Založ si blog

Čo ti (ne)poviem 1. – Príbeh anjela. . .

Bol raz anjel. Sedel na rozpadajúcom sa múriku a pohojdával krídlami. Vietor mu rozfukoval vlasy.

Fúkal rany a tíšil bolesť raneným a chorým, utieral slzy smútiacim, hladil nežne krídlami po líci stratených a opustených. Po celé veky. Súcitil s ich bolesťou a rezonoval s ich utrpením, rád by bol ich bolesť a utrpenie navždy odvial. Nie, nepáčilo sa mu, že je na svete toľko zla, bolesti a utrpenia. Niečo nebolo v poriadku. Počul hlasy nespokojných anjelov, búriacich sa proti Bohu, každý z nich mal svoje dôvody i skryté motívy. Nepridal sa k nim, pretože nebojoval proti Bohu, ale proti zlu, bolesti a utrpeniu.

Rozhodol sa zbaviť svet zla, utrpenia a bolesti. Navždy. Nápad to bol ohromný, a fungoval. Zlo sa sypalo ako domček z kariet, mizla bolesť a utrpenie. Chvíľu, Boh to zastavil.

Zadíval sa na anjela a povedal: Dobrý pokus, či zlý pokus? Dobrý motív, či zlý motív? Hľadáš hranice dobra a zla, no sú? Postav sa k nim.

Anjel stál v rade padlých anjelov. Niektorí chceli moc, iní poznanie čo im nepatrilo, kadečo vírilo v ich motívoch. To nie je správne, že tu stojím, oni predsa chcú zlo, vírilo anjelovi hlavou, ja chcem zlo trestať.

Boh sa postavil pred padlých anjelov a vyhlásil s hnevom: Ale títo sa všetkému, čoho neznajú, rúhajú, a čomu prírodou, jako nerozumné zvieratá, rozumejú, práve v tom sa kazia (2Pt 2, 10).

Boh anjelov, ktorí zhrešili, zvrhol do tmavých priepastí podsvetia a dal ich strážiť až do súdu. (2Pt 2,4)

Nie všetkých.

Ponechal bez uväznenia Satana, lebo jeho úlohou je skúšať ľudí v rôznych životných situáciách – Ty jediný budeš slobodný, aby si mohol plniť svoju úlohu, povedal.

Potom pristúpil k anjelovi, stojacemu sa samom konci radu a povedal archanjelovi Michaelovi: Nie, počkaj, ani tento nepôjde do podsvetia. Chce porozumieť, a tak musí sám prejsť cestu k poznaniu.

Pozrel sa na anjela láskavo: Sú ako pramene bez vody a mračná hnané víchricou tí, ktorí opustili pravú cestu a zablúdili (2Pt 2,17). Zlo nesmieš zničiť, svet ho potrebuje. Zabudni, kto si a putuj životmi. Rozpomenieš sa, až keď pochopíš…

 

Ariadna 9. – Jeho matka mala radšej potratiť. ..

07.05.2024

To je môj návrh, samozrejme. Ale som si istá, že ho podporia davy u nás. Lebo dnes zasa bombový deň mali vo VUB-ke celoslovensky, a aj v základných školách piatich krajov. Tak už šiestich https://www.startitup.sk/aktualne-na-skolach-v-siestich-krajoch-slovenska-su-desiatky-policajtov-evakuuju-pre-bombovu-hrozbu/ Bombová hrozba bola skúmaná aj v Žiari nad Hronom, kde okrem banky [...]

Ariadna 8. – Chcete robiť starostu v Telgárte?

07.05.2024

Ako píše článok v linku https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/708836-zahadna-abdikacia-starostu-svoj-koniec-oznamil-v-liste-dovod-vraj-neuviedol/ starosta v Telgárte vraj záhadne abdikoval. No tak sa na to pozrime. Pravdu poviem – starosta Telgártu ma zaujal už pred časom pri reportáži, kedy vykladal ako dostali 6 stanov pre 102 ľudí, a tak sa v jednom stane tlačí 30 [...]

Ariadna 7. – 20 rokov s NATO. . .

06.05.2024

Dvadsiate výročie nášho vstupu do NATO podaktorí minulý mesiac oslavovali. Odvtedy už prešlo viac ako mesiac, no ja som doteraz uvažovala, čo to vlastne oslavovali. Na nič som neprišla, čo by bolo hodné oslavovania v tejto veci. Dvadsať rokov sme v tom spolku, a čo dobré urobil pre svet? No nič. Zato výčiny, za ktoré by sa od hanby kanálmi plaziť mali predstavitelia toho [...]

Peter Pellegrini a Ivan Korčok

Pellegrini vypočítal, že minul na kampaň menej ako Korčok, podľa TIS obaja minuli viac, ako priznali

07.05.2024 11:31

V prípade Pellegriniho Transparency odhaduje, že prekročil limit až o 250-tisíc eur, Korčok o 80-tisíc eur viac, ako umožňuje zákon.

Rusko, inaugurácia Vladimir Putin

Vladimir Putin pri okázalej slávnosti zložil prezidentský sľub

07.05.2024 11:20, aktualizované: 11:48

Putin pri okázalej inaugurácii v Kremli začne svoj piaty mandát na čele krajiny.

Adolf Hitler, bunker

V bývalom Hitlerovom bunkri v Poľsku našli ľudské pozostatky. Slúžil nacistom ako hlavný štáb

07.05.2024 11:09

Súdny lekár ich skúmal pod dozorom prokuratúry. Vyšetrovanie prerušili koncom marca pre nedostatok dôkazov o spáchaní trestného činu.

Fico a Ilham Alijev

Fico na výjazde v Azerbajdžane: V paláci vybavil alternatívu ruského plynu, prúdiť má cez Ukrajinu

07.05.2024 10:25, aktualizované: 11:50

Aktualizujeme Kým Maďarsko sa s Azerbajdžanom dohodlo na dovoze plynu cez južnú trasu plynovodov, Slovenská vláda rozbehla rokovania o tom, že pôjde cez Ukrajinu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,863
Celková čítanosť: 9037569x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie

Archív