Založ si blog

DNES 102. – Zdravotné sestry, bdite! alias Bude mať Fico 40% volebných hlasov ? ? ?

Zdravotné sestry – máte teraz jedinečnú šancu – vaše vedenie vôbec nenašlo doteraz odvahu podať podnet ohľadne ústavnosti platov lekárov, nespravila to ani žiadna z vás. Ktovie prečo – veď to bol jediný možný krok správnym smerom. A tak som vám opäť raz nezištne pomohla – podvečer 14.10.2015, hneď po skončení ďalšieho súdneho pojednávania za môjho syna, zabitého neschopnou lekárkou pred rokom a pol v revúckej nemocnici.

 

Ja osobne som generálneho prokurátora SR písomne požiadala, aby na Ústavný súd dal návrh na preskúmanie súladu legislatívy o platoch lekárov s Ústavou SR. Teraz už len bdite, sestry – a veľmi pozorne sledujte či generálny prokurátor pre vás spravodlivo požiada, aby sa Ústavný súd vo veci vyjadril.

Aby to nemohlo trvať až do „po voľbách uvidíme“, žiadam ho zároveň o pozastavenie účinnosti legislatívy, riešiacej navyšovanie platov lekárov (ide o dve novelizácie zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti) až do doby, kým Ústavný súd vo veci nerozhodne.

 

Mám vďaka celoštátnemu vyšetrovaniu neplatičov odvodov Sociálnej poisťovni (na základe môjho podnetu vo veci neštátnych nemocníc – dlhujúcich odvody SP) dostatok dôkazov, potvrdzujúcich neústavnosť postupuštátu pri trojetapovom zvyšovaní lekárskych platov – zdravotníckym zariadeniam nebolo poskytnuté finančné krytie na takéto zvyšovanie platov. A nemocnice im pritom platy museli zvyšovať, hoci nemali peniaze na zaplatenie povinných odvodov štátu už v predošlom období. Zároveň týmto postupom štátu preto uberali z financií, určených na zdravotnú starostlivosť – a tým poškodzovali aj pacientov, ktorí si za zdravotnú starostlivosť v tomto štáte platia.

Je podivuhodné, že do takéhoto mechanizmu vmontoval štát i súkromné zariadenia – a neponechal to na „ruku trhu“.

 

Takže, sestry – táto moja občianska iniciatíva vo váš prospech má 2 základné aspekty:

  • určite máte istotu, že si nehrejem politickú polievočku – ja som už pri vytvorení Charty 2012 verejne prehlásila, že do politiky nikdy nechcem ísť a máte preto záruku, že zmeny v spoločnosti k lepšiemu iniciujem bez snahy dostať sa politicky ku korytu (na rozdiel od mnohých, ktorí zrazu pred voľbami chcú pre nás všetkých lepšie zajtrajšky – samozrejme len ak zvolíme práve ich),
  • určite máte istotu, že budem pokračovať – chliev, na ktorý sa slovenské zdravotníctvo (aj ďalšie oblasti života tejto spoločnosti) zmenili, je nutné vyčistiť – a je najvyšší čas to spraviť. V mene syna budem viesť tento boj.

Týmto krokom pomáham „de facto“ všetkým zdravotníckym pracovníkom – okrem lekárov zdravotníckych zariadení, pravdaže. Iste, nájdu sa medzi nimi aj slušní lekári, ktorým by som i ja tie zvýšené platy dopriala (hoci aj neústavne) – ale zas až tak veľa ich nie je. Ostatní doktori môžu „ďakovné listy“ zasielať lekárke, ktorá zabila svojou neschopnosťou a nezodpovednosťou môjho syna. Bordelu v tejto spoločnosti je viac ako dosť  – a nebyť tej osoby a jej činu, zamerala by som sa prioritne určite na iné oblasti.

 

Bude mať Fico 40% volebných hlasov???

Bude mať generálny prokurátor SR odvahu podať podnet Ústavnému súdu, aby sa vo veci spravodlivo vyjadril? A bude mať Fico dosť odvahy ho odvolať, ak generálny prokurátor odmietne podnet na Ústavný súd podať?

Alebo sa vám pokúsia zalepiť oči a ústa pred voľbami, sestričky?

Milé zdravotné sestry, svoj osud máte len vo svojich rukách. Sledujte ako záleží terajšej vláde na vás – ktoré ste sa správali slušne, nevydierali a „pre prachy“ bezprecedentne neohrozovali zdravie a životy svojich pacientov. Ako záleží terajšej vláde na spravodlivosti v zdravotníctve a na spravodlivosti v spoločnosti celkovo. Prosím, zodpovedne rozmýšľajte, kým v nadchádzajúcich voľbách vhodíte do urny volebný lístok.

 

A čo my všetci?Toto nie je len boj sestier a ostatných zdravotníkov o svoje platy.

Ľudia, návrh generálneho prokurátora Ústavnému súdu ohľadne ústavnosti platov lekárov je dôležitý pre nás všetkých. Nie, nezvýši nám platy.Ale uvažujte – azda chcete, aby sme žili my a naše deti v spoločnosti nespravodlivo realizujúcej neústavné rozhodnutia pre vyvolených?

 

Alea acta est – Kocky sú hodené.

Podnet som podala. A generálny prokurátor sa s ním teraz musí vysporiadať. Ak pod akoukoľvek zámienkou podanie na Ústavný súd nezrealizuje, potom táto vláda aj justícia vedome podporuje neústavnosť.

 

 

Elena K. I.   Predná Hora, 16.10.2015

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9021356x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie