Založ si blog

Čo ti (ne)poviem 2. – Prvý život anjela. . .

Bojové pokriky zneli krátko, po chvíli sa zovšadiaľ rozliehal krik ranených. Hromady mŕtvych tiel, krv všade dookola.

Na všetko to peklo sa dívala žena v belasých šatách. Pomáhala potom raneným, až do vyčerpania, po celé hodiny. Ticho, bezmocne plakala. Ako je možné, aby si ľudia takto navzájom ubližovali? Aby ktosi, kto mal toľko plánov do života, tu zrazu ležal mŕtvy len pre čiesi pochybné zámery? Len aby ktosi získal moc a peniaze – naozaj to stojí na život čo len jediného človeka? Nie je to správne a spravodlivé. Vojna nie je dobrá, žiadna vojna – treba skoncovať s tým zlom.

Otvorila včera bránu hradu, aby ľudia v hrade nezomreli od hladu. Aby tá hrozná vojna skončila. Aby zavládol pokoj a ľudia netrpeli. Ich pán bol krutovládca a pripravil o hrad svojho bratranca podvodom. A ten už dva mesiace obliehal hrad, chcel hrad získať späť. Áno, všetci vedeli, že je to správne, že hrad mu patrí. No tí, ktorí pána neposlúchli, skončili na nádvorí sťatí alebo obesení. Všetci si priali koniec boja, nemali potraviny, nevideli cieľ. Nemali za čo bojovať. Bolo to číre zlo, ten boj.
A tak zozbierala odvahu a otvorila hradnú bránu. Čakala, že dobro vkročí s „tými dobrými“. No i oni zabíjali, kruto a nemilosrdne zabíjali. Privlastňovali si veci, nivočili. A potom rozprávali, smiali sa, spokojne jedli medzi tou kopou mŕtvol.

Kde je dobro, Bože, volala žena v belasom zúfalo, ako sa môžeš dívať na všetko to utrpenie, ako sa len na toto všetko môžeš dívať? Ako môžeš toto všetko dopustiť? Čo to robíš? Kde je tu dobro, a prečo je na svete toľko zla? 

Nikto jej neodpovedal.

Stála vysoko na hradbách, vietor jej rozvieval vlasy. Odhrnula si prameň z tváre. Vykročila.

 

Elena   8.1.2020

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9021579x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie