Založ si blog

Výkop 2. – Popradský sudca mal odvahu povedať to, čo si myslí veľa občanov. ..

Moju úctu má popradský sudca, ktorý našiel ľudskú odvahu povedať včera pánovi Kiskovi i mediálne svoj názor. Možno to zneužijú v súdnom spore právnici pána terajšieho prezidenta Kisku a budú ťahať spor ďalej. Možno sudcu disciplinárne potrestajú – ale ten pán sudca má moju úctu, že hoci si bol toho všetkého vedomý, povedal svoj nebojácne názor.

Nuž, povieme si k tomu pár slov teraz.

 

Strihnime si referendum…

Sudca povedal podľa mňa pravdu. Aj ja si myslím, že pán Kiska na poste slovenského prezidenta nemá čo hľadať – a že jeho osoba je zneuctením tejto funkcie. Je to hanba, morálna hanba – všetky tie kauzy s ním spojené. A druhá veľká hanba je, že nemá toľko morálnej sily a čestnosti, aby odišiel sám a dobrovoľne.

Spravme referendum o tom, či chceme, aby pán Kiska zostal slovenským prezidentom do ukončenia funkčného obdobia, alebo by mal ihneď odstúpiť. Dokonca to nebude ani drahé, ak promptne natlačíme referendové hárky a budú sa rozdávať popri voľbe starostu či primátora. Môžeme tak rýchlo vidieť, aký je hlas ľudu a jeho vôľa v tejto veci.

 

Psychologické výskumy sa nemýlia

Uvádzajú, že pocit hanby za prekročenie morálnych hraníc u človeka nie je vrodený. A mnohí ho nezískajú ani počas života, zjavne.

Nie, nejdem tu teraz opakovať známe kauzy daňové, nebankovkové a dokonca aj ku pozemkovaniu sa vyjadrím len otázkou – „naozaj by ste konali tak ako pán Kiska, ak by ste zistili, že ste kúpili pozemok za lacno v dobrej viere – a on ho už ktosi iný vlastní“? Myslím, že každý slušný človek by ten pozemok pôvodnému majiteľovi ihneď vrátil, a ešte by sa mu aj ospravedlnil. Alebo sa mýlim?

Ale, pravdaže, existuje celý rad ďalších, verejnosti nie tak známych vecí, ktoré je hodno si povedať vo vzťahu ku nášmu pánovi terajšiemu prezidentoviviacero z tých záležitostí pospomínal na necenzurovane.net článok Neuveriteľný príbeh Andreja Kisku. Píše o tom, ako pán Kiska obchodoval so zlatom, napríklad. Aj o kupovaní bývalých kasární v Poprade za 1,5 milióna eur, kde chcel pán Kiska rodinné domy stavať. A zoznam firiem pána Kisku tam tiež prehľadne nahodili. Kadečo tam nájdete, nejdem to tu prepisovať.

Teraz sme oslavovali výročie vzniku Československa, a v súvislosti s tým sa nám vynárajú osobnosti prezidentov z histórie. Každý z nich sa spája s niečím konkrétnym, čím zanechal stopu v našej histórii. Neviem, čo symbolizuje pán Kiska ako prezident vám, ja si ho uchovám v spojitosti s rozbehom šialeného zbrojenia na Slovensku, plytvaním peňazí naň – hoci by sme ich potrebovali na mnohé pre náš život podstatnejšie veci. Rozbiehať preteky v zbrojení a posilňovať riziko vzniku vojenského konfliktu na území Európy, to veru nie je čin, za ktorý treba človeku stavať sochy.

 

Záverom…

Nežiada sa mi ani ďalej v tej úvahe pokračovať – je to hanba, morálna hanba – všetky tie veci s ním spojené.

A nielen jeho hanba je to, ale aj naša – ľudia, dokedy sa budeme mlčky prizerať tejto komédii „o dobrom anjelovi“? Naozaj nemáme žiadne morálne hranice?

 

Elena   26.10.2018

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Pravdu na stôl 9. – No konečne niekto pravdu povedal. . .

26.03.2024

Tie davy ľudí, ktorí sa cítia ako nebinárni, lustre, psíky, oni a ono a ktovieako ešte – odkiaľ sa tu len nabrali? Túto otázku som si kládla opakovane, lebo veď homosexuálne orientovaní ľudia žili i v minulosti medzi nami, ale ľudia cítiaci sa ako oni, či ono, či ako luster – to mi pripadalo ako nóvum. Vyvíja sa nejako pohlavná identita v čase a mení sa? [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,841
Celková čítanosť: 8936831x
Priemerná čítanosť článkov: 3146x

Kategórie