Založ si blog

Plamenne 1. – Čo by mal Ústavný súd pozastaviť. . .

Ústavný súd by mal byť výkonný a nezávislý od politiky. Mal by postupovať tak, aby u občanov nevzbudzoval podozrenie z nekorektnosti a neobjektivity.  Je to ale skutočne u nás tak? Dajte si odpoveď na túto otázku sami – ja za mňa hovorím, že NIE.

Ústavný súd SR vyhovel žiadosti pani Čaputovej a pozastavil účinnosť 50-dňového moratória – dočkali sme sa správy v médiách

https://www.teraz.sk/najnovsie/prezidentka-vita-ze-us-pozastavil-u/436572-clanok.html.

K tomu mám dve pripomienky:

Tá prvá z nich je, že mne osobne sa to 50-dňové moratórium páčilo, lebo predvolebne sa rozbehne bezbrehé táranie a ohlupovanie ľudí. Nepotrebujem, aby ma ktosi inštruoval koho mám voliť, ja už svoj názor mám na uchádzačov o riadenie našej budúcnosti. Ani aby mi sľuboval ktosi kadečo, už verím len činom a žiadne prázdne slová ma o ničom nepresvedčia.

Tá druhá z nich je, že Ústavný súd by mal jednoznačne a dôsledne konať rovnako i čo sa týka podania pána Harabina –

https://dennikn.sk/minuta/1439292/

od apríla si doteraz nenašiel Ústavný súd SR čas na to, aby rozhodol v takej zásadnej veci. Pripomeňme si, že – ako uvádza článok na spomenutom linku –

Štefan Harabin podal na Ústavný súd sťažnosť aj po druhom kole prezidentských volieb. Vychádza pritom z rovnakých dôvodov ako po prvom kole. V podaní označil voľby za nezákonné a neústavné, navrhuje vyhlásiť ich za neplatné a opakovať ich.

Podľa Harabina Zuzana Čaputová ako víťazka volieb pri financovaní svojej volebnej kampane obišla zákon, a to aj v dôsledku kumulácie priamej podpory kandidáta Roberta Mistríka, ktorý pred voľbami odstúpil, a tretích strán.

Raz darmo, nemá moju úctu tá pani. Nemôžem sa o prezidentke vyjadrovať verejne urážlivo, aj keď to nie je nič osobné – ja si vo všeobecnosti nevážim ženy, nadväzujúce mimomanželské známosti počas trvania manželstva. Myslím, že o nás vždy vypovedá to, čo robíme – a že sa v každej životnej situácii dá postupovať čestne alebo nečestne. Naša voľba o nás hovorí veľa. Pre mňa je dôveryhodnosť dôležitou hodnotou, rovnako aj lojalita, záväzok  – ľudí, ktorí túto hodnotu svojim konaním porušujú, pokladám za nespoľahlivých pre rôzne životné situácie. A samozrejme viacero výhrad ohľadne jej zápočtov praxe a zamestnaní zaznelo, to tiež beriem v tých intenciách vyššie uvedeného – že sa mi moja skúsenosť o miere spoľahlivosti človeka vo vzťahu ku určitým znakom v jeho konaní plne potvrdzuje. Toľko k tomu.

Bez ohľadu na môj osobný názor o nej –  určite by ohľadne toho Harabinovho podania Ústavný súd  mal konať ,a do času svojho rozhodnutia by mal pozastaviť výkon funkcie prezidenta pani Čaputovej, lebo veď čo ak rozhodne v prospech námietky Harabina? Všetky jej rozhodnutia budú v takom prípade neplatné, aj jej podpisy zmlúv, aj všetko – no ten chaos čo by nastal si nechcem ani predstaviť. Naozaj je žiaduce, aby vo veci Ústavný súd SR rozhodnutie neodkladal.

 

Elena  19.12.2019

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,859
Celková čítanosť: 9030244x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie

Archív