Založ si blog

DNES 1. – Zbožňujem Divoký západ

Ak sa v tomto štáte stanete obeťou nejakej darebáčiny (a je úplne jedno, či Vám lekári usmrtia dieťa či iného Vám blízkeho človeka, resp. poškodia Vaše vlastné zdravie, či Vám spôsobia nejakú inú ujmu), pripravte sa na to, že na nastolenie spravodlivosti by ste v tomto štáte – aj v takom ideálnom prípade, že by nejakú spravodlivosť pre Vás naozaj nastoľoval – čakali poriadne dlho.

V naivnej viere podáte podnet na prešetrenie veci príslušnej štátnej inštitúcii. Napríklad Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a polícii, ako som to spravila ja.

A potom čakáte.

Lehoty na riešenie takej veci, akou je podozrenie na usmrtenie dieťaťa, sú z pohľadu rodiča nehorázne dlhé. Vypracovávanie znaleckých posudkov môže byť nekonečný príbeh, veď nie ste jediný, komu v tomto štáte – ako napríklad v mojom prípade zdravotníci – spôsobili nejakú ujmu.

Čas sa vlečie, Vy trpíte – 90-dňová lehota Úradu pre dohľad na zdravotnou starostlivosťou Vám pripadá ako zlý sen, a to ešte neviete, že znalci môžu lehoty na vypracovanie posudku v podstate bez problémov predlžovať a predlžovať. A že policajné vyšetrovanie sa naplno rozbehne až po získaní úplnej pitevnej správy a naštudovaní potrebnej problematiky k tomu. Možno.

Čas sa vlečie, Vy trpíte – znášate so svojou rodinou všetky následky situácie nie Vami ani Vašou rodinou zavinenej. Napriek tomu práve Vy a nie páchateľ nesiete dlhodobo jej následky.

Čas sa vlečie, Vy trpíte – ale všetko to utrpenie a jeho dôsledky by ste mali mlčky znášať, veď predsa nemôžete byť taký bezohľadný, aby ste porušovali ľudské práva páchateľov. Čo na tom, že oni tie Vaše porušili, veď Vy predsa nie ste páchateľ, ale obeť, tak musíte brať ohľad na ich práva.

Čas sa vlečie, Vy trpíte – súdne riešenie veci vzhľadom na časový horizont a spôsob riešenia na slovenských súdoch by dopredu vzdal aj autor vedecko-fantastických románov, veriaci v spravodlivú spoločnosť, ktorá bude údajne raz nastolená. Roky blúdenia na súdne konania,
pretkané spomienkami na záhadné choroby postihujúce páchateľa či jeho obhajcov práve v termínoch blízkych pojednávaniu, či iné podivné „tanečky“ umožnené (ne)vydarenou legislatívou, Vám nepochybne odhalia dômyselnosť slovenského súdneho systému, ktorý dôsledne dbá na ľudské práva páchateľov obvykle tým spôsobom, že na ich odsúdenie nikdy nedôjde.

Ak by nedopatrením k vyhláseniu nejakého rozsudku predsa len konečne došlo, vždy je možnosť odvolávania sa, čo pre páchateľov, zocelených rokmi neprevzatia zodpovednosti za spôsobený čin, je príležitosťou na nový „taneček v štýle ako na Slovensku nastoliť spravodlivosť“.

Raz, napokon, ak dožijete a bez ujmy na zdraví telesnom aj duševnom prežijete cestu za spravodlivosťou na Slovensku, páchateľov odsúdia.

Fakt, skutočne sa vraj aj to môže stať.

O spravodlivých trestoch nabudúce.

 

I love you, the Wild West.

 

Predná Hora, 5.5.2014

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, vyhlásilo Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9003786x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie