Založ si blog

Slová o svete 6. – Platené sexuálne služby. . .

 

V minulom týždni prebehla médiami správa o predaji sexuálnych služieb 15-ročného dievčaťa.

Takže dnes sa vyjadrím naostro. Ľudia „s modernými hodnotami“, nečítajte – myšlienky prezentované v tomto blogu vám môžu privodiť infarkt.

 

Stalo sa to v našom regióne…

Vlastne už v rožňavskom, ale dievčina pochádzala odtiaľto.

Je tu bieda, v tomto našom regióne – niekedy by som sa rozplakala, keď vidím niektoré tie starenky v obchodoch, alebo niektoré mamy s deťmi, ako ich ťahajú od regálov. Veľmi dôverne to poznám – kvalifikovane som pracovala, ale manžel opatroval nášho syna a mali sme ešte tri malé dcéry, naozaj som si musela premyslieť, čo kúpim a čo uvarím.

Maloletá dievčina má ročné dieťa.

 

15-ročné dievča s 1-ročným synom…

Nie je ani podľa mňa v poriadku, ak 15-ročné dievča má syna – zaujímalo by ma, či jej otec dieťaťa naň platí, aj či bol reálne potrestaný za sex s maloletou. Lebo mal by byť trestne stíhaný, a mal by na dieťa platiť.

Rovnako nie je podľa mňa v poriadku ani to, ak je mladá matka s dieťaťom odkázaná na pomoc nejakej cudzej ženy, či dvoch žien – jej matka ani jedna z nich zjavne nebola. Každú maloletú matku by bolo potrebné pravidelne a odborne sledovať, ako sa stará o dieťa – a či má vytvorené reálne podmienky, aby sa o dieťa postarala.

A už vôbec nie je podľa mňa v poriadku, že bola využívaná na sexuálne služby. A je jedno, či dobrovoľne, alebo pod nátlakom.

 

Bola to určite Rómka

– usúdia podaktorí diskutéri – a tam ihneď skončí akákoľvek ich ľútosť. Je to predsa jej problém, do akej kaše sa dostala. Prípadne kývnu plecom – no to sa dalo čakať, že si bude takto zarábať…

Nie som vyšetrovateľ a tak, či služby predávala sama, alebo konala pod nátlakom, pretože ich cez internet predávala tá druhá pani, ja teraz objektívne nerozhodnem. Verzia dievčaťa, že sa jej vyhrážala tá druhá pani vzatím dieťaťa, ak sex poskytovať nebude, mi však pripadá dôveryhodnejšia. Nasvedčuje tomu i skutočnosť, že s dieťaťom mladá mama ušla z toho domu preč. A keď som pozrela veci k prípadu ďalej, už píšu, že dotyčnú pani obvinili z kupliarstva.

 

Ale poďme k podstate príbehu…

A ešte raz varujem – „modernohodnotoví“ nečítajte.

Denne mávala tá maloletá dievčina (teraz už zrejme mladistvá) údajne 10 až 15 „klientov“.

Prvý aspekt je, že ísť za nejakou cudzou ženou na základe internetovej ponuky kvôli sexu a platiť za sex mi pripadá scestné. To skutočne máme takú hŕbu morálnych úbožiakov medzi sebou, ktorí sú schopní ísť na základe internetovej ponuky sexuálne zneužívať mladú matku?

Druhý aspekt je, že tí chlapi museli predsa vidieť, že to robí kvôli biede – plienky a jogurty vraj boli „plácou za sex“. Človek, ktorý zneužije niečiu chudobu, aby od neho získal nejakú službu, nielen sexuálnu, tzv. „výhodne“ – to rozhodne nie je človek, ktorého by som si vážila.

Tretí aspekt je, že kde nie je dopyt, nie je ponuka. Stíhať by mali podľa mňa rozhodne i tých, ktorí boli klientmi za spolupáchateľstvo – podobne ako pri úplatkoch. Keďže ponuky sa diali cez internet, dúfam, že policajti zaistili korešpondenciu „kupcov tejto služby“ a že ich pozvú na výsluchy.

Štvrtý aspekt je, že ľudia nemlčali. Som úprimne rada, že sa ľudia v dedine netvárili ako slepí a hluchí, ale vo veci konali a nahlásili to. Poviem otvorene – kebyže bývam v okolí tej „sexuálnoslužbovej akcie“, tak autá klientov s viditeľne zobrazenou ŠPZ-kou bez váhania nafotím a uverejním na sociálnych sieťach – však keď nerobia nič zlé, tak sa za to klienti hádam nehanbia…

Nebudem radšej rozvíjať ďalšie aspekty. Mne sa v skutočnosti ťažko uvažuje o tejto téme v rovine sexuálnej, lebo som demisexuál – predstava sexu bez citového vzťahu je pre mňa nepochopiteľná – taký sex pokladám za neplnohodnotný a ľudí praktizujúcich náhodné sexuálne známosti za ľudí bez sebaúcty. Nerozumiem skrátka týmto „moderným hodnotám“.

 

Záverom…

Nuž, dám predsa len otvorene môj názor – varovala som vás, „modernohodnotoví“, čítate na vlastné riziko. Som človek starých čias, tradičných hodnôt a ozajstných vzťahov.

Sex ako tovar, presexualizované reklamy, sexuálne služby? Myslím, že v nich je človek braný ako objekt – vytráca sa jedinečnosť – a pre mňa je práve jedinečnosť a nenahraditeľnosť základom pravého vzťahu. Vytráca sa podľa mňa tým kupčením so sexualitou aj čaro a hĺbka sexuálneho vzťahu – ako keď si kupujete fejky a tvárite sa, akí ste značkoví.

Keď už používame obchodnícke termíny, ako služby – som presvedčená, že sme v tomto smere zašli niekam do závozu, že by sme sa mali vrátiť od kvantity ku kvalite. A nie, nemyslím si, že ide dokopy schopnosť mať plnohodnotný, ozajstný vzťah a platenie si „sexuálnych služieb“…

 

Elena  13.8.2018

 

P.S:: K diskusii:  podľa mňa „moderné hodnoty“ pokladajú sexuálnu nebrzdenosť za bežnú súčasť života, rovnako aj sexuálne vzťahy bez citovej väzby. Ja to pokladám za patológiu spoločnosti, odklon od zdravých hodnôt.

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Bohuš Garbár

Súd poslal do väzenia Bohuša Garbára za vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

Komunisti oslávili 1. máj

V prípade minuloročného zjazdu KSS polícia zastavila trestné stíhanie

29.04.2024 13:15

Na zjazde mali byť vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale aj portrét Stalina.

Blinken

Blinken žiada vyššiu súčinnosť v oblasti obrany s krajinami Perzského zálivu

29.04.2024 13:10

Blinken chce svoju cestu po krajinách Blízkeho východu využiť aj na to, aby v tejto záležitosti vyvinul tlak na vedúcich predstaviteľov Izraela.

mestská polícia, obchodná, bratislava

VIDEO: Naháňačka ako z akčného filmu. Najprv sa pobil pred barom, potom utekal pred políciou

29.04.2024 13:03

Podozrivého spozorovali na Obchodnej ulici. Keď sa mu prihovorili, dal sa na útek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9015520x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie