som sa mýlila. Sú totálne krepí – odkupujú Seditu na Slovensku. To si nerobili prieskum slovenského trhu pred zrealizovaním toho ich biznis nápadu? Zrejme nie. Lebo inak by zistili, že vonkoncom nielen ja, ale aj kopa ďalších [...]

V mlčaní 11. – Vem si prášky na hlavu, Máňo. . .

07.09.2024

Unavene som sa večer plížila schodmi po celodennom upratovaní pivnice. Nečakala som, že ma niekto rozosmeje. A vidíte – Máňo. Teda Maniak, ako sa označuje. Už to samo osebe by bol dobrý dôvod na pár elektrošokov pre neho. A to bezbrehé táranie, ktoré údajne vyprodukoval médiám, by malo vydať aspon na ročnú psychiatrickú liečbu na uzavretom oddelení, predpokladám. [...]

V mlčaní 10. – Smrť psychológa. . .

06.09.2024

Smrť psychológa Radima Ptáčka rozvírila diskusie. Mňa v prvom rade zaujalo, že pani, ktorej sa s niečím zdôveroval a ona to po jeho smrti vyvesila na sociálne siete, sa označuje ako jeho kamarátka. Moja definícia kamarátstva je teda o dosť iná – a ak sa mi s niečím zdôveríte, nevykvačujem to po sociálnych sieťach. Médiá spustili viac či menej nevydarené [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,954
Celková čítanosť: 9424374x
Priemerná čítanosť článkov: 3190x

Kategórie

Archív