Založ si blog

Dračia 9. -Keď koniec nie je koniec. . .

Hlúposť roka je nápad vlády s tými gastráčmi – poviem, že prečo.

A i ku korone a ďalším opatreniam sa vyjadrím.

 

Zamestnanci ako rukojemníci…

Gastráče viazať len na reštaurácie vláda zvažuje.

Nuž, pokladám to za nečestné voči zamestnancom – lebo zablokovali pracujúcim ľuďom ceny stravného na dva roky. Takže zamestnanci by čoraz viac doplácali na tie lístky a boli by pritom nútení stravu kupovať i keby neviem ako zdvihli reštaurácie ceny.

Nech dajú zamestnancom namiesto gastráčov peniaze – a každý ich uplatní ako uzná za vhodné – či na nákup potravín, alebo na nákup obedu. Tomu sa hovorí voľný trh – aby sa reštaurácie museli snažiť ľudí pritiahnuť.

 

A celkovo opatrenia vlády voči pracujúcim sú na úrovni mínus 1.

Nápad zrušiť pracovnú zdravotnú službu pre 1. a 2. pracovnú katergóriu v čase, kedy tu beží pandémia? Podľa mňa by bolo potrebné skôr prekvalifikovať rizikovosť niektorých profesií. Lebo nie je v poriadku, ak by ľudia mali pracovať v ohrození zdravia prenosnou chorobou, ktorou nepochybne korona je. To rozhodne nie je kategória 2.

A korona sa tu veru ešte nejaký čas zdrží, kopu bezpríznakových prenášačov zrejme máme.

 

Koniec pandémie – zložíme rúška, tešia sa naivne niektorí…

Majú dosť obmedzení, spojených s koronou a pripadá im, že sme len krôčik od úplnej normalizácie života.

Aj keď virológovia upozorňujú na druhú vlnu, a možno i ďalšie po nej, ktoré môžu priniesť kadečo, mnoho ľudí to nechce počuť. Pravdu poviem, som zrejme trpezlivejšia ako väčšina ľudí – lebo rúško ma bude ba mnohých miestach sprevádzať.

 

Niektorí ľudia si vždy nájdu dôvod nadávať na čosi…

Matovič nedostal ani sto dní – od začiatku niektorí na neho pokrikovali. Som si istá, že ani teraz rušené koronaopatrenia na tom nič nezmenia. Teraz nadávajú, že opatrenia zavádzal a trval na nich dlho, po objavení lokálnych ložísk nanovo či druhej vlny budú nadávať, že prečo tie opatrenia tak rýchlo skončil.

Samozrejme – tí, ktorí nadávali na ochranné opatrenia, budú teraz nadávať aj na ekonomické straty. A ekonomické straty nás veru zavalia – veď niektorí by i bez korony prepúšťali. Podaktorí podnikatelia aj ušlé zisky chcú vysúdiť. Nuž, solidarita mnohých jedincov tohto národa spočíva len v braní – keď mi dávajú, solidaritu chcem – horšie je to so stranou rovnice „dávam“.

Od 1. júna u nás otvoria materské i základné školy. Prekvapujúco pre deti, ktoré nezaostávajú – a ktorých rodičia pracujú – lebo pôvodné idey opisovali, ako hlavne tie zaostávajúce deti tam treba pritiahnuť, aby sa dobehli rozdiely. Teraz akosi deti zo SZP prostredia nikto nespomína, a tak som skutočne zvedavá, koľko ich do školy dobrovoľne pôjde.

Je otázne, ako dlho ostane situácia bez druhej vlny pandémie, či lokálnych nákaz. V Česku už nejakú škôlku i znovu zatvárajú. Tuším po týždni tam mali dve deti nakazené koronou.

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/ms-gagarinova-druhe-dite-nakazene-koronavirem.A200518_105045_praha-zpravy_rsr

Nie, ja tipujem, že koniec nie je koniec.

 

 

Elena 20.5.2020

 

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9014965x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie