Založ si blog

ODZVÁŇA 1. – Karol XYZ

Som človek plný predsudkov. Ako ste zistili – v rámci môjho blogu odmietam debatovať o vážnych veciach s „cicou-micou“, „motýlikom“ či „zubatým slniečkom“ a podobne. Tvrdohlavo trvám na tom, aby so mnou diskutujúci vystupovali otvorene, t. j. aby sa podpisovali menom a priezviskom (pravdaže – svojim vlastným). Schopnosť podpísať sa otvorene pod svoje názory vlastným menom jednoducho pokladám u človeka za základný znak dospelosti a kompetetívnosti pre akúkoľvek diskusiu.

 

Stalo sa totiž milým slovenským zvykom, že máme mnoho hrdinov. Bohužiaľ len v internetových diskusiách skrytých pod rôznymi pseudonymami, kde hlásajú možné aj nemožné, zaujímavé názory aj nápady podľa môjho názoru vyžadujúce bezodkladnú psychiatrickú pomoc. Respektíve pozornosť orgánov činných v trestnom konaní.

 

Naivne očakávajú svoju beztrestnosť v prípade šírenia informácií, ktoré sú preukázateľne nepravdivé. Spoliehajú sa na to, že nikto nebude veci riešiť. Veď na Slovensku je to skrátka tak, že na poškodzovaní dobrej povesti a ujmy spôsobenej šírením nepravdivej informácie bohatnú len politici. Teda zatiaľ bohatli len oni, možno sa to už čoskoro zmení.

 

Mňa už totiž prešla trpezlivosť – určite je to aj tým, že na reči o mojom synovi Maroškovi, ktorého zabili v revúckej nemocnici, som mimoriadne citlivá – a preto podávam trestné oznámenie. Na aktéra internetovej diskusie Karola, šíriaceho na topky.sk informáciu o údajných niekoľkodňových vysokých horúčkach u nášho syna, ktorého sme mali my – rodičia priviezť skôr a o poskytnutej maximálnej starostlivosti revúckej nemocnice v jeho liečbe.

 

Dotyčný muž (alebo žena?!) vystupujúci pod menom Karol bude mať príležitosť dokázať pravdivosť svojich tvrdení – čo pôjde naozaj ťažko, vzhľadom na príjmovú správu NsP v Revúcej preukazujúcu že Maroško pri prijatí do revúckej nemocnice žiadne teploty nemal a mal čisté aj dýchanie. Horúčku dostal až počas „liečby“ po pár hodinách pobytu v revúckej nemocnici a – žiaľ, šlo o centrálnu teplotu signalizujúcu poškodzovanie mozgu v dôsledku neriešenia malfunkcie shuntu – a nie o žiadnu virózu, čo v rámci ich „komplexnej odbornej liečby“ vôbec nerozpoznali. Takže dotyčný Karol vedome zavádza verejnosť, klame.

 

Môj manžel spravil pre vyhľadanie pomoci pre syna maximum – keď po prebudení syna vo štvrtok ráno zistil, že Maroško je spavý a keď po zjedení jogurtu aj zvracal, manžel volal hneď jeho pediatričke. Ona mu kázala čakať a syna pozorovať. O dve hodiny jej potom volal opäť, že synovi nie je lepšie, je malátny, spavý.  Následne hneď volal RZP.

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou už uzavrel vyšetrovanie veci a pomenoval jasne pochybenie službukonajúcej lekárky – nespravila žiadne diferenciálno-diagnostické vyšetrenia (očné, neurologické), aj napriek už pri prevoze pracovníkmi RZP signalizovanej potrebe ARO pre syna ho uložila na detské oddelenie a ponechala ho v tomto stave bez svojho dohľadu pár hodín – odišla k pôrodu. Neposlala dieťa na vyššie pracovisko.

Pritom stačilo tak málo, aby náš syn dnes žil – bolo potrebné poslať ho sanitkou do Banskej Bystrice, pretože žiadna spádová nemocnica nemôže liečiť poruchu shuntu.

 

Takže Karol XYZ  – ako sa nám môže pozrieť do očí službukonajúca lekárka, ktorá mala nášmu synovi pomôcť a namiesto toho ho zabila? Svojim neodborným prístupom vzala život  nášmu dieťaťu a spôsobila utrpenie celej našej rodiny a ťažkosti v mnohých oblastiach života.

A ako sa nám môže pozrieť do očí manažment nemocnice? Doteraz sme nepočuli vysvetlenie ani ospravedlnenie nemocnice, ktorá za kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti ako zamestnávateľ zodpovedá – prečo ponechali nášho syna v revúckej nemocnici bez potrebnej odbornej pomoci namiesto prevozu???!! Zrejme preto, aby mu poskytovali „komplexnú liečbu podľa potreby“, ktorou ho pripravili o život.

A ako sa nám môže pozrieť do očí ktorýkoľvek lekár, ktorý sa pokladá za odborníka – ak bude zastávať dotyčnú lekárku a bagatelizovať smrť nášho dieťaťa? Profesia lekára má byť o etika a morálke, nielen o atestáciách a špecializáciách. Odborník musí vedieť reálne zhodnotiť – a otvorene priznať – že spravil chybu a niesť za túto svoju chybu aj zodpovednosť. Nie sa vykrúcať či dokonca nepravdivo obviňovať iných (obete).

 

Karol XYZ – ak si vážne myslíte, že lekárka a vaša nemocnica poskytla môjmu synovi potrebnú liečbu a ste nebodaj sám lekár, prosím Vás – choďte sa dovzdelávať. Pretože ak na postupe dotyčnej lekárky nevidíte chyby a nebodaj by ste sa ocitli v podobnej situácii ako ona – mohli by ste zabiť ďalšie dieťa.

 

Nakoľko dotyčný diskutér Karol nereagoval na moje upozornenie o nepresnosti a  nepravdivosti ním šírených informácií stiahnutím diskusného príspevku, rovnako ani na moju výzvu identifikovať sa plným menom s tým, že mu ukážem doklady potvrdzujúce nepravdivosť jeho vyjadrení, reagujem ja.

Takže, Karol XYZ (zatiaľ), máte pravdu jedine v tom, že každý sa môže v diskusii na internete vyjadrovať ako chce – ibaže si za to potom musí aj niesť zodpovednosť.

 

 

Predná Hora, 11.10.2014

 

 

Ariadna 9. – Jeho matka mala radšej potratiť. . .

07.05.2024

Dnes zasa bombový deň mali vo VUB-ke celoslovensky, a aj v základných školách piatich krajov https://myzahorie.sme.sk/c/23326738/vo-viacerych-skolach-opat-nahlasili-bombu.html?ref=najcpodcl Tak už šiestich https://www.startitup.sk/aktualne-na-skolach-v-siestich-krajoch-slovenska-su-desiatky-policajtov-evakuuju-pre-bombovu-hrozbu/ Bombová hrozba bola skúmaná aj v Žiari nad Hronom, kde [...]

Ariadna 8. – Chcete robiť starostu v Telgárte?

07.05.2024

Ako píše článok v linku https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/708836-zahadna-abdikacia-starostu-svoj-koniec-oznamil-v-liste-dovod-vraj-neuviedol/ starosta v Telgárte vraj záhadne abdikoval. No tak sa na to pozrime. Pravdu poviem – starosta Telgártu ma zaujal už pred časom pri reportáži, kedy vykladal ako dostali 6 stanov pre 102 ľudí, a tak sa v jednom stane tlačí 30 [...]

Ariadna 7. – 20 rokov s NATO. . .

06.05.2024

Dvadsiate výročie nášho vstupu do NATO podaktorí minulý mesiac oslavovali. Odvtedy už prešlo viac ako mesiac, no ja som doteraz uvažovala, čo to vlastne oslavovali. Na nič som neprišla, čo by bolo hodné oslavovania v tejto veci. Dvadsať rokov sme v tom spolku, a čo dobré urobil pre svet? No nič. Zato výčiny, za ktoré by sa od hanby kanálmi plaziť mali predstavitelia toho [...]

Peter Pellegrini a Ivan Korčok

Pellegrini vypočítal, že minul na kampaň menej ako Korčok, podľa TIS obaja minuli viac, ako priznali

07.05.2024 11:31

V prípade Pellegriniho Transparency odhaduje, že prekročil limit až o 250-tisíc eur, Korčok o 80-tisíc eur viac, ako umožňuje zákon.

Rusko, inaugurácia Vladimir Putin

Vladimir Putin pri okázalej slávnosti zložil prezidentský sľub

07.05.2024 11:20, aktualizované: 12:20

Putin pri okázalej inaugurácii v Kremli začne svoj piaty mandát na čele krajiny.

Adolf Hitler, bunker

V bývalom Hitlerovom bunkri v Poľsku našli ľudské pozostatky. Slúžil nacistom ako hlavný štáb

07.05.2024 11:09

Súdny lekár ich skúmal pod dozorom prokuratúry. Vyšetrovanie prerušili koncom marca pre nedostatok dôkazov o spáchaní trestného činu.

Azerbajdžan SR Baku premiér Fico návšteva

Fico na výjazde v Azerbajdžane: V paláci vybavil alternatívu ruského plynu, prúdiť má cez Ukrajinu

07.05.2024 10:25, aktualizované: 13:05

Aktualizujeme Kým Maďarsko sa s Azerbajdžanom dohodlo na dovoze plynu cez južnú trasu plynovodov, Slovenská vláda rozbehla rokovania o tom, že pôjde cez Ukrajinu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,863
Celková čítanosť: 9037976x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie

Archív