Založ si blog

Na rovinu 9. – Smutný príbeh o policajtoch v Prievidzi. . .

Veru, keď som si pred hodinou prečítala na facebooku príbeh o policajtoch v Prievidzi, zaspomínala som na časy spred kovidu. To som rok a pol putovala do Prahy každý mesiac na pár dní na konštelačné vzdelávanie. Krucinál, akí zlatí policajti tam boli.

Milí, zábavní, veľmi ochotní. Kŕmila som tam občas aj holuby, keď som ich hliadku stretla – a nikdy, nikdy nikdy ma nijaký z nich nenapomenul. V pohode sa pri mne pristavili a pokecali so mnou. Prejavila som záujem o dobrý obchod, no šli do mnou cez dve ulice, aby ma k nemu doviedli.

Platia ich azda za to, aby boli slušní a milí k občanom – a my na Slovensku na to nemáme peniaze, alebo ako inak si mám vysvetliť ten donebavolajúci rozdiel v ich prístupe u nás?

Alebo žeby mali nejaký iný výber ľudí do tej profesie?

 

Poviem vám o dnešnom príbehu s policajtmi v Prievidzi. teda nie mojom príbehu – kebyže bol môj, máte ich tu aj s fotkami.

Príbeh som už v priebehu hodiny stihla napísať na pár miest – ústrediu enviropolície, ministrovi vnútra, primátorke Prievidze, aj riaditeľovi tomu ich OR PZ.

Som veľmi zvedavá, či je jeden meter spravodlivosti, alebo nie.

 

Príbeh je to hodne smutný – pani volala opakovane políciu aj mestskú políciu v Prievidzi na pomoc mačiatkam, ktoré sa zasekli v aute.

Pozrite – mŕtve mačiatko – výsledok neochoty prievidzských policajtov pomáhať občanom.

 

 

Fotka – zdroj:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=993520859225545&set=g.1117561694963165

 

Takže na rovinu, mačiatko mohlo teraz žiť, keby v prievidzskej polícii pracovali takí ľudia ako v tej pražskej polícii.

Tí policajti sa údajne vyjadrili, že ako mačatá vliezli, tak nech vylezú.

Ach, povedala som si – inšpiratívna myšlienka – ako tí policajti vliezli do polície, tak nech z nej rýchlo aj vylezú. Skutočne nepotrebujeme z našich daní platiť policajtov, ktorí sa zaujímajú akurát o to, akou farbou by najnovšie chceli pretrieť policajné autá a o koľko by chceli pozvyšovať ich platy.

Namiesto zvyšovania platov by policajtom radšej mali zaplatiť školenie v tej Prahe. Aby stade prišli slušní, milí a k občanom ústretoví.

Inak ako vliezli, nech vylezú – a čím skôr. 

 

Elena

 

P. S.:

Uisťujem vás, že za život toho bezbranného mačiatka by som tu bez zaváhania zverejnila všetky tie ksichty vinníkov, aj keby ma zato mali trestne stíhať. Však  keď sú takí frajeri, nech pošlú fotky.

Každému a jednému z nich, kto ma podiel na smrti toho mačiatka, prajem, aby sa mu to zlo prilepilo na jeho vlastný život.

K diskusii
goldmaster  Nuž, zjavne ste sa neunúvali pozrieť si príspevok v linku. Linky dávam v blogu preto, že ak niečo nechápete, viete si to pozrieť detailnejšie. V príspevku je z fotiek  a popisu jasné, že sa mačiatka zasekli v motore auta. Mimochodom, hodne divne mi pripadá Vaše tvrdenie, že mačky vám špinia pred dvere – každý kto mačky má, vie o ich čistotnosti, takže predstava ako kdekade pred dverami špinia je zvláštna.
Mimochodom, príspevok je o tom, ako si policajti v Prievidzi neplnia svoje povinnosti – lebo neunúvať sa zájsť tam pomôcť ani na opakované privolanie občanmi.- na to naozaj nemám slušne čo povedať. A ako oznamovateľka veci čakám na informovanie o postupe príslušných orgánov..

Blýskanie na časy 1. – Gratulujem Američanom k nevydarenému obchodu

07.09.2024

Poviem vám, kadečo som si o Američanom myslela – ale predpokladala som, že aspoň biznis im nejako ide. No ale ukázalo sa, ako hlboko som sa mýlila. Sú totálne krepí – odkupujú Seditu na Slovensku. To si nerobili prieskum slovenského trhu pred zrealizovaním toho ich biznis nápadu? Zrejme nie. Lebo inak by zistili, že vonkoncom nielen ja, ale aj kopa ďalších [...]

V mlčaní 11. – Vem si prášky na hlavu, Máňo. . .

07.09.2024

Unavene som sa večer plížila schodmi po celodennom upratovaní pivnice. Nečakala som, že ma niekto rozosmeje. A vidíte – Máňo. Teda Maniak, ako sa označuje. Už to samo osebe by bol dobrý dôvod na pár elektrošokov pre neho. A to bezbrehé táranie, ktoré údajne vyprodukoval médiám, by malo vydať aspon na ročnú psychiatrickú liečbu na uzavretom oddelení, predpokladám. [...]

V mlčaní 10. – Smrť psychológa. . .

06.09.2024

Smrť psychológa Radima Ptáčka rozvírila diskusie. Mňa v prvom rade zaujalo, že pani, ktorej sa s niečím zdôveroval a ona to po jeho smrti vyvesila na sociálne siete, sa označuje ako jeho kamarátka. Moja definícia kamarátstva je teda o dosť iná – a ak sa mi s niečím zdôveríte, nevykvačujem to po sociálnych sieťach. Médiá spustili viac či menej nevydarené [...]

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší spolujazdec mal iba 11 rokov.

H5N1, vtáčia chrípka

V USA majú prvý prípad vtáčej chrípky bez potvrdeného kontaktu so zvieraťom

07.09.2024 18:49

Dospelého pacienta prijali do nemocnice, kde dostal antivírusové lieky proti chrípke. Po zotavení bol prepustený.

pápež františek

Pápež vyzval v Papue-Novej Guinei na ukončenie kmeňových konfliktov

07.09.2024 17:25

Narastajú obavy, že zastavená snaha o nezávislosť ostrova Bougainville by mohla znova rozpútať občiansku vojnu.

tajfún Jagi

Supertajfún Jagi zasiahol Vietnam, hlásia obete. V Číne po sebe zanechal spúšť

07.09.2024 16:46

Tajfún je podľa vietnamských meteorológov jeden z najsilnejších v regióne za ostatné desaťročie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,954
Celková čítanosť: 9423508x
Priemerná čítanosť článkov: 3190x

Kategórie

Archív