Založ si blog

V skorom ráne 10. – Náš statočný premiér Pellegrini. . .

 

Premiér Pellegrini ma hlboko dojal – a nesmierne ma aj potešil. Prezradím, vám, že čím. Súvisí s tým úzko i prípad zabitého Filipínca. Takže dnes pár slov aj o tom prípade – a o spravodlivosti na Slovensku.

 

Zabitý Filipínec a pravda o Slovensku…

Filipínec, ktorý na Slovensku pracoval niekoľko rokov, mal smolu. Bol slušný človek, nepatril k tým, ktorí by sa nezastali obťažovaných žien. Na Slovensku sa to nosí – čušať, keď niekomu ubližujú, nestarať sa…

 

Čo je klamstvo – a čo je pravda…

Vyjadrím sa natvrdo ešte k jednej veci. Niektorí diskutéri na sociálnych sieťach, aj podaktoré mediá po čine sa snažili naznačovať páchateľovo údajné prepojenie na kotlebovcov. Pravdou je, že ich strana s páchateľom určite nič spoločné nemá. Vážne si myslíte, že by ho v takom prípade pustili na slobodu?

Predstavitelia ĽSNS sa dokonca včera na svojej fb stránke verejne vyjadrili, že žiadajú spravodlivé a prísne potrestanie páchateľa. Zaujíma ma však, prečo tak doteraz nespravil prezident, generálny prokurátor, či aj politické strany, zastúpené vo vláde. Je mi smutno z toho, ako aj takúto situáciu – smrť nevinného človeka – snažia sa podaktorí mediálne zneužiť na zavádzanie a klamanie verejnosti. Som rozhodne proti tomu, aby sa zrušil trestný čin ohovárania.

A pravdaže, ak ktokoľvek o rasovom motíve činu páchateľa čokoľvek vie, mal by to namiesto vypisovania na internet ohlásiť polícii.

 

Páchateľ Juraj H.

Dvadsaťosemročný páchateľ, označený len iniciálkami (pretože páchatelia majú predsa ľudské práva) je preukázateľne tým, kto smrť Filipínca zavinil. Sotil ho podľa popisu z médií a dokopal ho, to skutočne ťažko možno označiť ako nešťastnú náhodu.

Napriek tomu bol vinník najskôr prepustený na slobodu. Dovolím si povedať, že keby som ja ako obeť ubila lekárku, ktorá zapríčinila smrť môjho syna, zavreli by ma určite okamžite. Takže o dôvodoch prepustenia páchateľa možno mať pochybnosť. A že je oprávnená, potvrdzuje aj skutočnosť, že po záujme verejnosti je zrazu páchateľ za mrežami.

Nikde nebola uverejnená fotografia páchateľa, nikde ani zmienky o tom, čím sa dotyčný živil. Žeby vydarený pán podnikateľ? Nebodaj člen či sponzor nejakej úplne inej strany ako ĽSNS?

 

Premiér ma dojal…

Samotný premiér sa bude o prípad zaujímať (podľa včerajšieho článku v denníku Pravda V Bratislave si pripomenuli zabitého Filipínca. Polícia útočníka opätovne zatkla.) a nebude tolerovať, že vrahovia môžu voľne chodiť po uliciach. Je pre neho dôležité, aby bol páchateľ čo najskôr odsúdený a zavretý do väzenia. „Dúfam, že nebudeme svedkami toho, že ešte o rok nebude známy právoplatný rozsudok“ vyhlásil náš statočný premiér. Podľa neho „s vrahom nemôžeme mať zľutovanie a spravodlivosť musí zakročiť okamžite“.

Teším sa, že máme premiéra, ktorý sa o spravodlivosť a prísnosť voči páchateľom zasadzuje. Iste ho preto bude zaujímať aj situácia matiek mŕtvych detí – obetí pochybení lekárov – a slovenská spravodlivosť, prešľapujúca z nohy na nohu v týchto prípadoch.

 

Na Slovensku sa to nosí – čušať, keď niekomu ubližujú, nestarať sa…

Sama ako obeť pochybení lekárov to vidím – ako nastolenie spravodlivosti pomocou slovenskej justície viazne. A spolu so mnou matky ďalších mŕtvych detí, nájdete  ich na stránke fb Obete zdravotníkov. Ľudia, ktorí nemlčia. Verejnosť mlčí, hoci zúfalo potrebujeme jej podporu, aby sa súdne spory nevliekli dlhé roky. A aby nám páchatelia nemohli ubližovať svojimi výčinmi aj počas súdnych sporov – o tom píšem otvorený list premiérovi. Veď ho uvidíte, pravdaže.

 

Záverom…

Zomrel človek – Filipínec Henry. A mne je to ľúto.

Myslím, že je na Slovensku čas priznať obetiam aspoň toľko práv, koľko ich majú páchatelia.

 

 

 

Elena  Predná Hora, 3.6.2018

 

P.S.: Nakoniec som objavila foto páchateľa v Novom čase. Akékoľvek identifikačné údaje však chýbajú. Novinári, ktorí bežne spovedajú nielen príbuzných, ale aj susedov, či bývalých spolužiakov zo školy, sa zrazu o páchateľa nijako nezaujímajú. Je to hodne zaujímavé.

A k diskusii – skutočne neviem, kde ste čítali niečo o potratoch – ja mám na mysli deti, ktorých smrť preukázane (t. j. potvrdene znalecky a zo strany ÚDZS SR) zavinili slovenskí lekári. Z textu to podľa mňa jasne vyplýva.

My – ich blízki sa dovolávame spravodlivosti na Slovensku po celé roky – a tento štát to netrápi. Azda máme my, matky detí mŕtvych v dôsledku chyby lekára, požiadať o filipínske občianstvo, aby si pán premiér všimol, že aj my chceme mať prístup ku spravodlivosti???!!

 

 

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9009489x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie