Založ si blog

001 6. – Neznámy hrdina. ..

Ďakujem, neznámy hrdina „insider“ za Tvoju odvahu – ďakujem úprimne za nás všetkých.

Komu a za čo takto verejne ďakujem – o tom porozprávam v dnešnom blogu.

A samozrejme pohovoríme i o košiari, pre koho je určený a pre koho nie, aby to vedeli v Komore ortopedických technikov. Hej, zrejme cítite tie dračie plamene, však? No veď jasné, som drak – a nie pre nič – za nič.

 

O čom, o tom…

Prezradím úvodom, že tento môj blog nadväzuje na  tretí blog tejto jedenástky 001 3. – Sieť špiny, v ktorom som písala o nehoráznej rozkrádačke v zdravotníctve v oblasti protetických pomôcok pre pacientov.

Sieť špiny, ako sa ukazuje (podrobný článok o tom priniesol minulotýždňový  časopis Plus  7 dní), je naozaj rozsiahla – a spája podaktorých majiteľov protetických firiem a lekárov v špinavej spolupráci ako naryžovať na úkor poistných odvodov.

Šéf komory ortopedických technikov podľa spomenutého článku rozoslal následne ďalší mail (o prvom jeho podivuhodnom maili som písala v 001 3. – Sieť špiny) s poďakovaním „ovečke, ktorá ušla z košiara“.

 

Nuž, ja k tomu len toľko…  

Milí naši bezzábranoví okrádači, nože, rozhliadnite sa lepšie, alebo začnite jesť viacej mrkvy – zlatíčka, vy nie ste v košiari, ale v chlieve…

Košiar obvykle chráni bezbranné ovce pred vlkom, rozhodne nie je zariadením na zhlukovanie pažravých vlkov, aby ste boli v obraze všetci, ktorí ste bez hanby ryžovali z našich zdravotných odvodov.

Takže vy nie ste v žiadnom košiari – lebo vy nie ste ovce, vy ste len obyčajní pahltní a nenásytní vlci. Pre mňa ste všetci, ktorí takto ryžujete – len obyčajné špiny bez morálnych zábran (napísala by som svine, keď už spomínam chliev, ale bola by to urážka svíň) – nehanbíte sa priživovať na úkor chorých ľudí.

Biznis je biznis – na Slovensku ho možno realizovať akokoľvek a s čímkoľvek, pre podaktorých ľudí bez morálky a charakteru. Ťažko uveriť, že by ryžovisko chceli zastaviť, len trochu počkať, zmeniť spôsob, znenápadniť. Aj autorka článku – teda nie ja, ale redaktorka a autorka článku v spomenutom časopise pani Žitná Lučaiová) dostala „dobre mienené varovanie“…

 

Práve v tomto čase…

Práve v tomto čase uzavreli dohody o vine a treste tí, ktorí bez hanby ryžovali na onkologických liekoch.

Nie, neprekvapuje ma, že tento štát umožňuje zločincom unikať spravodlivým dôsledkom svojho konania – rozhodne nemožno čakať, že by takým lumpom dal spravodlivý trest slovenský súdny systém, a rozhodne nemožno čakať ani, že by sa k nejakým výkonom rozhýbal samotný minister zdravotníctva (ten by mal rozhodne dohliadnuť, aby sa títo ľudia už nikdy – naozaj nikdy a nikde – nemohli zamestnať v zdravotníctve).

Je to hanba, takáto „spravodlivosť“.

 

Záverom…

Nie, nedošlo by sa na špinavosti, keby nebolo jedného statočného. Som úprimne rada, že sa našiel niekto, kto je natoľko hlboko čestný, že sa nedokáže špinavostiam len ticho prizerať.

Ďakujem, neznámy hrdina „insider“ za Tvoju odvahu – ďakujem úprimne za nás všetkých.

 

 

Elena  23.8.2017, Predná Hora

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9004626x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie