Založ si blog

DNES 101. – Len taká malá základnička. . .

Sme klamaní a zavádzaní vládou. Terajší premiér Fico nám – občanom sľúbil verejne, že tu žiadnu vojenskú základňu NATO mať nebudeme. Ešte v januári 2015 označovala  v médiách americká diplomatka pre európske záležitosti  Victoria Nulandová to, čo chcú u nás budovať, ako „novú veliacu základňu“. A teraz nám  Fico tvrdí, že to, čo sa tu ide budovať, je len „logistické centrum“. Podľa môjho názoru už tým svoj sľub evidentne porušil. Zasvätení občas blesknú sociálnymi sieťami, že čo sa rozčuľujeme, už aj tak tu kadečo vybudované máme…

A tak – analyzujme.

 

  1. Čo všetko tu chcú „naši spojenci“ budovať?

Minister Glváč podľa medializovaných údajov v septembri 2014 po newportskej konferencii tvrdil, že Slovensko plánuje na svojom území vybudovať logistickú základňu pre potreby NATO – údajne v Poprade. Prisľúbil to prezident Kiska a svojim rodákom tak dal skutočne krásny darček. Verím, že po tom oznámení si mnohí Popradčania priali, aby sa bol narodil radšej v Arktíde. Koniec – koncov, aj to ocenili, ihneď sa občania zaktivizovali a podpisovali petíciu. Prezident sa ich snažil utešiť, že by šlo „len o uskladnenie munície“ – ale ďakujem pekne za takú útechu.  Po ničom inom slovenskí občania netúžia ako mať neďaleko barákov, kde žijú so svojimi deťmi, sklad americkej munície. A prečo by ho aj mali mať – veď Amerika je rozľahlá krajina, nech si svoju muníciu skladujú doma. Potom to nejako utíchlo.

Ibaže koncom leta sa objavila v médiách informácia, že už nepôjde len o sklady, ale Američania nás chcú obšťastniť aj veliteľským strediskom. V minulom týždni sa to oficiálne mediálne potvrdilo. Údajne chcú vyjsť v ústrety tým krajinám východnej Európy, ktoré sa obávajú veľmocenských chúťok Ruska.

Milí spoluobčania – čo k tomu dodať? Ak sa medzi vami nájde niekto, komu nedá spávať predstava, že sa nám Putin a ruské vojská jedného tichého rána vylodia pri Bratislave, alebo nebodaj preniknú až Váhom „do srdca Slovenska“, neváhajte a ihneď nadviažte spojenie – pravdaže nie s hlavným veliteľstvom NATO, ale s najbližším psychiatrom.

 

  1. Ako nám „naši spojenci“ môžu pomôcť?

Skutočne nevidím žiadny dôvod na to, aby nám Američania a NATO akokoľvek pomáhali.  Za prvé – žiadnu pomoc od nich my nepotrebujeme.

Za druhé – každý, komu sa pribrali pomáhať, dopadol zle, určite horšie ako pred ich pomocou. Stačí sa pozrieť na všetky tie krajiny, kam svoju „pomoc“ doteraz orientovali. A svojou vojenskou prítomnosťou by „amíci“ nielenže nepomohli našej krajine, ale práve naopak – zvýšili by jej vojenské ohrozenie. Veď v prípade vojenského konfliktu by bolo terčom útoku práve veliace stredisko – nie je tak?

Zas aby som Američanom nekrivdila – ak sa pozriem na ostatných „spojencov“ , tiež to nie je žiadna výhra. Práve včerajší článok z Pravdy pod názvom Britské médiá: Piloti môžu zostreliť ruské stíhačky. Moskva žiada vysvetlenie jasne svedčí, že ani Angličania nie sú na tom ktovieako s logickou úvahou a účinnosťou prípadnej pomoci. V spomenutom článku nás oboznámili, že majú „lietadlá Tornado, vybavené vyspelými raketami vzduch-vzduch krátkeho doletu Asraam – nadzvukovou zbraňou, ktorá môže zostreliť lietadlo zo vzduchu. Každá z týchto rakiet stojí 200 000 libier“.

Týmito zbraňami pre boj vzduch-vzduch sú vyzbrojení preto, že chcú vo svojej misii nad Irakom zasahovať pozemné ciele IS. Na ciele Islamského štátu britské kráľovské letectvo zhodilo už viac ako 250 bômb v Iraku. Pritom samotný minister obrany Michael Fallon uviedol, že vláda sa bude snažiť presvedčiť parlament, aby rozšíril možnosť vojenského zásahu aj na Sýriu – pretože podľa neho je nelogické útočiť na bojovníkov IS v Iraku a nie v Sýrii. Nuž, povedal to on sám a nie ja, ale môžem len súhlasiť – radosť mať takých nelogicky útočiacich spojencov, nie?!!! Potom môžete naozaj každú chvíľu čakať, že vám omylom zbombardujú nejakú nemocnicu.

 

  1. A v čom je problém?

Britské médiá hlásajú, že britskí piloti môžu zostreliť nad Irakom ruské stíhačky. Moskva teraz preto oprávnene žiada vysvetlenie tohto podivuhodného nápadu.

Pamätníci – ľudia znalí veci v diskusiách uvádzajú, že už v bojoch Britov s Argentínou o Falklandy v roku 1982 bol úspech britského vojenstva žiarivý – keby sa do vojny neboli zapojili USA (špionážne lietadlá, satelity, AWACS a iné), dnes by už bola britská flotila kompletne na dne mora. A to pritom Argentínčania ani nie sú Rusi, však (tí sú výzbrojou a silou predsa len niekde inde ako Argentína)?!

Zaujíma ma tiež, či aj „naši spojenci“ – podobne ako to spravili Rusi – požiadali pred bombardovaním súhlas od vlády v krajinách, kam idú poskytovať pomoc bombardovaním?  Lebo veď podľa mňa je to vojnový zločin – len tak vyletieť niekomu nad hlavu a mírnix-dírnix bombardovať bez povolenia a platného mandátu platnej vlády dotknutej krajiny – a to ešte navyše chcieť bombardovať úplne iné ciele, ako tie, ktoré reálne bombardujú (prečo prepánajána tí „naši spojenci“ bombardujú Irak namiesto Sýrie – pripomínam, že samotný britský minister obrany to označil ako nelogické konanie z ich strany!).

 

  1. A čo k téme „len taká malá základnička“ záverom?

Ľudia, vážne túžime po tom, aby sa nám nad hlavami premávali lietadlá Tornado, vybavené raketami – nadzvukovými zbraňami vzduch-vzduch? Alebo ďalšie ešte horšie príšernosti? A naozaj chceme, aby nám tu plánovali „v len takej malej základničke“ akési veľmi rýchle operácie? O aké operácie by šlo? Len totálny slaboduch by uveril, že ich plánovanie mieria na Rusko realisticky a účinne ochranne pre nás – prihliadnuc k reálnej sile ruskej armády???!! Ešte šťastie, že to ich plánovanie nepotrebujeme. Pri takomto ich plánovaní by sme totiž boli na rane rýchlej a účinnej odvety práve my. Ďakujem pekne za takú „pomoc“ – nech pre nás vonkoncom nič neplánujú.

Skôr by som sa však pri hľadaní zmyslu takéhoto „plánovania“ stotožnila s úvahou z článku Americké jezinky strkajú prsty na Slovensko a do Maďarska, že plánovanou rýchlou reakciou by sa dali obsadiť kľúčové miesta, politické centrá a rozhodujúca infraštruktúra.

Napríklad v prípade „nedemokratickej voľby“ vo voľbách, ktoré sú pred nami?

 

P.S:: Spomínate si z detstva, ako to bolo v rozprávke s tými jezinkami? Len prstíček do vášho domčeka strčíme – a už sa nás nezbavíte…

 

Elena K. I.    12.10.2015, Predná Hora

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9003434x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie