Založ si blog

Blýskanie na časy 4. – Klub samovrahov. . .

Že kde?

No tu.

Že prečo?  No to si povieme práve teraz.

Vláda ruší rodičovský príspevok – malo to byť ocenenie spoločnosti rodičom, ktorí zodpovedne vychovávali deti. No mne sa ho nepodarilo dostať ani raz – a už ho lumpi rušia. Ale veď ako sa do hory volá, tak sa z hory bude ozývať.

 

Vláda pripravila opatrenia – na vylepšenie rozpočtu. Akoby nevideli, že už teraz máme skutočne viac ako dosť tej záťaže na krku. Ak máte študujúce dieťa – vysokoškoláka, tak platenie internátu, internetu na intrák, učebníc všetkého druhu, ale aj cesty domov, stravy, hygienických potrieb, ošatenia a obutia  teraz vami lomcuje. Ten výdavok vás zavalí smradom zo zasa raz zvyšovaných cien, samozrejme že ceny sú vyššié ako minuloročné. No a ak viete dobre rátať, tak si zrátate, koľko štát vynaloží na dieťa, ktoré spoločnosti robí šarapatu – napríklad v takom reedukačnom zariadení je to cca 800 eur mesačne.  A to ani nehovorím o deťoch, ktoré v osemnástich sú tretí raz súdne trestané, aj to len preto len tretí raz, lebo do 14 rokov u nás zákony stíhať neumožňujú. Koľko sa naskladáme na také deti, na ich životné náklady a ich súdy a  pobyty v base? Deň pobytu v base aj vyše 170 eur na jedného lumpa.

To je diametrálne odlišná suma, akú tento štedrý sociálny štát nadelí dieťaťu zodpovedne sa pripravujúcemu na budúce povolanie v podobe  odbornej práce – presne 60 eur prídavku na dieťa mesačne. Takto vyjadruje svoju úctu finančne tento štát voči zodpovednosti a poctivému konaniu občana

 

Berú tým, ktorí sa nedokážu brániť. Namiesto aby zamietli s kšeftármi, ktorí neplatia dane a odvádzajú svoje zisky do daňových rajov. Jaj, počkajte, to sú kamoši, možno aj samotná čvarga, čo nás nemilobohu okráda.

Namiesto toho, aby vzali peniaze tým lumpom, ktorí sa obohatili na momkách.

Namiesto toho, aby zrušili tie nezmyselné sankcie proti Rusku. Keby sme ich nezaviedli, tak by sme mali 4 miliardy eur navyše, nič by sme nemuseli ukracovať na životnej úrovni – ako potvrdzuje článok v linku

https://www.hlavnydennik.sk/2024/09/16/peticia-za-vyhlasenie-referenda-slovensko-stratilo-v-dosledku-sankcii-eu-voci-rusku-takmer-styri-miliardy-sho-este-nejaka-otazka

Tie sankcie Rusko nepovalili a Ukrajine nijako nepomohli, ale nás ekonomicky ruinujú. Slovenské hnutie obrody  robí petičnú akciu za referendum o tom, či by sme mali zrušiť sankcie proti Rusku. Nuž, to ešte nadlho by bolo, kým sa to podpiše, a kým by sa referendum vyhlásilo, zrealizovalo a jeho výsledky do praxe presadili – to by z tých 4 miliárd bolo najmenej 8 miliárd. Ja som za to, aby sme veci poriešili dynamickejšie. Nech nám Fico pozve sem na Slovensko starú kriminálnicu z Bruselu –  na verejnú debatu s národom na námestie. Ja osobne si pred ňou pôjdem odpľúť a opýtam sa jej, či sa nehanbí pozerať ľuďom do očí – o koľko nás obkradla jej kšeftom s vakcifirmami, a o koľko nás obkradla údajne protiruskými sankciami.A o koľko by nás obkradla, ak by sme boli ticho a dali sa donekonečna zneužívať – na emisných povolenkách. Dosť bolo sprostých  nápadov z jej chorej hlavy. Prečo ešte tá kriminálnica nesedí v base za tie darebáčiny?

 

Ako sa dá nazvať štát, ktorý čoraz viac zdiera obyčajných poctivo sa správajúcich občanov namiesto toho, aby si robil poriadok s lumpami, kšeftármi a špekulantmi všetkého druhu?

Klub samovrahov.

 

 

Elena

 

K diskusii lydka   Ja ten dôchodok za diskriminačný nepokladám, z nôjho pohľadu bol aspoň minimálnym vyjadrením zásluhovosti za to, že niekto vychoval deti zodpovedne, lebo práve tie deti tu vytvárajú hodnoty. Rovnako ale nesúhlasím so „solidarizovaním“ pre tých, ktorí dávali minimum a teraz sa im pridáva najviac, lebo majú najnižšie dôchodky – je medzi nimi kopa špekulantov, ktorí účelovo platili minimálne odvody a tí, ktorí majú vyššie dôchodky, platili poctivo odvody z celej zarobenej sumy. Nesúhlasím ani s pohodlným vykrmovaním celoživotne nezamestnaných – pracovné miesta sú, nech idú pracovať.

Keď nemáme peniaze, nemala vláda vyhadzovať na ďalšie vyzbrojovanie a na nespravodlivé výsluhové dôchodky, tie mali zrušiť.

Pokladám za neúctu vlády toto okrádanie dôchodcov – lebo je kopec vecí, kde peniaze vie získať – a spravodlivo, menovala som niektoré z nich. O progresívcoch s vami súhlasím, to je pre mňa čvarga bez morálnych zábran, tá by pokojne znížila aj základné dôchodky. Ak tu niekto rozbehne kampan za predčasné voľby, podporím ten nápad –  samozrejme nie progresívcov. Chcem tu mať vládu, ktorá konečne začne robiť niečo pre zodpovedných občanov.

A Fico nech sa pozrie do zrkadla, sebe pozvyšovali nezdaniteľné náhrady, žijú si lukratívne, a my tu desiatky rokov živoríme a živoríme. Treba urobiť ráznu čiaru, prestať živiť parazitov všetkého druhu a zaviesť tu konečne spravodlivú spoločnosť.

Blýskanie na časy 6. – Ako anketa ktorý sviatok u nás chceme zrušiť dopadla. . .

18.09.2024

Ficova vláda chce zrušiť nejaký sviatok, aby Slováci vyrobili nejaké tie v štátnej kase chýbajúce peniažky. Ideálne by bolo, keby v ten deň Slováci namiesto práce prelustrovali majetky lumpov u nás aj v zahraničí, boli by sme iste prekvapení, čo všetko by sa ponachádzalo ako „výsledky dlho ročnej poctivej práce“, ku ktorým oficiálne [...]

Blýskanie na časy 5. – Ako som nápad ministra Kamenického k dokonalosti dotiahla. . .

18.09.2024

Knihy zdražíme, sú pre boháčov, len tí ich kupujú – povedal včera minister Kamenický. Akíže pobúrení Slováci zostali – ako keby ste čítali tie knihy, že? A pravdu mal, čo vám poviem, pravdu mal – do istej miery teda – lebo veď v tejto krajine je pomaly boháčom ten, kto poctivo pracuje a má výplatu. A za chudobných sú označovaní hlavne [...]

Blýskanie na časy 3. – Dôchodcovia by mali zaplatiť nový raketový systém namiesto Naďa? ? ?

15.09.2024

Ako vidno z nadpisu blogu – stačí si dať otázku správnym spôsobom, aby sme pochopili fakty. Lebo podaktorí vládni experti sa snažia ryžovať na úkor dôchodcov https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/723706-staci-jedno-opatrenie-a-fico-moze-na-konsolidaciu-ziskat-pol-miliardy-eur-doplatili-by-na-to-dochodcovia/ Pol miliardy? No to je akurát na protiraketový systém, čo Naď [...]

Stalin Mednoje

Rusko prepisuje históriu. Moskva zrušila tisíce rehabilitácií obetí stalinizmu

19.09.2024 21:54

Štát je silnejší ako jednotlivec a každý, kto s tým nesúhlasí, je blázon alebo nepriateľ, uviedli kritici.

Czech Nuclear

Juhokórejský prezident sľúbil v Prahe hladký priebeh stavby jadrových blokov v Dukovanoch

19.09.2024 20:45

Jun Sok-Jol do Prahy dorazil zhruba dva mesiace po tom, ako vláda rozhodla o tom, že dva nové reaktory v Dukovanoch má postaviť juhokórejská KHNP.

KOŠICE: Podpora Kultúrneho štrajku, protest

FOTO: V Slovenských mestách sa protestovalo proti krokom ministerstva kultúry

19.09.2024 20:18

Výbor Kultúrneho štrajku tvrdí, že na ministerstve kultúry sa protizákonne prepúšťa a zastrašuje.

Jens Stoltenberg

Stoltenbergova rozlúčka: Aliancia je silnejšia ako kedykoľvek predtým, ale budúcnosť NATO stojí pred skúškou

19.09.2024 18:28

Európa a Amerika sú ale silnejšie a bezpečnejšie, keď sú spolu, uviedol Jens Stoltenberg.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,959
Celková čítanosť: 9451439x
Priemerná čítanosť článkov: 3194x

Kategórie

Archív