Založ si blog

Odčítanie času 6. – Ako spoznáme anjelov. . .

No teda – len v predminulom článku som písala o tom, že anjeli niekedy môžu neprilietať k nám, ale sedieť na vrátnici.

A predstavte si – oni môžu sedieť aj v herni.

Neveríte? No skutočne.

 

V spomenutom článku Odčítanie času 4. na blogu som popísala moju cestu do Blavy.  Po skončení podujatia,  na ktoré som tam šla – skončili sme až podvečer po piatej – som sa vracala domov sobotňajším večerným spojom z Blavy a  „na polcestu“(do BB) som dorazila 5 minút pred polnocou.

 

Polcesta ma privítala počasím určite chladnejším, ako by som si na nočné postávanie hodinu a pol na zastávke priala. Čo už  – zvládla som to minule, vydržím.

 

Vytiahla som bublifuk a chvíľu som vypúšťala prúd dúhových bublín pre môjho syna, no chladný vzduch bublinky zrážal k zemi. Navyše na mňa doľahla únava z internátneho 0104 nočného sanitkovania, kde som noc predtým zvládla pospať hodinu a pol – a tak som si predstavovala, ako by som sa schúlila do klbiečka, v teplúčku, ako mačiatko a spokojne by som si priadla.  Ach, prešlo len 10 minút.

 

Ibaže – predstavte si – anjeli opäť zapracovali.

Zrazu stál pri mne mladý muž, ktorý ma prišiel zachrániť. Ocitla som sa na základe pozvania na mieste, kde bolo teplo a ticho. Musela som síce po celý čas stáť, lebo keby som si sadla, určite by som od vyčerpania zaspala, no  strávila som hodinu a pol  čakania na nočný spoj do Revúcej v teple – rozhovorom s dvomi milými mladými ľuďmi.

Pár hodín revúckej „čakačky“ na ďalší spoj už bolo v pohode, strávila som ich v teple písaním, aby som nezaspala posediačky. A v nedeľu ráno o pol deviatej som konečne sprevádzaná mojimi dvomi staršími dcérami dokráčala domov „na kopec“.

 

Čo sa týka spoznávania anjelov – môžem vám  s určitosťou povedať, že nemusia mať krídla. Ani na sebe dlhé biele rúcho, či akýkoľvek biely odev. Ani svätožiaru. Taký anjel môže mať dokonca v ruke cigaretu a fajčiť, fajčiť, fajčiť   – aj keď neznášam cigaretový dym- to nie je to podstatné.

 

Pretože to, čo je naozaj dôležité, je skutočnosť, že anjel je milý a láskavý, nezištne pomáhajúci. Kiež by takých anjelov bolo medzi nami čo najviac.

 

A keďže sa hovorí, že do tretice všetko dobré – kladiete si spolu so mnou už teraz otázku, akého anjela mi „polcesta“  pošle do cesty nabudúce, keď tam niekedy zasa zájdem?

No uvidíme…

 

Elena K. Ištvánová  Predná Hora, 5.4.2016

 

 

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8939239x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie