Založ si blog

Svet plný zázrakov 3. – S(Z)obrané spisy Mariána Kočnera. . .

Analýz okolo Mariána Kočnera a jeho vzťahu ku objednávke vraždy Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny sa vynára neúrekom.

Pichnem do toho, čo je hodné si všimnúť a uvažovať o tom.

 

Poznal priveľa známych ľudí…

Pohyboval sa predsa medzi nimi a oni sa poznajú všetci navzájom, povedal by si naivný čitateľ. Ale podľa mňa u Kočnera nešlo ani zďaleka len o náhodné stretnutia. Bol to veľký zberateľ – hlavne špiny na kadekoho, pochybujete o tom, že má peknú zbierku? Niekoľkokrát sme sa mohli presvedčiť, že v tomto smere sa nerozpakuje. Mohol by vydať Sobrané spisy Mariána Kočnera. Ak sa z nich medzičasom nestali Zobrané spisy.pravdaže…

Jeho vedomosti môžu byť rozsiahle. A opakujem, na jeho mieste by som sa o ne veľmi rýchlo podelila s vyšetrovateľmi a národom, teda hlavne s národom – lebo potom riziko možného predčasného úmrtia nepohodlného svedka prudko klesá. Nepotreboval vraždiť – presnejšie, bol by hlúpy,keby to robil – lebo jeho bohaté vedomosti z neho síce nerobili polyhistora – ale beztrestnosť na jeho vcelku malej zločineckej úrovni by na ich podklade mal zaručenú. To by jeho kamoši uhrali.

Nepravdepodobnosť teórie „Kočner – objednávateľom“ je podľa mňa zrejmá aj zo skutočnosti, ktorú médiá signalizujú najnovšie – o pripravovanom pokuse o vraždu prokurátora Šufliarskeho. Chlapík zjavne patrí do kategórie – „strihnem si rolu ôsmeho statočného“.a na rozdiel od podaktorých ďalších nie je „náš človek“. Dôvod, prečo medializovali vyšetrovatelia túto skutočnosť, je jediný – páchateľ dostal echo, že sa spieva a že nie je zďaleka v takom bezpečí, ako si myslel.

A my indíciu, že je pán skutočný páchateľ tupejší, ako si myslel, lebo zavraždiť v takom krátkom časovom odstupe od smrti Kuciaka a jeho partnerky Martiny ešte aj zástupcu generálneho prokurátora je hlúpy nápad. Pri neutíchajúcom záujme zahraničných médií a inštitúcií o prípad to platí dvojnásobne. Koledoval si tým  – za predpokladu, že ide o pravdu a nie o krycí manéver polície – o pekný malér, lebo takým činom by upútal pozornosť sveta na dianie u nás, čo teda určite nepotreboval. Svedčí o tom, že niekomu naozaj horí pod zadkom – a rozhodne to nie sú noviny so starými vydanými článkami od Jána Kuciaka.

 

Nuž, zaplietol sa pán páchateľ s partiou na pohľadanie…

Vyplávalo tam kadečo na povrch – od bordelu, ktorý vládne pri prijímaní adeptov na špeciálne výcviky a v rámci práce polície (to ani nevedia, že im pracovník chodí na špeciálny výcvik???), cez bordel, ktorý sa spája vyšetrovaním prípadu vraždy a postupu zainteresovaných v úvode šetrenia, až po bordel, ktorý je prepojený s našimi politickými predstaviteľmi a ich morálkou (ale predsa jedna dobrá správa – osamelé mamičky, ktoré v tomto sociálnom štáte nezvládate postarať sa o dieťa, prihláste sa – pán Boris Kollár vám nepochybne poskytne nejakú tú tisícku…).

 

Hodno si všimnúť aj analýzu súdneho znalca – psychológa Kešického. 

v článku https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/sudny-znalec-psycholog-kocnerovej-povahe-toto-je-hlavny-dovod-jeho-skratu?utm_source=hp-centrum&utm_medium=box-spravy&utm_campaign=hp990

Teda nie žeby dal nejakú ohromujúcu charakteristiku Kočnera, však ho ani nevyšetroval – ale za múdre a hodné pozornosti pokladám jeho slová o potrebe opojenia a strate kritickosti. To sú slová poučné a varovné pre nás všetkých.

Opojenie alkoholom, drogami, mocou, peniazmi a láskou vedie k strate súdnosti. Zásadnou vlastnosťou vedúcou k zlyhaniu kritickosti je potreba opojenia. Odpor k všednému životu spojený s bežnými starosťami je nahradený iluzórnym svetom večného opojenia, bez ohľadu na to, čím sa človek opája.

Je to tak – práve odpor ku každodennosti je podľa mňa zjavným signálom, že človek má problém nielen so svetom, ale hlavne sám so sebou. To sú tí hľadači „večne nových úžasných zážitkov“, „výnimočnosti“ – ľudská zrelosť sa podľa mňa spája so schopnosťou zakotviť v realite všedného dňa a cítiť sa ňou obohacovaný.

 

Záverom…

No tak dobre. Ešte niečo prezradím.

Keď som pred časom písala môj názor na základe konštelácie o páchateľovi, spomenula som veľkého chlapíka, ktorý máva svojim klobúkom so suverénnym úsmevom. Nie, ak sa dívate pozorne, Kočnera by ste ako veľkého chlapíka asi nepopísali, však?

A aj to som spomenula, že pravý objednávateľ – páchateľ nebude potrestaný svetskou mocou. Moc by som sa na jeho mieste ale nevytešovala –  to, že niekto nie je potrestaný svetskou mocou, môže znamenať nielen beztrestnosť a bohorovnosť. Možno sa len skôr ako nás dostihne svetská moc stretneme so sudcom, ktorý je oveľa spravodlivejší ako svetské súdy…

 

Elena    5.10.2018

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986292x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie