Založ si blog

Výkop 1. – Zázrak zmiznutia spisu na istom slovenskom súde. . .

Dnes vám poviem pár slov o spise v prípade Technopol Servis, ktorý zázračne zmizol z istého slovenského súdu…

Ako zázrak je obvykle popisovaná situácia, ktorá nie je jednoducho vysvetliteľná. Je spôsobená nadprirodzenou silou a je mimoriadna. Nuž, ako zázrak som pôvodne chcela označiť zmiznutie veľkej časti spisu prípadu Technopol Servis zo stráženej budovy súdu, podľa medializovaných informácií siahajúceho až ku Kočnerovi.

Z definície zázraku na ňu sedí nepochybne to,

  • že nie je jednoducho vysvetliteľná. Veď uznajte, ako možno vysvetliť, že zo štátnej inštitúcie, ktorá ma chrániť právo a poriadok v štáte, zmizne dôležitý spis – takže namiesto ochranou poriadku takú inštitúciu možno prepojiť skôr s bordelom.
  • aj to, že je spôsobená nadprirodzenou silou – mohol by azda spraviť nejaký človek? Hm, hm, sotva, však – veď ktorý človek disponujúci zdravým rozumom, pracujúci na súde, by sa pokúsil kradnúť spis a vystaviť sa riziku straty práce aj slobody? Musel by mať sakramentské dôvody – sakramentský balík peňazí vo vrecku, alebo možno veľkú záložku u firmy, predávajúcej informácie o špinavostiach všetkého druhu (t. j. bol by vydierateľný) – o tom, že takýto predaj v slovenských končinách beží som spomenula nedávno v mojom blogu o Paľovi Rýpalovi – http://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2018/10/09/svet-plny-zazrakov-7-je-suis-palo-rypal/. Nuž, tak.

Obávam sa ale, či sedí aj tá časť definície, že ide o situáciu mimoriadnu. Lebo povedzme si otvorene – lumpov na Slovensku jesto dosť – a kebyže každý z nich sa začne riadiť postupom „ukradni si svoj spis“, tak by na súde bolo skutočne dostatok času na prejednávanie tých pár zdrapov, ktoré by tam zostali.

 

Konečne sú tu…

Zmizol dôležitý spis zo súdu.

Výstižne popísal situáciu v článku denníka SME právnik z právnickej kancelárie, zastupujúcej podľa médií skutočných vlastníkov Technopol Servis okolo podnikateľa Páveka:

Je neuveriteľné, že zo spisu o veci, v ktorej došlo k zjavne nezákonnému rozhodnutiu, kde došlo k výmene sudcu z dôvodu zaujatosti a kde je problém s postupom súdu, ktorý prešetrovalo aj ministerstvo spravodlivosti, odrazu zmizne tristo strán.“

No ako si to vysvetliť? Pochopte, toto nemožno zvaliť na Putina, ani na Kotlebu – tak už len mimozemšťania nám zostávajú.

Už je to tak. Prišli.

 

Kto, ak nie mimozemšťania…

Nuž, bol by to problém. Ak nie Oni, museli by sme si položiť otázku, či sú nielen na súde Bratislava I., ale na slovenských súdoch celkovo v bezpečí akékoľvek spisy – či sa z nich nemôžu stratiť dôkazy, alebo byť povkladané falošné materiály. Veď ktovie, kde končí drzosť niektorých indivíduí, ktoré si zo spravodlivosti spravili v tomto štáte trhací kalendár.

Krásny článoček, ktorý môžeme prepojiť s touto témou, napísal Jan Majer v Psychologii dnes pod názvom Proč to tady vedou psychopati, https://psychologie.cz/proc-tady-vedou-psychopati/. Kvalitu svojho života podľa neho vyhodnocujú mocou a veľkosťou majetku. Sú schopní klamať a manipulovať, aby dosiahli svoje, derú sa nahor akýmikoľvek prostriedkami. Akýkoľvek dobrý čin, ktorý „musia spraviť“, opakovaným omieľaním „dobre predajú“. Prevalcujú bez zábran ľudí si svedomím, ktorí nevykročia za hranice etických noriem.

Je to ľahké, podľa mňa takto konať v spoločnosti ako je naša – v ktorej sa za správnu vec dokáže postaviť tak málo ľudí. V ktorej ľudia namiesto ochoty dospelo a ľudsky statočne vysloviť svoj vlastný názor sa schovávajú za názor väčšiny a nie sú schopní ani na sociálnych sieťach  písať pod vlastným menom.

Vyššie som spomenula môj blog o Paľovi Rýpalovi – naniesla som v ňom otázku predaja špinavých informácií. Je čas pomenovať všetkých „predavačov“ aj „kupcov“. Pretože práve toto kupčenie so špinou vytvára priestor na manipulovanie mocou v štáte, aj bežnými ľuďmi a ich životmi zo strany psychopatov bez morálnych zábran.

Je čas im strhnúť masku, je čas ich potrestať.

 

Záverom…

Ach, radšej by som tu mala tých mimozemšťanov, hoci aj dve hlavy a osem chápadiel by mali – ako podaktorých „slovenských podnikateľov a celebrity“.

 

Elena   26.10.2018

 

K diskusii: Deltoid – kompót je len jeden, slovenské súdnictvo a ukradnutý spis. Len v ovocí naň máme priveľa červíkov.

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8983445x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Kategórie