Založ si blog

Slová o svete 1. – Prečo zomrela Willie Dille?

 

Willie Dille zomrela včera. O tom, kto bola – a aký bol dôvod jej smrti – je dnešný blog – pretože naše médiá o nej mlčia. Ktovie prečo…

Písala som v dvoch blogoch tohto týždňa o problémoch spolužitia s migrantmi, v tomto treťom, dnešnom, je konkrétny výsledok pochybných snáh integrovať neintegrovateľné.

 

Smrť Willie Dille…

Bola to 53-ročná politička, odvážna žena prezentujúca kritické názory na pribúdajúce davy migrantov v Európe. Matka deti, žila spokojne bežný rodinný život. Do minulého roka, kedy ju znásilnila skupina migrantov – s vyhrážkami, aby o tom čine mlčala.

Nenahlásila tento brutálny čin a jeho páchateľov. Nedokázala však navždy mlčať a nedokázala s tým ani žiť. Priznala tiež, že jej nedávno hrozili podrezaním krku s tým, že ju nechajú vykrvácať – a mala aj obavu o život svojich detí. Zverejnila video, v ktorom všetky tieto skutočnosti otvorene pomenovala.

Dva dni po uverejnení videa zomrela. Údajne spáchala samovraždu.

 

Islam a európska kultúra…

Každé náboženstvo, ktoré hlása nerovnosť ženy a ktorého hodnoty sú so súčasným európskym životným štýlom v príkrom rozpore, by malo byť v Európe zakázané.

Superkorektné správanie voči migrantom a podporovanie ich pôvodných zvykov a tradícií sa nestretáva s obdobnou toleranciou z ich strany voči kultúre a zvyklostiam obyvateľov krajín, do ktorých prišli pred vojnou a biedou „zachraňovať svoje holé životy“. Odmietajú sa prispôsobiť životu krajiny, ktorá ich prichýlila. Ak niekto chce chodiť v burkách, zahaľovať si tvár a prekáža mu kultúra a zákony krajiny, do ktorej prišiel žiadať o láskavosť a pomoc – nech sa vráti do svojej vlasti, tam môže pre mňa za mňa nosiť na hlave i cedidlo na cestoviny.

 

Názory, ktoré treba podľa platnej legislatívy stíhať…

Solidarita s páchateľmi vždy berie šancu ďalším ich obetiam.

Keď som nedávno písala o prípade Havran kontra Kuffa, nevedela som o pánovi Havranovi nič, pozrela som sa preto trochu na to, čo mediálne vyprodukoval. Objavila som jeho vyhlásenie o tom, že teroristické útoky sú prejavom životaschopnosti „kozmopolitnej kultúry“ – pokladám to za schvaľovanie terorizmu a za krajnú neúctu ku obetiam teroristických útokov. V právnom štáte by také vyhlásenia podľa mňa mali byť trestne stíhané, respektíve ich autor psychiatricky liečený.

Hranice našej pomoci migrantom by mali byť jasné a nezneužiteľné – pomáhať niekomu na úkor ohrozenia seba a svojich blízkych nie je solidarita, ale patológia.

 

No čo na to dodať?

Skutočne chceme mať v Európe muslimské či akékoľvek iné kriminálnické gangy, „no go“ zóny  a teroristické útoky?

Skutočne chceme pracovať do čoraz neskoršieho veku a solidárne živiť ustavične pribúdajúce početné rodiny nevzdelaných a nepracujúcich ekonomických migrantov, ktorí si sem prídu „zvyšovať životnú úroveň“?

A skutočne európske štáty nedokážu spraviť poriadok s migráciou?

 

Záverom…

Keby sme neprijímali bezhlavo migrantov, mohla dnes Willie Dille žiť.

A hej, aj všetky tie obete teroristických útokov.

 

 

Elena   11.8.2018

 

P.S:: K diskusii – banda kriminálnikov svojim konaním dohnala tú ženu k samovražde. Vy sa tu doberáte ako malé deti – a úplne vám uniká podstata.

A málokedy odpovedám na hlúposti, ale tento raz áno – Ringel, nemáte predstavu, čo je to psychicky trpieť, deň za dňom, hodinu za hodinou si priať byť radšej mŕtvy, preklínať každý svoj nádych.  Zažila som ten pocit i ja – keď lekárka zavinila smrť môjho jediného syna. Bol to najdôležitejší človek môjho života, zaspával mi na pleci – a zrazu tu nebol. Buďte rád, že také krajné zúfalstvo nepoznáte.

Nie, nezabila by som kriminálnikov, ktorí tú ženu znásilnili a dohnali k smrti – len by som ich zavrela v jednej miestnosti, aby sa mohli spolu modliť k svojmu bohu.  A už nikdy by som ju neotvorila…

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná, odpovedá Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 17:25

Podľa šéfa Smeru je podozrivé, že najcitlivejšie veci pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20, aktualizované: 18:00

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9001557x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie