Založ si blog

Nežne 4. – Hlas šamanov. . .

 

Ten najväčší premiér dnes zasiahol.

Lebo Pellegriniho ani Matoviča ľudia nebrali vážne, ich upozornenia, žiadosti, výzvy a prosby o zodpovedné správanie akoby nepočuli, liezli vonku kade-tade,A tak to vzal do rúk ten, kto to tu naozaj riadi – vysvetľovať a prosiť nemusí. Začalo husto snežiť v skorom ráne a vietor sa preháňal Prednou Horou divoko a bláznivo. Trhal vypratú bielizeň zo šnúr na balkóne a otváral dvere na bytovke svojim ostrým dychom takže nás donútil zamknúť ju. Dobrovoľne dnes nikto ani nos nevystrčil, a zrejme na viacerých miestach Slovenska to je tak. Aha, ako rýchlo možno doviesť ľudí ku disciplíne.

Vrátim sa na chvíľu k mojej úvahe z minulého blogu. Náročné životné situácie a straty nás vedú k rôznym reakciám. Rozbijú na kúsky našu prácne budovanú identitu a to, čomu sme dovtedy verili. V takej situácii stratíme pevnú pôdu pod nohami, všetky naše opory sú zrazu preč. Zárodky zúfalstva prenikajú všetkým – zblazneli sme sa my, alebo sa zbláznil svet okolo nás? Kadečoho sa chytáme, snažíme či nesnažíme sa urobiť krok – strach  v takej situácii je prirodzený, pretože svet je zrazu iný, my sme zrazu iní.  Niektorí preto hovoria o dôležitosti utrpenia  v našich životoch. Ja si nemyslím, že je niečo úžasné trpieť, zažívať bolesť v akejkoľvek podobe – zrejme nikto z nás by si ho v živote nezvolil dobrovoľne. No niekedy zrejme inej cesty niet, aby sme zmúdreli.  Zámer sveta nás posunie ako figúrky na šachovnici – a čaká, čo to s nami spravilo. Niekto z takej situácie vyjde ako troska, iný ako zrelší a pokornejší.

A tak je to aj v situácii, ktorú zažívame dnes. Niektorí vidia iba seba a idú kupovať laky a rúže, skúšať, postávať radoch,pľantať sa hore-dole. Neakceptujú realitu. Iný sa snaží svet rozžiariť svojou ;láskavosťou, dobrým slovom,pomáha iným.

Nádherná myšlienka sa dnes niesla na fb  – aby sme každý po skončení tohto pandemického utrpenia zasadili nikde strom. Nápad sa mi páči – podľa mňa by bolo fajn zrealizovať tento nápad, a možno zasadiť tie stromy i na jednom mieste-za pár rokov by tam vyrástol les vďačnosti. 

 

Prezradím vám ešte niečo – práve dnes šamani rozozvučali svoje bubny a srdcia, a budú každú sobotu v presne určenom čase bubnovať, spievať ikaro (to je jedinečná pieseň šamana, ktorú mu zosiela Zámer sveta! a  posielať svetlo spoločnému zámeru úzdravy sveta.

 

Elena 21.3.2020 

 

 

Fotky sú moje, pravdaže. 

 

Nám všetkým veľa pokoja, pokory a lásky prajem a Zemi uzdravenie.

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

SR Bratislava Rada Bezpečnostná Zasadnutie Mimoriadne BAX

Šutaj Eštok odmieta, že by štátne funkcie boli odmenou pre darcov Hlasu

02.05.2024 13:24

Šutaj Eštok nevidí problém v tom, aby funkciu zastával niekto, kto podporil Hlas, ak spĺňa kvalifikačné kritériá.

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

Macron: Keby Rusko prelomilo front, je možné vyslať na Ukrajinu vojakov

02.05.2024 13:01

Štáty NATO podľa neho najprv tiež vylučovali vyslanie tankov a lietadiel na Ukrajinu, neskôr ale zmenili názor.

Sýria, Maar an-Numán, nemocnica, lekári bez hraníc

Rusko zbombardovalo nemocnicu v Sýrii, obviňujú krajinu príbuzní obetí aj vyšetrovatelia OSN

02.05.2024 12:46

Vyšetrovatelia OSN Rusko niekoľkokrát obvinili z páchania vojnových zločinov v Sýrii.

Ján Mazák

Poslanci odvolali Majerníka a Mazáka z funkcií členov Súdnej rady SR

02.05.2024 12:38

Opozícia i odvolávaní členovia to namietali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,857
Celková čítanosť: 9022890x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív