Založ si blog

Očami dieťaťa 6. – Ako SaS k nešťastiu prišla. . .

 

Poviem pár slov o tom, ako SaS k nešťastiu prišla. A pouvažujeme spolu, kedy k nemu prišla…

 

SaS má aj šťastie…

Práve som sa vrátila z ciest v mierumilovnej nálade. S množstvom podnetov na uvažovanie, úsmevom a mojou novou hodvábnou šatkou zo sekáča. Ten sýtožltý odtieň na nej ma očaril. Vytešovala som sa ňou cestou v buse a rozosielala som nadšene  jej fotky na facebooku.

SaS má aj šťastie teda, lebo inak by môj blog bol o hodne tvrdší. A že by bolo o čom…

Draka zobudili vo mne mamy zo skupiny, ktoré ma zavalili správami, aby som sa ozvala ku komentáru, ktorý uverejnila pani poslankyňa za SaS Cigániková. A potom skutočnosť, že tá pani poslankyňa sa rozhodla môj príspevok zmazať. Tak som dala ešte jeden – obidva tu uvidíte.

 

No čo budem dlho vykladať, dám celý komentár pani poslankyne Cigánikovej, ktorý dnes uverejnila pred 2 hodinami na fb Janka Cigániková – Fungujúce zdravotníctvo.

Či a ako by bolo zdravotníctvo fungujúce pri jej nápadoch – ponechám na úvahu čitateľov…

 

Janka Cigániková – Fungujúce zdravotníctvo

2 h ·

BIČ NA ZDRAVOTNÍCKY PERSONÁL❓
Ministerstvo spravodlivosti zavádza zákon, ktorý definuje bielenie zdravotnej karty ako trestný čin. Podľa jeho vyjadrení je to reakcia na niekoľko podnetom od občanov, hlavne od rodičov, ktorým deti zomreli v zdravotníckych zariadeniach. Zároveň má tento krok viesť k tomu, aby sa so zdravotnými dátami zaobchádzalo zodpovednejšie. Samozrejme, ak by sa stala v zázname opodstatnená chyba, môže ju personál opraviť, ale transparentne. Od augusta teda lekárom alebo zdravotníkom, ktorí úmyselné zmenia, prepíšu alebo odstránia záznam v zdravotnej dokumentácii bude hroziť od 6 mesiacov až do 8 rokov väzenia.
Nešťastní rodičia neprišli o svoje deti preto, že im niekto chcel zámerne ublížiť, ale nasjkôr pre chyby spôsobené nevyhovujúcimi pracovnými podmienkami, vyhorením a únavou. Toto sa nijako nezlepší účinnosťou tohto zákona, skôr zhorší. Viac zavretých sestričiek nám nevráti stratené životy, ale môžeme sa snažiť vytvoriť zdravotníkom také podmienky, aby robili čo najmenej chýb a robili svoju prácu s nadšením. Výsledkom bude menej nešťastných rodín na oboch stranách – u zdravotníkov i pacientov. O toto sa snažme, aj keď je to ťažšia a zložitejšia cesta.

 

Pridala tam aj fotku, ako leží dolu hlavou, no poviem vám – aspoň tá bola symbolicky výstižná, lebo pri jej expertnom vedení podľa mňa by bolo dolu hlavou celé slovenské zdravotníctvo.

 

Moje komentáre k príspevku:

Pani Cigániková, vy sa nehanbíte takto verejne tárať? Nehanbíte sa bagatelizovať smrť našich detí?

A druhý:

Naše deti zomreli nie pre únavu lekárov, ale pre ich nezodpovedný a neodborný prístup. Vaše myšlienkové pochody sú pre mňa záhadou – aká únava vedie lekára, aby falšoval dokumentáciu? Pokladáte za normálne, aby nejaký zdravotník falšoval dokumentáciu a dokonca sa to snažíte ospravedlňovať verejne – pochopila som dobre tento Váš príspevok????!!

 

SaS k nešťastiu prišla…

Rozhorčené komentáre pod príspevkom sa objavili ihneď. Ako to výstižne napísala jedna z mamičiek, Dominika,

Dominika Sebinková Obranovat trestný čin usmrtenia je odvaha. Obranovat ľudí, ktorí niekoho zabili…Neviem… S vašimi názormi dúfam, že nikdy nebudete ministerkou zdravotníctva

Myslím, že SaS s hlasmi kohokoľvek z ľudí, ktorých blízki zomreli vinou zdravotníkov a našich príbuzných v žiadnom prípade nemusí rátať. Poviem vám, intenzívne uvažujem, či k nešťastiu prišla SaS len týmto komentárom, alebo či k nemu neprišla už dávnejšie, keď dostala nápad, že ich expertom na zdravotníctvo bude pani poslankyňa Cigániková.

 

Záverom…

Takto si váži zástupkyňa strany SaS ľudské životy, aj spravodlivosť.

Bagatelizuje poslankyňa nielen smrť našich detí, ale i trestný čin falšovania zdravotníckej dokumentácie.

K tomu už hádam niet čo dodať…

Ja si na rozdiel od Dominiky, ktorej komentár s jej súhlasom uverejňujem vyššie, nemyslím, že ide o odvahu – je to nehorázna drzosť, aby poslanec NR SR verejne obhajoval trestné činy.

Navrhneme v mene matiek Otvoreného listu premiérovi, aby ak poslanec obhajuje či bagatelizuje verejne trestný čin, bol zbavený mandátu.

 

 

Elena    29.7.2019

 

 

P.S.: Pani poslankyňa Cigániková po mojich komentároch zázračne prišla ku sebakorekcii, status zmazala. Ale my máme printskreeny, takže autorstvo nie je problém preukázať.

Ariadna 7. – 20 rokov s NATO. . .

06.05.2024

Dvadsiate výročie nášho vstupu do NATO podaktorí minulý mesiac oslavovali. Odvtedy už prešlo viac ako mesiac, no ja som doteraz uvažovala, čo to vlastne oslavovali. Na nič som neprišla, čo by bolo hodné oslavovania v tejto veci. Dvadsať rokov sme v tom spolku, a čo dobré urobil pre svet? No nič. Zato výčiny, za ktoré by sa od hanby kanálmi plaziť mali predstavitelia toho [...]

Ariadna 6. – Choď a dívaj sa. . .

05.05.2024

Ak mlčím, neznamená to, že nemám čo povedať. A už vôbec to neznamená, že veci nevidím, Dnes vám prezradím jednu z vecí, ktoré naozaj sledujem. Tá kopa medveďov. Sú všade, aj tam, kde nikdy neboli. Prečo ich je odrazu tak veľa, keď minulý rok ešte takto všade nepobiehali? A je ich vôbec veľa? Prečo pobiehajú? Akým spôsobom možno medvede dohnať k tomu, aby [...]

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,861
Celková čítanosť: 9035727x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív