Založ si blog

Nuž 9. – Pán premiér, klamú Vás. . .

Nuž, nepatrí sa klamať komukoľvek, rozhodne by sme to nemali robiť. Ale klamať premiérovi – a ešte k tomu aj občanom – tak to je veľmi, veľmi, veľmi škaredé.

Poviem o tom nejaké to slovo v tejto chvíli.

 

Prezradím vám niečo teraz – píšem Globálny pakt…

Nie, nepľujte po mne – vysvetlím vám to. Mám dovolenku – dlhúúúúú… A tak som sa popri písacích povinnostiach, dopisovaní tých mojich kníh a zopár ďalších plánoch rozhodla konečne dať dokopy i zopár skúseností a rád, ktoré by som zanechala deťom ako generačný odkaz.

A keďže nás pán stáleešteminister Lajčák v článku Harabín rozobral Lajčákové tvrdenia z 25.11.2018 nás poučil, že Globálny pakt je súbor dobrých skúseností a rád, ktorý je právne nezáväzný, tak som sa v tom úplne našla. No veď vravím – Globálny pakt práve píšem.

 

Kto čo nepochopil…

Pán stáleešteminister Lajčák Globálny pakt pokladá za začiatok debaty ku téme migrácie a v tom článku sa pýta, že „ak nám zakážu sa zúčastniť v Marrakéši, ako budeme tú debatu formovať ďalej“?

Drahý pán minister, nezaťažujte si tým hlavu, my sme debatu ku téme migrácie na Slovensku už definitívne uzavreli – nechceme tu žiadnych migrantov.

A Vy do Marrakéša vôbec nechoďte – neviem, čo ste robili pri zlátavaní toho paktu, na čom ste sa podľa vlastného prehlásenia podieľali –

  • či ste to celé Vy sám nepochopili,
  • alebo teraz premiéra klamete úmyselne, pardon, diplomaticky povedané – poskytujete mu informácie nie celkom v súlade so skutočnosťou…

Nuž, tak, ak to len nechápete – vysvetlenie veci podáva vyššie spomenutý článok https://www.hlavnespravy.sk/harabin-rozobral-lajcakove-tvrdenia/1590080

presnejšie JUDr. Harabín v ňom. Hovorí, že Marrakéš nie je určený na to, aby sa tam 193 krajín (alebo koľko ich vlastne zostalo podpisuchtivých) posadilo a pripomienkovali jednotlivé odseky. Tam žiadna diskusia už nemôže byť – JUDr. Harabín vysvetľuje, že toto je deklarácia bez možností výhrad (a poviem vám, ten chlap má pravdu, ako vždy).

Koniec – koncov – čo by ste chceli v Marrakéši presadzovať? To, že parlament, vláda a národ odmietajú migráciu na Slovensko a nechcú s ňou mať nič spoločné? Alebo nejakú vlastnú víziu, ktorej by sa mal celý národ prispôsobiť?

JUDr. Harabín v tom článku detailne pomenoval konkrétne výhrady, hovorí až o možnosti žaloby za vlastizradu. Podotýka, že Všeobecná deklarácia ľudských opráv bola v roku 1948 prijatá len ako deklarácia – a na jej podklade vznikol celý rad aj pre nás záväzných dokumentov.

Pán premiér, ste zjavne klamaný – v Marrakéši nemáme čo robiť. Jediné primerané vyjadrenie nášho názoru je nie pobiehať po Marrakéši, nech už by tam šiel ktokoľvek – ale jasne a oficiálne odstúpiť od podpisu toho paktu, ako to robia aj ďalšie krajiny, ktoré nechcú žiadne záväzky ohľadne  príjímania migrantov – a tie už hádam vedia, čo a ako robia..

 

Záverom…

Prezradím vám, ešte že som ten spomenutý článok s Harabínovou analýzou čítala doma a nie niekde v buse – smiala som sa pri jeho čítaní nahlas – mám skutočne rada Harabínov zmysel pre humor.

Viete čo vyhlásil na Lajčákov argument, že migrácia bola, je a bude – a musíme preto prijať Globálny pakt, aby sme ju  organizovali?

Harabín odpovedal, že „aj  prostitúcia tu bola, je a bude, ale to neznamená, že by sme ju teraz mali začať organizovať…“

Nuž, čo na to dodať?

Poviem vám, ak Harabín vyhrá prezidentské voľby, verím jeho slovám, že by podaktorým bolo v tomto štáte poriadne horúco a že by dokázal v tomto štáte účinne veľa vecí dať na správnu mieru.

 

 

 

Elena    26.11.2018

Téééda 3. – Zverejnite kreténa, Bystričania. . .

13.06.2024

Bystričania z okolia Bellusovej ulice na Uhliskách, ktorí máte kamery vonkajšie niekde v okolí štrkového parkoviska – urobte, prosím, dobrý skutok. Pozrite včerajší záznam vašich kamier – aby sme spoločnými silami odhalili úchyláka. Pozrite si detaily príbehu, ktorý sa na fb stránkach pomáhajúcim zvieratkám v núdzi objavil Ked uz clovek nevie kam s [...]

Naozaj 2. – Iba šanca. . .

12.06.2024

Z úbočí stúpali oblaky pary a posledný lúč slnka nebo rozžiaril do ružovkasto oranžových odleskov. Oblohou plával oblačný snehobiely drak. Dívala som sa na neho šťastne a, zhlboka som dýchala voňavý vzduch včerajšieho podvečera. Som doma, som doma, opakovala som si. Iba šanca to bola – povedal Zámer sveta mäkko. Na štyri dni ma odpratal do nemocnice. [...]

Téééda 2. – Fico zasa raz opozíciu sklamal. . .

06.06.2024

Veru, Ficov prejav po atentáte – to bolo obrovské sklamanie. Pre opozíciu teda. Vlastne ani nie tak jeho prejav, ako už samotná skutočnosť, že dokázal pozbierať sily a prísť sa národu prihovoriť. Ani neskrývali sklamanie nad tou jeho opovážlivosťou, že prikráčal – mali ho štýlovo pritisnúť na nemocničnej posteli, s kapačkou v ruke. Potom by si hádam aspoň [...]

Rochester Hills, streľba

Strelec na predmestí Detroitu zranil osem ľudí, potom sa zabil

16.06.2024 06:30

Osem ľudí, vrátane najmenej dvoch detí, utrpelo zranenia pri streľbe na predmestí Detroitu Rochester Hills.

biden, trump

Predvolebná debata Biden - Trump na CNN ráta aj s vypínaním mikrofónov

16.06.2024 06:00

Prvá americká predvolebná debata medzi Joeom Bidenom a Donaldom Trumpom sa uskutoční 27. júna,

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Šiestym prezidentom je Pellegrini: Venoval sa Gerymu, zložil sľub a stihol aj prvý prešľap. Niektorí očakávajú veľa, niektorí nič

16.06.2024 06:00

Aj keď je v jeho príbehu viacero kontroverzií i káuz, 6. apríla 2024 presvedčil 1,4 milióna ľudí o tom, že je spomedzi všetkých kandidátov najlepšou voľbou.

zelenskyj, summit, švajčiarsko, ukrajina,

Zelenskyj na mierovom summite: Keby Rusko malo záujem o mier, nebola by žiadna vojna

15.06.2024 20:45, aktualizované: 21:35

Na mierovom summite o Ukrajine vo Švajčiarsku sa zúčastňuje viac ako 90 krajín a osem medzinárodných organizácií.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,893
Celková čítanosť: 9162192x
Priemerná čítanosť článkov: 3167x

Kategórie

Archív