Založ si blog

V skorom ráne 6. – Aj v Predajnej niektorým haraší v hlave. ..

 

Keď som začiatkom roka písala až dva blogy o téme ohňostrojovania na Slovensku – vyjadrila som sa v nich razantne o strojcoch ohňostrojov. Zjavne však nie dosť razantne.

Videli ste televízne správy v pondelok večer? Prípad z pondelňajších správ, ktorý sa stal v Predajnej. Šialený ohňostroj tam spôsobil smrť rysej matky a jej šiestich mláďat zo stresu. Myslela som aj na ne dnes v skorom ráne – na ich bezbrannosť voči  ľudskej hlúposti a bezohľadnosti.

Presne k tomu prípadu z Predajnej sa v tomto blogu vyjadrujem.

 

Ohňostrojovanie…

Nezdá sa mi v poriadku, ak na Slovensku niektorá obec či mesto nemá pravidlá, obmedzujúce ohňostrojovanie. Lebo zjavne nemáme natoľko vyspelých všetkých ľudí, aby sa dokázali v živote správať normálne a ohľaduplne, dokázali fungovať bez kadejakých zákazov a príkazov sa.

Obvykle takéto besné ohňostrojové paľby robia tí, ktorí sa nedokážu kultivovane zabávať. O tom, že by mali brať ohľad na ostatných nemôže byť ani reči – ONI predsa TU chcú TERAZ ohňostroj.

 

Prípad z Predajnej…

Nevyjadrím sa o tom, kto ten ohňostroj zrealizoval, lebo nič slušné by som o ňom povedať nedokázala. Musí mať skutočne zúfalý život, keď potrebuje trieskať ohňostroje, aby vôbec cítil, že žije. Bola by som rada, keby vinník tej udalosti mal toľko odvahy, aby zverejnil svoju tvár a vyjadrenie ku udalosti, ktorú zavinil. Čo také úžasné sa v jeho živote udialo, keď musel otravovať široké okolie svojim ohňostrojom?

 

Záverom…

Je mi ľúto tej rysej mamy a jej mláďat, doplatili na niečí primitivizmus a egoizmus.

Ja skrátka vždy budem kopať za tých slabých a bezbranných.

 

 

Elena    cestou do Prahy, 25.5.2018

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9015261x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie