Založ si blog

Hrejivo 10. – Štvrťstoročie. . .

Prezradím vám teraz ako môžeme ušetriť dve a pol miliardy (možno už aj viac ako tri) za jediný rok.

A poviem vám aj o jednej štvrťstoročnici, ktorou sa veru nemožno chváliť. Štvrťstoročie je doba, ktorá je úctyhodná – poviete si možno v duchu. V tejto chvíli vám poviem o 25 rokoch, ktoré sú obrovskou hanbou…

Ach, nie, počkajte, v niečom je tá štvrťstoročnica predsa len hodná úcty.  Tak dnes o jednej štvrťstoročnici – o obrovskej hanbe, aj o úcte. A o pani Anne zasa raz, pravdaže, aj o pani Anne, jej mužovi a našom súdnictve aj zdravotníctve.

 

Je to hanba, obrovská hanba…

Ak si kladiete otázku, ako v tomto štáte môžeme ušetriť za rok dve a pol miliardy (dnes už i cez tri miliardy to môžu byť), tak ja vám to teraz zopakujem – lebo už pred časom som to zverejnila v blogu DNES 103. – Viem ako účinne ušetriť v roku 2016 na Slovensku dve a pol miliardy alias Obete. 

Vtedy som napísala, že viem ako môžeme ušetriť tie veľké peniaze v priebehu jediného roka v tomto štáte – a teraz to poviem aj vám. Je to úplne jednoduché. Zrušme políciu, prokuratúru a súdy.

Aj som to zargumentovala v tom spomenutom blogu – nejdem sa tu opakovať.

Za tými slovami si stojím i dnes.

Sú podložené skúsenosťami nielen mojimi, ale aj ďalších rodičov detí mŕtvych vinou lekárov a ľudí, ktorým zomreli vinou lekárov partneri či rodičia.

Moje slová potvrdzuje aj článok o pani Anne, jej mužovi a jej zúfalom boji za spravodlivosť, ktorý trvá už viac ako štvrťstoročie, priniesol ho včera glob.sk

https://glob.zoznam.sk/anna-sa-sudi-s-dvomi-nemocnicami-uz-dlhych-25-rokov-jej-muza-zabila-zabudnuta-kanyla-v-tele/?

Keď som pred časom písala blog o pani Anne, niektorí ani neverili, že nejde o vymyslený príbeh. Ibaže je pravdivý – na Slovensku sa totiž dejú v súdnictve veci, ktoré ani Andersen nenapisal.

Na Slovensku majú totiž všemožné ľudské práva páchatelia trestných činov, ale ich obete nie. Veď načo aj? A kým páchateľ sa v tom lepšom prípade povaľuje vo väzení a skladáme sa mu na pohodlný život, v tom horšom prípade si žije spokojne doma akoby sa nič nestalo a spravodlivosť ho nedobieha – tak obeť nesie následky jeho činu a zápasí s nimi celoživotne.

Pani Anna po preukázanom pochybení, ktorým lekári zavinili smrť jej muža

 (hlavnou príčinou jeho smrti bolo prepichnutie srdca 17-cm kúskom hadičky, ktorú mu zabudli lekári v tele),

zostala sama s dvomi malými deťmi, z toho jedno bolo postihnuté, bez akejkoľvek pomoci spoločnosti na ceste za spravodlivosťou.

Môj postihnutý syn čakal 4 roky pri dverách, kedy príde ocko z práce… – povedala.

Jej celý príbeh nájdete v mojom spomenutom blogu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2019/05/14/draci-dych-8-pani-anna-a/

Štvrťstoročie za spravodlivosť bojuje – a  ešte stále ju nevybojovala.

Je zúfalou jubilantkou – tragickou vizitkou tejto spoločnosti, ktorá chráni práva páchateľov, a ich obete nie. Jej zdravotníctva aj súdnictva, kde sa domôcť spravodlivosti za smrť človeka a zničený život rodiny nemožno ani za štvrťstoročie.

Je mi z toho príbehu smutno – a aj zo všetkých príbehov, ktoré zažívame my, ktorým niekto blízky zomrel pre závažné pochybenie lekárov. Spomenula som si na to nedávno, keď v Ostrave došlo ku masakru v nemocnici. Jedna z prvých verzií motívu činu bola dokonca o možnej pomste páchateľa za smrť dieťaťa

https://www.extra.cz/spekulace-ohledne-vraha-v-ostrave-v-nemocnici-mu-pry-zabili-dite-tak-se-prisel-mstit.

A ja skutočne mám obavu, že pri postupoch štátu a jeho inštitúcií, ktorým sú vystavené obete pochybení lekárov, raz niektorá z nich vezme spravodlivosť do vlastných rúk a skončí to tragicky. Veď dokážete si predstaviť, že vám niekto zaviní smrť blízkeho, vy nesiete dôsledky toho činu na svoj život ťažko a bolestne po celé roky a viac ako štvrťstoročie sa neviete dovolať spravodlivosti?

Je to vabank, sprostý vabank tejto spoločnosti, správať sa nečestne voči ľuďom, ktorým nejakým spôsobom ublížila. A myslím, že skôr či neskôr naň spoločnosť doplatí.

Ak štát pripravuje návrh na odškodňovanie obetí očkovania, potom už dávno mal platiť aj zákon o spravodlivom odškodňovaní obetí pochybení lekárov.

Dokážete si čo len na chvíľu predstaviť, že by ste boli na mieste pani Anny? Alebo kohokoľvek ďalšieho z nás, obetí lekárskych pochybení, ktorí v tejto spoločnosti márne čakáme na spravodlivosť???!!!!!

 

 

Elena    18.12.2019

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 07:38

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9005153x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie