Založ si blog

Akoby 4. – Včerajší teroristický útok a náš dnešok. ..

 

Ďalší útok migrantov. Tento raz vo Francúzsku. Hej, zvykneme si? Prečítame si správy o teroristickom útoku, kývneme plecom a ideme ďalej? Do akých čias?

Takže dnes v mojom blogu pár ostrých slov na túto tému.

 

Migranti ako prínos…

Keď minulý rok výstižne Jan Keller (profesor je moc a moc múdry muž, jeho knihy sa oplatí prečítať a pouvažovať o nich)  povedal, že migranti nebudú pre nás v Európe prínosom, rýchlo ho onálepkovali (ako zakaždým, keď hovorí svoje analýzy a postrehy o spoločnosti, nespravodlivosti, biede v nej).

Jeho argumentom bolo, že ekonomicky prínosom nebudú, pretože rozhodne nezaplnia miesta, ktoré trh vyžaduje. Poukazoval na ich nevzdelanosť, chýbajúcu technickú aj remeselnú zručnosť, a tým aj neuplatniteľnosť v súčasnej európskej spoločnosti.

Nie, všetci migranti nie sú nevzdelaní. Ibaže veľká časť áno – ako ukazujú skúsenosti z Nemecka, rovnako potvrdzujú výskumy i ich následnú dlhodobú závislosť na sociálnych dávkach. U nás na Slovensku máme teraz cca štvrť milióna údajne nezamestnateľných ľudí z dôvodu, že majú nízke vzdelanie a chýbajú im pracovné návyky. Myslím si, že to je silný argument na to, aby sme radšej pracovali s touto skupinou ľudí, znižovali ju a podporovali ich v pracovných návykoch, než aby sme ju ešte zväčšovali o nezamestnateľných migrantov.

 

Migranti ako riziko…

O teroristických útokoch vieme z médií čo – to. Ja teraz veľa uvažujem o smrti a hlboko súcitím aj s obeťami teroristov, preto túto tému nebudem otvárať. Nie, nemôžem.

Ale dám jedno – nie, všetci migranti nie sú zlí a nie sú teroristi, ibaže my nevieme, aké percento z nich je.  Strážiť a monitorovať všetkých nie je reálne, len preverenie už doteraz prijatých by podľa expertov trvalo viac ako 7 rokov. Som proti tomu, aby sme im pomáhali na úkor smrti ľudí u nás.

 

Migrantom treba pomáhať…

Nijako im však nepomôžeme tým, že ich pustíme do Európy. Nenútime ich žiť „európsky“, aby sa tu začali cítiť ako doma. Zjavne sú potom deprimovaní z toho, že „ich prirodzenú túžbu vytvoriť si tu islamský štát“ odmietame.

Pravdou je, že bol absurdný nápad prijímať migrantov bez snahy o prispôsobenie ich hodnôt tunajším. V prírode je to tak, že neposadím tigra medzi ovce v snahe „začleniť ho do ich spoločnosti“. Príroda má svoj prirodzený poriadok a riadi sa ním. A my by sme tiež mali. Hodnotovo úplne odlišná filozofia a životný štýl, ktoré budujú v súčasnosti už obrovské moslimské kultúry v niektorých európskych štátoch, k žiadnemu spriatelenému spolunažívaniu nepovedú. Toto nie je o tom, či máme radi vanilkovú alebo malinovú zmrzlinu, ale o nezlučiteľnosti zásadných životných hodnôt.

 

Ako ďalej?

Keller hovoril už minulý rok aj o potrebe urýchlene vystúpiť z EÚ, čo zdôvodnil tým, že v niektorých veľkých krajinách Európy sú moslimské komunity už natoľko obrovské, že postupne môžu preberať moc a nastavovať moslimské pravidlá, aj právo šaría. Ak budeme s nimi v jednom spolku, bude to mať neblahý dopad i na nás.

Chýba nám ekonomická, politická aj vojenská samostatnosť. Európa dneška spoločne nemôže zotrvať, pretože namiesto ochrany vlastnej budúcnosti, hraníc, ráznych krokov na odsun všetkých migrantov akceptuje túto hru na ich záchranu. A dokonca sa snaží trestať tých, ktorí túto hru odmietajú.

Migrantom nedokážeme pomôcť tým, že ich prijmeme, ak hľadajú normálny život, túto spoločnosť im hodnotovo nevyhovuje a meniť sa podľa ich predstáv nechce. Nepomôžeme im ani tým, že im budeme v migračných táboroch rozdávať deky a polievku. Jediné riešenie je ich odsun späť, s podporou v ich vlasti, aby sa tam  utvorili bezpečné podmienky.

Česko bude podľa vyhlásenia ministra vnútra ČR radšej platiť trestné sankcie (tuším že šlo o 250 tisíc eur za jedného migranta), než by prijalo akéhokoľvek ďalšieho migranta, ako uviedol článok v Pravde 17. 4. 2017. Prijali 12 z povinných 1600.

 

Záverom…

Ach, ja zvedavá… Nože, pán premiér Fico, prezraďte národu, prečo Európska únia sa sankciami vyhráža len Poľsku a Maďarsku za neochotu prijímať migrantov, a nie aj nám?

Tak čo, drahí naivní voliči, ešte vám to nedošlo?

 

Elena K. Ištvánová   Predná Hora, 21.4.2017

                                                                                                                                    

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9006073x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie