Založ si blog

Ariana 3. – Humor život sfarební. ..

 

Hm, hm – čo je to za tému? Fúha, keby ste vedeli, aká som unavená z dnešného skoro celodenného písania, plne by ste to chápali. Potrebujem teraz niečo ľahké a oddychové, žiadnu filozofickú úvahu. Smiechu, radosti a humoru v živote nikdy nie je dosť, však?

A možno dme aj nejakú radostnú knihu…

 

Humor a smiech…

Humor  a smiech je v živote dôležitý, nielen pre jeho liečivé, pre telo i dušu ozdravné účinky – o ktorých hovoria odborníci, pôsobia aj fyziologicky, zmierňujú podľa nich stres a bolesť. Ale i preto, že s humorom sa životom kráča lepšie. Že ak sa dokážeme smiať, svet je radostnejší a naša cesta životom.

Zmysel pre humor je cenená a cenná hodnota v živote, patrí podľa psychológov medzi 10 najvýznamnejších hodnôt v budovaní láskyplných vzťahov (sú tam také hodnoty ako udržovanie kontaktu, náklonnosť, súcit, čestnosť, spoľahlivosť, priaznivé prijatie, trpezlivosť, … na tie ostatné si už teraz neviem spomenúť, fakt ma zmáha únava).

Pomocou humoru a smiechu veľmi rýchlo spoznáme, či si s niekým dokážeme porozumieť – pretože zladiť sa dokážeme len s človekom, s ktorým máme podobný druh humoru. Ak sa s niekým dokážete smiať spoločne úprimne pri prvom stretnutí, ked no spoznáte, tak je to signál, že ste kompatibilní. A samozrejme, ak s niekým žijeme a nedokážeme sa spoločne úprimne smiať, je to i o vnútornej nedôvere.

Ja mám rada ľudí so zmyslom pre humor, ale inteligentný, jemný, nie zlomyseľný, len taký „jemne lehtající“, a už vôbec nemám rada vulgárny humor, sexuálne narážky, či dvojzmyselné vtipy..

Humor sa mi spája s optimistickým pohľadom na svet, aj so šťastím. Pretože ak sme šťastní, dokážeme viac nasávať humor a sme usmievavejší. Nestotožňujem sa ale s filozofiou „vždy s úsmevom“, „buď najlepšou verziou seba“ a podobne silenými stratégiami.

 

Ak humorná kniha, tak dnes jedna moja srdcovka…

Viete, mám knihu, ktorú som si požičiavala z knižnice každý rok pred vianočnými sviatkami a počas nich som ju čítavala znovu a znovu. Potom pred tromi či štyrmi rokmi z knižnice zmizla a ja som si zohnala svoju vlastnú. Volá sa Robin Druhý a jeho rodina a napísala ju Zdena Frýbová, Ak túto knihu nepoznáte, rýchlo sa s ňou zoznámte. Je to príbeh o skutočne svojráznej rodine, ja som sa do nej dokázala vždy úplne pohrúžiť. Je úžasná,  ocitnete sa pri nej úplne mimo priestoru a času. Hrdinovia knihy žili svoj bežný ľudský život vo veľkej vile, obklopení hromadou psov – jeden z nich je hlavným hrdinom názvu knihy Robin Druhý, s dvomi úžasnými dievčatami Aninkou a Karinkou, starou tetou Hanou a kopou lásky a humoru, a pravdaže aj kadejakých malérov, ktoré im vstupujú do cesty… Fakt je to kniha do nepohody, ak ste sa pri čítaní nikdy nesmiali nahlas, tak pri tejto knihe sa budete.

 

Záverom

Hru na jednu otázku? No tak dobre. Uff, čo mi prvé príde na um? Fúha, neviem, prečo mi napadla táto hlúposť, možno pre tú záplavu pseudovešteckých tabuliek, ktorými ma zaplavujú v posledných dňoch moji facebookoví priatelia…. Ale dám, nebudem vám klamať. Takže –  nikdy neverte vešticiam. Mne kedysi dávno veštica predpovedala, že moja pravá láska bude v znamení Kozorožca, že sa budeme dokonale dopĺňať a že budeme spolu celoživotne šťastní. Ach, hej, vzala  som si Kozorožca. Nuž, škoda vyhodených peňazí (za tú vešticu, myslím)…

 

Elena K. Ištvánová    Predná Hora,  21.11.2016

 

 

 

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9302107x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív