Založ si blog

V mlčaní 5. – Čudujeme sa, že ľudia berú spravodlivosť do svojich rúk?

Prípad, ktorý som popísala v minulom blogu sa posunul.

Ide o konanie Andreja F. (36), ktorý v Novom Meste nad Váhom dokonca vyzbrojený na „rande“ prišiel a na chlapcov „lovcov pedofilov“ vytiahol zbraň. Plynovú pištoľ, no ale za akým účelom nosí niečo také vôbec v aute? Vytiahol by ju spokojne aj na trinásťročné dievčatko, ktoré by tam reálne prišlo, aby si  vymohol násílím sexuálne služby?

Prípad popisuje článok v linku

https://www1.pluska.sk/diskusia/krimi/chcel-stretnut-13-rocnou-deti-vytasil-pistol-toto-je-muz-internetovej-zoznamky

 

Ak sa pánovi páchateľovi alias „obeti“ nepáči jeho označenie ako úchyláka, môže sa na mňa pokojne sťažovať. Ja zdôvodním akémukoľvek súdu, že ak obstarožný chlap zvádza, manipuluje a ťahá na rande 13-ročné dieťa, je to úchylák ako vyšitý. Je jedno, či má alebo nemá pedofilné zameranie, je to obstarožný úchylák. Ak nie je pedofil, tak je ujetý ešte ťažšie, normálny chlap by trinásťročné dieťa na nijaké rande neťahal.

Podaktorí odborníci hlásajú, aby sme pedofilov nestigmatizovali. Nuž, nevidím dôvod stigmatizovať takého, ktorý svoj problém označí ako problém a vyhľadá odbornú pomoc.  Na nijaký ohľad nie som ochotná voči takému pedofilovi, ktorý namiesto toho, žvatlá o svojich právach a kontaktuje deti.

Kým v Amerike pedofili majú  na verejnej komunikácii pri dome tabule s jasným označením, že tam žije pedofil a nikto sa nad tým nepozastavuje, lebo ochrana obetí je prvoradá, tak u nás nemôžete ani názor verejne slušným spôsobom vyjadriť. Pluska maže komentáre. A tak môj názor vyjadrím tu.

V článku vypisujú len o tom, že

Andreja F. nechal sudca na slobode, nakázal mu, aby sa pravidelne a v určenom čase dostavil k probačnému a mediačnému úradníkovi a tiež sa musí podrobiť psychoterapii alebo zúčastniť sa na psychologickom poradenstve so zameraním na zvládanie hnevu a agresivity.

Polícia nestíha muža preto, že si vypisoval s 13-ročným dievčaťom, ani za to, že s ním šiel na rande, ale len preto, že sa deťom vyhrážal so zbraňou.

 

Nuž, ak OČTK neprešetrujú aj skutočnosť, že sa snažil vylákať na „rande“ 13-ročné dieťa a nebude nejako ten chlap za to postihnutý (však aký úmysel mal s 13-ročným dieťaťom?), nečudujme sa potom, že ľudia začínajú brať spravodlivosť do svojich rúk.

 

Elena

 

K diskusii

luna5  To bude tým, že dnes viem jednoznačnejšie stáť na strane obetí a nedám sa zavádzať falošným súcitom s páchateľom ku bagatelizovaniu jeho činu. Môžete si pseudochápavo vykladať, že páchateľ mal nešťastné detstvo, jeho psychosexuálny vývin je nezrelý pre vzťah s matkou, atď, – ale tým de facto len pomáhate retraumatizovať obete.

Nie je v poriadku plánovať čokoľvek sexuálne s trinásťročným dieťaťom, tak ako nie je poriadku v banke či v obchode kradnuť, lebo je tam lákavý tovar pre lupiča. Dnes tiež viem, čomu sú u nás obete vystavené na ceste za spravodlivosťou a ako iluzívne sa jej u nás môžu plne dovolať pomocou OČTK a súdov.

 

ebranitodshimatnoke  Keby páchateľom hrozili spravodlivo prísne tresty, nemusel by nikto spravodlivosť brať do svojich rúk. Však ani teraz ho za to nestíhajú. Nečudujem sa tým mladým, že berú do svojich rúk spravodlivosť – v mojom prieskume spred 5 rokov viac ako pätina detí 10-12 mala skúsenosť s nevyžiadanou nevhodnou komunikáciou cudzích ľudí. Veľké percento z nich o tom nehovorí s nikým, alebo len so spolužiakom, kamarátom.

Ak 13-ročná nie je objekt pedofílie, nie je ani normálny a rovnocenný objekt sexuálneho záujmu pre 36-ročného chlapa. A tomu, že ten lump mal dobrý úmysel, verím asi rovnako, ako dobrému úmyslu vlka voči kozliatkam v rozprávke Vlk a 7 kozliatok. Nechodíte na rande s plynovou pištoľou, alebo áno?

Iste, súhlasím s Vami, keby sa k nim pridali profíci, bolo by to bezpečnejšie.  

 

palenque  Veď spravil, pán sa „stretol s maloletou“. Stretnutie si s ňou dohodol a prišiel na stretnutie s ňou (to, že to nebolo dievčatko v tom veku, ale chlapci, predsa nehrá rolu, lebo on ich pokladal za dievčatko). Čo chcel robiť s tou 13-ročnou na rande, vykladať jej o svojom nešťastnom detstve???

Blýskanie na časy 6. – Ako anketa ktorý sviatok u nás chceme zrušiť dopadla. . .

18.09.2024

Ficova vláda chce zrušiť nejaký sviatok, aby Slováci vyrobili nejaké tie v štátnej kase chýbajúce peniažky. Ideálne by bolo, keby v ten deň Slováci namiesto práce prelustrovali majetky lumpov u nás aj v zahraničí, boli by sme iste prekvapení, čo všetko by sa ponachádzalo ako „výsledky dlho ročnej poctivej práce“, ku ktorým oficiálne [...]

Blýskanie na časy 5. – Ako som nápad ministra Kamenického k dokonalosti dotiahla. . .

18.09.2024

Knihy zdražíme, sú pre boháčov, len tí ich kupujú – povedal včera minister Kamenický. Akíže pobúrení Slováci zostali – ako keby ste čítali tie knihy, že? A pravdu mal, čo vám poviem, pravdu mal – do istej miery teda – lebo veď v tejto krajine je pomaly boháčom ten, kto poctivo pracuje a má výplatu. A za chudobných sú označovaní hlavne [...]

Blýskanie na časy 4. – Klub samovrahov. . .

17.09.2024

Že kde? No tu. Že prečo? No to si povieme práve teraz. Vláda ruší rodičovský príspevok – malo to byť ocenenie spoločnosti rodičom, ktorí zodpovedne vychovávali deti. No mne sa ho nepodarilo dostať ani raz – a už ho lumpi rušia. Ale veď ako sa do hory volá, tak sa z hory bude ozývať. Vláda pripravila opatrenia – na vylepšenie rozpočtu. Akoby [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,959
Celková čítanosť: 9449526x
Priemerná čítanosť článkov: 3193x

Kategórie

Archív