Založ si blog

11×11 8. – Pán prezident Kiska, odstúpte. . .

Som naivná, lebo verím v ľudské dobro a čestnosť, ako dôležité hodnoty života. Snažím sa byť pravdivá voči sebe, aj voči iným. A chcem, aby sme sa všetci vzájomne správali čestne.

A tak dnešný blog píšem s výzvou prezidentovi v naivnej viere, že musí pochopiť potrebu hranice nečestnosti, ktorú dokážeme v tomto štáte zniesť. A že je naozaj, naozaj, naozaj dôležité, aby sme si mohli zachovať úctu ku funkcii prezidenta.

 

Som už taká…

Protiví sa mi, ak niekto ubližuje slabším – a kopem za bezbranných – za ľudí starých, postihnutých, bezmocných. Za lepší svet. Za dobro v nás. Som už taká, tvrdohlavo naivná – a taká chcem aj zostať. Nerobí mi problém sa k tomu priznať verejne.

Ale robí mi problém tváriť sa spokojne v krajine, v ktorej sa musím hanbiť za svojho prezidenta.

 

Pán prezident Kiska, odstúpte…

Je podľa mňa hanbou, ak prezident republiky, ktorý by mal byť pre občanov morálnym vzorom, je pre nich skôr odstrašujúcim príkladom. Ak je jeho meno denno-denne spomínané v kauzách, v ktorých by nechcel byť zapletený žiadny slušný človek. Ak sa odhaľuje celý rad ním poskytovaných zavádzajúcich a nepravdivých informácií, výhovoriek a aj vedomých klamstiev.

A napriek tomu ste Vy, pán prezident Kiska, nemali toľko morálnej sily, aby ste čestne odišli na začiatku toho všetkého, čo sa začalo z Vašej minulosti sypať – keď už ste nemali dostatok morálnej sily, aby ste také veci v minulosti nekonali.

Musím však verejne priznať, že jednu veľmi, veľmi pravdivú vec ste Vy osobne povedali nedávno – a bola medializovaná na aktuality.sk dňa 11.11.2018 v článku Kiska: Voľby ukázali, že ľudia chcú zmenu.

Máte pravdu, pán prezident Kiska, ľudia skutočne chcú zmenu – chcú zmenu prezidenta. Teraz, hneď.

Prosím, odstúpte.

 

Elena 21.12.2018

 

K diskusii:

Drahý Stoik, som rada, že si mi vysvetlil, že to ten zlý Fico chudáka Kisku nahovoril pred desiatimi či koľkými rokmi kšeftovať s pozemkami. Kto by len bol povedal, že Fico tak strategicky myslel dopredu, ako potopiť raz Kisku ako prezidenta…

Pripomína mi to tú neslávnu príhodu s bývalým prezidentom Havlom, keď ho novinári nafotili s vyzutými topánkami počas nejakého stretnutia. Ich odpoveď na jeho urazeneckú reakciu znela, – a“ak nechcete, aby o vás niečo písali a hovorili, tak to nerobte…“

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9014393x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie